Επικίνδυνα... αφελής η άποψη ότι δεν απαιτείται ποιοτική ενίσχυση στον ΠΑΟΚ

Δημήτρης Μπούζας06 Δεκεμβρίου 2022

Χτυπιούνται κάποιοι εδώ στην πόλη που δεν πρόλαβαν να στήσουν τα μεταγραφικά τους σενάρια. Τους πρόλαβαν οι Ιταλοί. Δείτε τι γράφουν για τον Ζίβκοβιτς: «Η Σερβία έχει αποδείξει ότι αποτελεί ένα από τα αγαπημένα Έθνη της «Γηραιάς Κυρίας» έχοντας δώσει ήδη ποδοσφαιριστές όπως ο Φίλιπ Κόστιτς και ο Ντούσαν Βλάχοβιτς και θα μπορούσε να ανοίξει την τριάδα. Ένας παίκτης που φαίνεται έτοιμος να κάνει το βήμα προς τα εμπρός είναι ο δεξιός φουλ μπακ Άντριγια Ζίβκοβιτς που αγωνίζεται ως εξτρέμ στον ΠΑΟΚ και είναι βασικός στη Σερβία. 

Είναι αδιανόητο να σκεφτεί κανείς την πιθανότητα ανταλλαγής του Ζίβκοβιτς με τον Ντε Σίλιο καθώς ο Ιταλός διεθνής δεν θα δεχόταν ποτέ να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, ωστόσο μια μεταγραφή του θα άνοιγε τις πόρτες στα Βαλκάνια. Με ένα ποσό περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ, η Γιουβέντους θα μπορούσε έτσι να αποκτήσει έναν μπακ που είναι μόλις 26 ετών και σίγουρα έχει όλα τα προσόντα να τα καταφέρει».

Συνηθίζεται να λένε πως στις λεπτομέρειες κρύβεται... ο διάβολος. Με αυτό το σκεπτικό, ο καλός φίλος και αναγνώστης της στήλης (ένθερμος υποστηρικτής του ΠΑΟΚ), μου τηλέφωνησε και μου είπε να διαβάσω προσεκτικά κάποια ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τις τελευταίες δηλώσεις του Λουτσέσκου, για τις πιθανότητες που υπάρχουν να ενισχυθεί μεταγραφικά η ομάδα του. «Τα διαβασα εγώ - μου εκμυστηρεύτηκε - και παραξενεύτηκα, όχι βεβαια για αυτά που άφηναν να εννοηθούν, αλλά για τον χρόνο και τη σκοπιμότητα που εξυπηρετούσαν». Προχωρώντας την συζήτηση μας μου εξήγησε πως ο ίδιος με τις τελευταίες δηλώσεις του Ραζβάν και την απάντηση σε σχετική ερώτηση που του έγινε για τις νέες προσθήκες που μπορούν να υπάρξουν, έμεινε με τη διαβεβαίωση ότι αυτές θα γίνουν. 

Διαβάζοντας όμως τα συγκεκριμένα περίεργα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, σε συνδυασμό με κάποιες πληροφορίες που είχε από ανθρώπους που είναι κοντά στον ΠΑΟΚ, άρχισε να ανησυχεί και να προβληματίζεται. Μου εξήγησε ότι διαπίστωσε μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια να μας πείσουν εμάς τους ΠΑΟΚτσήδες ότι η ομάδα δεν χρειάζεται ενίσχυση.

Προσωπικά και έχοντας γνώση όλων όσων μου είπε ο φίλος, τον διαβεβαίωσα ότι «έχουν γνώση οι φύλακες» και ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις αν προκύψει κάτι τέτοιο. Παράλληλα τον ενημέρωσα με την σειρά μου πως η μοναδική μου ανησυχία είναι μια «διευκρίνιση», η οποία χαρακτηρίζεται από τον ρεπόρτερ που την καταθέτει ως... η ακριβή μετάφραση των όσων είπε ο Ρουμάνος κόουτς. Κι αυτό γιατί ο συγκεκριμένος ρεπόρτερ είναι τυπικός και καλά ενημερωμένος. Παραθέτω την ακριβή όπως την «βάφτισε» μετάφραση: «Πάντα οι οπαδοί των ομάδων περιμένουν μεταγραφές και είναι καλό για αυτούς να κάνουμε μια - δύο κινήσεις». Εδώ ψάχτηκα πολύ και έμεινα σε αυτό που εισαγωγικά ανέφερα: Στο ότι δηλαδή ο διάβολος πολλές φορές φαίνεται στις λεπτομέρειες. Τώρα το ποια λεπτομέρεια μας ξεφεύγει, θα φανεί πολύ σύντομα.

