Είναι και θέμα ικανότητας

Γιώργος Στράντζαλης21 Ιανουαρίου 2021

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗΣ

Η κίνηση του Μαντσίνι στο χώρο, για να απελευθερωθεί και να βγει μπροστά από τον στόπερ, στο πρώτο γκολ και το άψογο τελείωμα του Μπερτόγλιο στο δεύτερο, υπενθύμισαν ότι το γκολ δεν είναι μόνο θέμα τύχης ή ρέντας, αλλά πολύ περισσότερο είναι θέμα αντίληψης και ικανότητας. Γιατί και ο Μάνος βρέθηκε σε θέση βολής στο πρώτο ημίχρονο αλλά (πάλι) αστόχησε, εξωτερικεύοντας ίσως την ανασφάλεια και πολύ περισσότερο την έλλειψη αυτοπεποίθησης. Ικανότητες μπορεί να έχει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχει σίγουρα ψυχολογία και εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Φαίνεται αυτό. Το γκολ είναι η “τροφή” του επιθετικού, αυτή τη στιγμή ο Μάνος, του οποίου την προσπάθεια, το φιλότιμο και τη μαχητικότητά του σε κάθε ματς ουδείς πρέπει να αμφισβητήσει, μοιάζει σαν ένα λιοντάρι εγκλωβισμένο στο κλουβί του, που θέλει να βγει αλλά... δεν μπορεί.

Αυτό που διαπιστώθηκε (και) στο χθεσινό παιχνίδι είναι η ανάγκη ενίσχυσης στην κορυφή της επίθεσης, με έναν φορ ο οποίος θα έχει το εύκολο γκολ. Γιατί ο Αρης θα μπορούσε να είχε απλοποιήσει τα πράγματα από το πρώτο (κακό του) ημίχρονο, αν ο Μάνος δεν πετούσε στα σκουπίδια τη μία καλή στιγμή που βρήκε σε 45 λεπτά. Η εικόνα του Αρη στο α’ ημίχρονο ήταν η συνέχεια των προηγούμενων αγώνων. Δυσλειτουργικός, επιπόλαιος σε κάθε πάσα που μπορούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις τελικής και με αρκετές ανασφάλειες στο παιχνίδι του, δίχως εντάσεις και τρόπο ανάπτυξης.

Η εικόνα του άλλαξε ουσιαστικά όταν ο Μάντζιος έκανε την ομάδα του περισσότερο λειτουργική και πιο ευέλικτη στην επίθεση, αντικαθιστώντας τον (προβληματικό και εκτός παιχνιδιού) Ματέο Γκαρσία, ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Μαντσίνι-Μπερτόγλιο. Ο τελευταίος φανέρωσε πόσο στοίχισε αγωνιστικά η απουσία του από τους προηγούμενους αγώνες. Τα τρεξίματα, οι εντάσεις που βγάζει και τα τελειώματα… επιθετικού που έχει. Με την είσοδο των δύο ο Αρης απέκτησε ενέργεια και επιθετικότητα στο παιχνίδι του, κρύβοντας παράλληλα τις αδυναμίες του πρώτου ημιχρόνου και καλύπτοντας το πρόβλημα στο σκοράρισμα απέκτησε σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης στους “8” του Κυπέλλου. Η εξασφάλιση σκορ πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι με τον Αστέρα εξάλλου ήταν και ο αντικειμενικός στόχος της ομάδας. Επιτεύχθηκε με το “καθαρό” 2-0 απέναντι σε έναν ακίνδυνο -σε γενικές γραμμές - Αστέρα και σε μία χρονική συγκυρία όπου ο Αρης αναζητούσε εναγωνίως ένα τέτοιο παιχνίδι και μία νίκη που θεωρητικά θα λειτουργήσει ως αφορμή ανάκαμψης ενόψει του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί για το Πρωτάθλημα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.