Είναι η ώρα του Μιχαηλίδη

Metrosport Team11 Μαρτίου 2020

Ο ΠΑΟΚ κατεβαίνει λαβωμένος να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της πρεμιέρας των πλέι οφ. Αουγκούστο και Γιαννούλης είναι τιμωρημένοι, ο Ινγκασον το ίδιο, αλλά το πρόβλημα στις θέσεις των στόπερ είναι ακόμη μεγαλύτερο, καθώς υπάρχουν και οι απουσίες των τραυματιών Κρέσπο και Βαρέλα.

Οι επιλογές είναι πολύ συγκεκριμένες γι' αυτή την θέση. Ο Μιχάι που έκανε ντεμπούτο ως βασικός στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και ο Μιχαηλίδης. Μιλάμε για καθαρές επιλογές στόπερ, γιατί διαφορετικά, ο Φερέιρα θα πρέπει να πάει σε αλλαγές θέσης παικτών. Να «θυσιάσει» τον Μάτος τραβώντας τον από το δεξί άκρο ή να πάει σε μία επιλογή, τεράστιου ρίσκου και χωρίς ουσιαστικό όφελος, όπως του Βέρνμπλουμ. 

Αναφέρουμε το όνομα του Σουηδού γιατί ήταν μία από τις δοκιμές του Φερέιρα για παρτενέρ του Μιχάι στην χθεσινή προπόνηση, μαζί με αυτή του Γιάννη Μιχαηλίδη. Όμως ο 33χρονος μέσος έχει 15 μήνες να αγωνιστεί! Από τις 17 Δεκεμβρίου του 2018, όταν και είχε τραυματιστεί στον αγώνα με τον Λεβαδειακό. Προπονείται, βέβαια, εδώ και εβδομάδες με την ομάδα, ο ίδιος δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει, αλλά πραγματικά ποιο μπορεί να είναι το όφελος από μία τέτοια κίνηση;

Ο ΠΑΟΚ βιώνει μία έκτακτη κατάσταση και από αυτή μπορεί να βγει ένα τεράστιο κέρδος. Ο Γιάννης Μιχαηλίδης είναι ένα αυθεντικό ταλέντο στην θέση του στόπερ, αριστεροπόδαρος που στο ελληνικό ποδόσφαιρο τους ψάχνουμε με το κιάλι και τεράστια ελπίδα για το μέλλον του ΠΑΟΚ.

Στην παρούσα φάση μπορεί να πάρει την ευκαιρία του για το βάπτισμα πυρός στη βασική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ και να «φωνάξει» ότι ο ΠΑΟΚ διαθέτει ένα εξαιρετικό ταλέντο πρώτης γραμμής. Αλλωστε, έχει δείξει ότι διαθέτει προδιαγραφές ποιοτικού παίκτη με νοοτροπία νικητή, τόσο μέσω της Κ19 που κατακτά συνεχώς τίτλους, όσο και μέσω των Εθνικών Παίδων και Νέων των οποίων είναι μέλος. Θυμίζουμε ακόμη την πρόσφατη δήλωση του Βασίλη Μπορμόκη στο Metropolis 95,5 ότι διαθέτει χτυπήματα μπάλας α λα Φαν Ντάικ.

Ο Φερέιρα θα έχει μόνο οφέλη, τόσο για την ομάδα του όσο και προσωπικά γιατί όλοι θα του το πιστώσουν,αν ο Μιχαηλίδης αγωνιστεί. Ακόμη και στο χειρότερο σενάριο να μην κάνει ένα καλό ματς, ουδείς συνετός ΠΑΟΚτσής δεν θα πει ότι δεν άξιζε να πάρει την ευκαιρία του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.