Είναι δύσκολο το σενάριο της υπέρβασης, αλλά πρέπει να το «παλέψουν» στον ΠΑΟΚ

Στέλιος Γρηγοριάδης01 Απριλίου 2022

Εγραφα τις προάλλες ότι στον Ολυμπιακό τους πνίγει το άγχος. Από τη μια βλέπουν τα χάλια της ομάδας τους, από την άλλη τρομάζουν με το αήττητο σερί του ΠΑΟΚ κι έτσι νιώθουν ότι δεν αρκούν οι δέκα βαθμοί της διαφοράς για να αναπνεύσουν ελεύθερα. Και να που φρόντισε αμέσως να δικαιώσει αυτή τη διαπίστωση, αποδεικνύοντας ότι δεν ήταν καθόλου υπερβολική ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πηγαίνοντας στο Ρέντη και εκφωνώντας... φιλιππικό λόγο.

Αλήθεια, έπρεπε να πάει ο πρόεδρος της... ομαδάρας που λέγεται Ολυμπιακός και να πει στους... παικταράδες της «δώστε τα όλα, να παίζετε με πάθος, μπροστά μας έχουμε μόνο τελικούς», για να τους παρακινήσει να αναλάβουν τις ευθύνες τους; Η μήπως έπρεπε να τους πει «σας εμπιστευόμαστε, είστε οι καλύτεροι», για να τονώσει το ηθικό τους; Είναι προφανές ότι παρά τη μεγάλη διαφορά από τον ΠΑΟΚ έχουν τρελαθεί από την ανασφάλεια και την αγωνία. Και δεν φοβούνται, βέβαια, μήπως χάσουν μόνο από τον ΠΑΟΚ, φοβούνται όλους τους αντιπάλους τους, γιατί η δήθεν ομαδάρα τους δεν βλέπεται. Αλλωστε, με το 1-1 στα Γιάννινα, φάνηκε πεντακάθαρα ότι σε κανένα ματς δεν είναι για τον Ολυμπιακό αυτονόητη η νίκη.

Τι σημαίνουν όλα αυτά για τον ΠΑΟΚ; Πολύ απλά ότι πρέπει πάση θυσία να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του στο ματς με τον Παναθηναϊκό. περιμένοντας μια νέα απώλεια βαθμών από τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Αν η διαφορά πάει στους 7 ή και στους 8, ο φόβος στον Ολυμπιακό θα γίνει πανικός. Αμέσως μετά, ο Ολυμπιακός παίζει στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό και μάλλον ύστερα έρχεται το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Τούμπα, αφού θα έχουν γίνει οι αγώνες με τη Μαρσέιγ. Μιλάμε, δηλαδή, για τρεις αγωνιστικές στις οποίες μπορούν να έρθουν τα πάνω κάτω. Αν ο ΠΑΟΚ νικήσει και στους τρεις αγώνες του κι αν ο Ολυμπιακός χάσει από 7 έως 9 βαθμούς, πράγμα καθόλου απίθανο με την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, θα είναι σα να αρχίζει τώρα το Πρωτάθλημα.

Ναι, είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, γιατί πρέπει ταυτόχρονα να χάνει βαθμούς ο Ολυμπιακός και να μη χάσει ούτε έναν ο ΠΑΟΚ. Και για τον ΠΑΟΚ τα δύο εκτός έδρας ματς με Παναθηναϊκό και Αρη μόνο εύκολα δεν τα λες. Ωστόσο, πρέπει να το πιστέψουν αυτό το σενάριο οι παίκτες του και να παλέψουν με την προσμονή να το δουν να βγαίνει αληθινό. Στο κάτω-κάτω υποχρέωσή τους είναι. Από τη στιγμή που πέταξαν τόσους και τόσους βαθμούς στα σκουπίδια με Γιάννινα, Βόλο, Ατρόμητο και Ιωνικό, είναι υποχρεωμένοι να τους πάρουν πίσω στα συνεχόμενα ντέρμπι των πλέι οφ. Ας πρόσεχαν όταν έπρεπε για να είναι τώρα πιο ελαστικά τα περιθώρια.

Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόκληση η μάχη για την πρόκριση στους 4 του Κόνφερενς Λιγκ. αλλά η υπόθεση τίτλος στο Πρωτάθλημα ακόμη δεν τελείωσε. Οταν το... νιώθουν στον Ολυμπιακό, δεν είναι αυτονόητο ότι πρέπει να το νιώσουν και στον ΠΑΟΚ;

ΥΓ. Στο τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα γίνουν και οι ημιτελικοί του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Αν μέχρι τότε γίνει η υπέρβαση στο Πρωτάθλημα, φαντάζεστε πόσο μεγάλη ευκαιρία θα έχει ο ΠΑΟΚ να... γλεντήσει την πρόκρισή του στον τελικό;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.