Είναι ερώτημα για τον ΠΑΟΚ πώς θα βγει ο λογαριασμός χωρίς έναν ατόφιο γκολτζή 

Στέλιος Γρηγοριάδης18 Ιουλίου 2022

Αγαπητή Metrosport

O Κάλεντ Nάρει είναι, επιτέλους, παίκτης του ΠΑΟΚ, αλλά οι αριθμοί του στη θητεία του στην Γκρόιτερ Φιρτ, το Αμβούργο και τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, δηλαδή τους τρεις πιο πρόσφατους σταθμούς της καριέρας του, στην τελευταία εξαετία, δεν δείχνουν ότι είναι σκόρερ. 

Δεν δείχνουν ότι το βασικό προσόν του είναι να στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Είναι ταχυδυναμικός, καλύπτει όλη την πτέρυγα, έχει παίξει και δεξί μπακ, είναι παίκτης ομάδας, αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για τον προπονητή, γκολτζής όμως δεν είναι.

Τέτοιος παίκτης, πάνω-κάτω, είναι και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Εβαλε και θα βάλει και τα γκολ του, αλλά όλα τα άλλα τα κάνει πάντα και τα κάνει καλά. Είναι ο τελευταίος παίκτης που θα άφηνε ο οποιοσδήποτε προπονητής εκτός ενδεκάδας γιατί δουλεύει συνεχώς για το σύνολο, ακόμη και στην πιο κακή μέρα του.

Λογικά, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ θα έχει φέτος δύο βασικούς εξτρέμ που δεν αναμένεται να πετύχουν πολλά γκολ και το ζητούμενο είναι ποιοι θα σκοράρουν σε πρώτη φάση τουλάχιστον, από τη στιγμή που πρόεκυψε πάλι πρόβλημα με τον Ολιβέιρα. 

Ο Τόμας αποτελεί ερωτηματικό και σίγουρα θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, άλλωστε ο ίδιος δήλωσε “δεν το παίζω σκόρερ’! Οπότε μένει ο Κούτσιας, που ξαφνικά βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να ποντάρει πάνω του ο Λουτσέσκου για τα ματς με τη Λέφσκι.

Αλλά το ερώτημα για το σκοράρισμα δεν τίθεται μόνο για την παρούσα φάση, αλλά για όλη τη σεζόν. Αν ο Κούρτιτς δεν επαναλάβει το περσινό τρελό σερί του, γκολ πολλά ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να περιμένει από κανέναν από τους παλιούς χαφ του. 

Ούτε από τον Αουγκούστο, ούτε από τον Ελ Καντουρί, ούτε από τον Μπίσεσβαρ, ούτε ακόμη και από τον Σβαμπ, που φαίνεται να “το έχει” περισσότερο από τους άλλους. Αρα πρέπει να πάρει γκολ από Φιλίπε Σοάρες, Ντάντας, Κουαλιάτα και Ρικάρντο, διότι αν δεν τα πάρει, πολύ απλά… δεν θα βγει ο λογαριασμός.

Δεν προεξοφλώ ούτε βροχή από γκολ από όλους τους παίκτες του ΠΑΟΚ, ούτε και μεγάλο πρόβλημα. Απλά, παραθέτω δεδομένα και οδηγούμαι σε μία ανησυχία. Και με δεδομένο ότι ανήκω σ’ εκείνους που έτσι κι αλλιώς δεν πολυπιστεύουν στον Ολιβέιρα, αίσθησή μου είναι ότι η ομάδα πρέπει να προσθέσει ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ του ρόστερ της. 

Εναν κλασικό, έναν καθαρόαιμο γκολτζή. Εναν φορ που να μπορεί να κάνει και τον χαμάλη, όπως θέλει ο Λουτσέσκου, αλλά ταυτόχρονα να πυροβολεί και να βρίσκει στόχο. Από τη στιγμή που έφυγε ο Πρίγιοβιτς δεν υπάρχει άλλος τέτοιος φορ.

ΥΓ. Δεν βάζω στην εξίσωση τον Σοτέλδο, γιατί δεν ξέρουμε ακόμη αν θα αποκτηθεί. Μ’ αυτόν στη σύνθεσή του ο ΠΑΟΚ θα έχει σίγουρα έναν παίκτη με πολλές αρετές, μέσα στις οποίες συγκαταλέγεται και το σκοράρισμα. Αλλά ούτε και για τον Βενεζουελάνο αποτελεί το κύριο προσόν. 

Οπότε, υποχρεωτικά οι ελπίδες στηρίζονται στον Τόμας (μην τυχόν δηλαδή και γίνει σκόρερ στον ΠΑΟΚ) και τους πιτσιρικάδες. Τον Κούτσια, τον Φιλίπε Σοάρες, τον Ντάντας, τον Κουαλιάτα και τον Ρικάρντο. Οχι για να σκοράρουν μόνιμα αυτοί, αλλά για να βοηθήσουν να βγει στο τέλος ο λογαριασμός.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.