Είναι επιτυχία ότι γύρισε έναν αγώνα που έμοιαζε χαμένος

Metrosport Team24 Φεβρουαρίου 2020

O Aρης έφυγε από τη Λαμία με τον βαθμό της ισοπαλίας. Αποτέλεσμα το οποίο κάτω από άλλες συνθήκες θα χαρακτηρίζονταν ως μικρό κέρδος. Ετσι όμως όπως εξελίχθηκε ο αγώνας και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Αστέρας στην Τρίπολη πήρε μόνο έναν βαθμό στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ο Αρης δικαιούται να λέει “τέλος καλό όλα καλά”. 

Ο λόγος; Οτι κατάφερε να γυρίσει το σε βάρος του σκορ και μάλιστα σε ένα χρονικό σημείο που έδινε την εντύπωση ότι πέταξε λευκή πετσέτα. Ακόμη σημαντικό το γεγονός ότι ο βαθμός στη Λαμία τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στα πλέι οφ. O Αρης έχει πλέον 34 βαθμούς και μαθηματικά απειλείται μόνο από την Ξάνθη η οποία έχει 29 και αντιμετωπίζει σήμερα τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και την τελευταία αγωνιστική τον ΠΑΟΚ στο “σπίτι” της. Αρα μόνο με εξωπραγματικό σενάριο μπορεί να τον φθάσει. Αλλωστε ο Αρης αν πάρει έστω κι έναν βαθμό από τον Ατρόμητο την Κυριακή δεν έχει να φοβάται τίποτε.

Οι “κίτρινοι” σε μεγάλο χρονικό διάστημα του χθεσινού αγώνα ήταν εκτός… τόπου. Ο Ενινγκ δεν έσπασε την παράδοση που θέλει να επιμένει στους 11 που τελείωσαν τον προηγούμενο αγώνα, οπότε δεν έπρεπε να έχει ιδιαίτερες γνώσεις προπονητικής ο Μάντζιος προκειμένου να βάλει δύσκολα στον Αρη. Αρκούσαν δύο πράγματα: Πιστή τήρηση του αρχικού πλάνου από τους παίκτες και αγωνιστικό πάθος. 

Στοιχεία που τα είχε η Λαμία στα πρώτα 45 λεπτά. Εκλειναν υποδειγματικά τους χώρους και στην ουσία “έπνιξαν” σ’ αυτό το διάστημα τον Αρη που δεν είχε ρυθμό, οι γραμμές του ήταν ασύνδετες και του έλειπε η αγωνιστική διάθεση. Αποτέλεσμα; Στο α΄ημίχρονο να δημιουργήσει μία μόνο ευκαιρία σ’ ένα σουτ του Σάσα έξω από την περιοχή στο 31΄! 

Αυτό ήταν όλο κι όλο. Οχι ότι η Λαμία η οποία στους 11 τελευταίους αγώνες είχε μόνο μία νίκη, έκανε πράματα και θάματα. Κατάφερε όμως να κερδίσει ένα πέναλτι στο 19΄ το οποίο δεν αξιοποίησε ο Βασιλόγιαννης και να προηγηθεί στο 25΄με ένα εξαιρετικό σε εκτέλεση γκολ του Αραβίδη.

Υπήρχαν και χειρότερα για τον Αρη που εκτός έδρας δεν είχε νίκη στους εννέα τελευταίους αγώνες (τέσσερις ήττες και πέντε ισοπαλίες), επίδοση που είχαν μόνο οι δύο τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα: Βρέθηκε στο 48΄να χάνει με 2-0! 

Ο Αρης λοιπόν που ήταν παρών-απών στο α΄ ημίχρονο βρέθηκε να έχει και δύο γκολ στην πλάτη του, γεγονός που σχεδόν έπειθε ότι ο τελευταίος αγώνας με τον Ατρόμητο στο “Κλ. Βικελίδης” θα ήταν κάτι σαν τελικός. Αυτός ο κίνδυνος αφύπνισε τους “κίτρινους” οι οποίοι μπροστά στην ντροπή να φύγουν ηττημένοι από τη Λαμία έβαλαν μπροστά τις μηχανές. 

Ανέβασαν στροφές στην απόδοση τους και χτύπησαν δύο φορές μέσα σε τρία λεπτά! Πρώτα με τον Λάρσον που “εκτέλεσε” τον Θεοδωρόπουλο μέσα από την περιοχή, πετυχαίνοντας ένα γκολ που είχε τη σφραγίδα ενός έμπειρου σέντερ και με τον Ιντέγε. Αυτό ήταν. Μετά τα γκολ ο Αρη πήρε ψυχολογία και τον έλεγχο του αγώνα, δημιούργησε τρεις-τέσσερις ευκαιρίες ακόμη, αλλά δεν κατάφερε να τις αξιοποιήσει.

Οι “κίτρινοι” κρατούν από τον αγώνα το ότι έδειξαν μέταλλο και δεν το έβαλαν κάτω παρότι βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο και το γεγονός ότι με τον βαθμό που πήραν στην ουσία έχουν τα πλέι οφ στο τσεπάκι τους. Εξέλιξη που είναι ένας από τους φετινούς τους στόχους.

Η ιστορία του ευρωπαϊκού εισιτηρίου πάντως έχει δρόμο ακόμη, για μία ομάδα την οποία την περιμένουν 10 αγώνες οι οποίοι όλοι θα είναι ντέρμπι. Ο Ενινγκ υποσχέθηκε ότι θα κάνει ροτέϊσον στον αγώνα της Κυριακής, αλλά το ζήτημα που μπαίνει είναι η διάθεση που θα δείξουν οι παίκτες που θα επιστρατευθούν. Γιατί ο Γερμανός δεν διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο τις ρεζέρβες. Ιδωμεν λοιπόν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.