Ας αφήσουμε όμως στην άκρη το τι μηχανεύονται οι «λαγοί» και τα γνωστά «βαποράκια» με τις ανακολουθίες τους και τις γνωστές εργολαβίες και εξαρτήσεις και ας προχωρήσουμε σε μια συζήτηση σοβαρή γύρω από το σημαντικό θέμα της ποιοτικής ενίσχυσης της ομάδας. Η οποία αυτή τη στιγμή είναι σε καλό φεγγάρι, με δεδομένη την ηρεμία και την καλή ψυχολογία να έρχονται μέσα από τα δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος και τα αντίστοιχα δύο φιλικά της προετοιμασίας. 

Εύκολες νίκες θα μου πείτε; Ομως δεν ήταν τα αποτελέσματα μέσα από τα οποία ήρθε κατά κύριο λόγο αυτή η αισιοδοξία. Γιατί το επιπρόσθετα ενθαρρυντικό, αφορά την αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς από όλους ανεξαιρέτως. Δεν είναι μικρό πράγμα που ο κόουτς πρώτος από όλους εμμέσως πλην σαφώς δήλωσε αλλά και έπεισε με τις πράξεις του, ότι έχει εκγαταλείψει τις εμμονές του παρελθόντος και έχει προχωρήσει σε μία εξαιρετικής αποτελεσματικότητας νέα διαχείριση του ρόστερ. Ομως κακά τα ψέματα δεν φτάνει μόνο αυτό το θετικό βήμα, για να προχωρήσει η ομάδα και να πετύχει τους στόχους που έχει μπροστά της. 

Σαφέστατα χρειάζεται το κάτι παραπάνω, που δεν είναι άλλο από την ποιοτική της ενίσχυση με δύο έως τρεις μονάδες υψηλού επιπέδου. Κάτι που στα δύσκολα το διαπίστωσαν αλλά και υποσχέθηκαν ότι θα το διορθώσουν οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι. Ανησυχητικό βέβαια είναι το γεγονός για αυτή τη μυστήρια συγχορδία, όπως την χαρακτήρισε ο φίλος ΠΑΟΚτσής και αναγνώστης της στήλης, αρκετών εκπροσώπων της ΠΑΟΚτσήδικης ενημέρωσης, με την οποία προσπαθούν κάποιοι να πείσουν ότι το ρόστερ που διαθέτει σήμερα η ομάδα, είναι υπερπλήρες και έχει όλα τα φόντα να χτυπήσει τους δύο στόχους που απέμειναν. 

Ελπίζουμε βέβαια να μην καθοδηγούνται και να μην κατευθύνονται (όπως το συνηθίζουν άλλωστε) στην συγκεκριμένη τακτική τους. Γιατί στα αλήθεια η άποψη ότι δεν απαιτείται σημαντική και ποιοτική ενίσχυση σε μια ομάδα του κύρους του ΠΑΟΚ και των κενών που διαθέτει το ρόστερ του, κρίνεται από την ποδοσφαιρική λογική, σαν μία επικίνδυνα αφελής άποψη.

ΥΓ1: Καιρός είναι να σταματήσει αυτή η ιστορία και η μεταγραφολαγνία ορισμένων, οι οποίοι κοιμούνται και ξυπνούν με όνειρο τους την πώληση Κουλιεράκη. Υπάρχει υποψία πως τώρα θα βάλουν στην ατζέντα τους τον Ζίβκοβιτς, μετά τις εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΥΓ2: Σαφέστατα λογικό είναι να μην μπει ο ΠΑΟΚ σε πλειοδοσίες σε ότι έχει σχέση με κάποια μεταγραφή. Το ίδιο λογικό είναι όμως πως θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί έγκαιρα κάποιες κινήσεις, ώστε οι νέες προσθήκες που υποτίθεται ότι επιβάλλεται να γίνουν, θα είχαν πραγματοποιηθεί στην ώρα τους.

ΥΓ3: Περιμένουμε νέα από τις πρώτες προσεγγίσεις της ομάδας του BBC στο «NOOR 1» ή «πλοίο βρυκόλακα» όπως το έχουν «βαφτίσει» οι Εγγλέζοι. Υπάρχει το ενδεχόμενο να βρουν εκτός από τους τόνους με τα ναρκωτικά και κανένα ακόμη πτώμα;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.