Είναι η διαιτησία άλλοθι για την ισοπαλία του ΠΑΟΚ;

Αρις Νικολάκης05 Ιουλίου 2020

Θα μπορούσε ο Πασχαλάκης να ήταν κι η αιχμή του δόρατος κι η ασπίδα του ΠΑΟΚ. Ήταν τελικά, μόνον ασπίδα με την εκπληκτική απόκρουση του στο 97ο λεπτό. Έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε έναν βαθμό κόντρα στον ΟΦΗ. Έτσι στριμώχθηκε ακόμη περισσότερο στο αδιέξοδο του.

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο όμως… Ο ανεκδιήγητος διαιτητής συνέβαλε τα μέγιστα για το 2-1 του Α΄ ημιχρόνου και για το τελικό 2-2 με την… εύκολη αποβολή του Εσίτι. Κυρίως πάντως, στη μη αποβολή του Κουτρουμπή. Τσάκισε από πίσω τον Σφιντέρσκι. Ήταν ο τελευταίος παίκτης αλλά… Το ωμό τάκλιν του δεν έβγαλε αίμα! Κι ο Κουμπαράκης όντας αρκετή ώρα στην οθόνη VAR (μάλλον για να ξεκουραστεί παρά για να εξετάσει τη φάση) έδειξε κίτρινη…

Είχε πλάκα βέβαια όταν ο Κουτρουμπής στο δεύτερο ημίχρονο πήγε με προβολή να βγάλει το μάτι του Μαουρίσιο, διαμαρτυρήθηκε για την δεύτερη κίτρινη. Είχε καλομάθει από το πρώτο ημίχρονο!

Το γεγονός πάντως, της συμβολής του Κουμπαράκη στην διαμόρφωση του 2-2 δεν αλλάζει την εικόνα του ΠΑΟΚ. Τη ροή του αγώνα θα άλλαζε. Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στο 5ο με ένα γκολ κέντημα παραγωγής κι εκτέλεσης.

Μετά; Χάθηκε! Πως και γιατί; Ο Θεός κι η ψυχή των παικτών τους οποίους επέλεξε για το ξεκίνημα ο Φερέιρα.

Ο ΟΦΗ αντέδρασε δίχως αντίσταση. Η άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν για κλάματα. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 18ο ενώ είχαν προειδοποιήσει με δοκάρι στο 17ο αλλά… Για τον ΠΑΟΚ πέρα έβρεχε.

Μετά; Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε! Με βαρίδιο όμως, την αξιολύπητη - ένεκα λειτουργίας – άμυνα βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ο ΟΦΗ με γκολ ζωγραφιά (ξεγυμνώνοντας την συνολική ανασταλτική διάταξη του ΠΑΟΚ) έκανε το 2-1…

Μετά; Ο Αμπέλ Φερέιρα – κόντρα στις συνήθειες του – άλλαξε τα 5/11 της ομάδας του. Εκτέθηκε κι ο ίδιος με τις αρχικές του επιλογές. Εκτέθηκαν κι οι παίκτες τους οποίους αντικατέστησε!

Οι αλλαγές και το αριθμητικό πλεονέκτημα σε παίκτες κατέστησαν τον ΠΑΟΚ κυρίαρχο του αγώνα. Και στο 75ο ο Μιχαηλίδης με ευφυή εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε. Η εμφάνιση αυτού όπως και του Τζόλη – με μεγάλη επιτυχία αμφοτέρων - επί σκηνής Α΄ εθνικής είναι οάσεις στην ερημιά των πεπραγμένων του Πορτογάλου προπονητή.

Η αποβολή (με δεύτερη – μη υπαρκτή (sic) - κίτρινη) του Εσίτι στο 81ο (τι μένος Γιαννούλη κι άλλων παικτών του ΟΦΗ για την κόκκινη ήταν αυτό; Ξάφνιασε δυσάρεστα!) άλλαξε πάλι, τα δεδομένα στον αγώνα. Θα τα άλλαζε αλλά δεν τα άλλαξε επειδή ο ΠΑΟΚ είχε βρει ρυθμό.

Δεν έφθανε φυσικά, ο ρυθμός. Είχε χάσει χρόνο. Οι αλλαγές βοήθησαν για να βελτιωθεί ο ΠΑΟΚ. Όχι όμως, τόσο όσο να νικήσει με κόντρα δυο τρία σοβαρότατα διαιτητικά παραπτώματα. Είναι όμως, άλλοθι η διαιτησία για την ισοπαλία;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.