Είναι δυνατόν; Βέβαια είναι. Από αυτόν τον ΠΑΟΚ όλα πρέπει να τα περιμένεις...

Στέλιος Γρηγοριάδης29 Δεκεμβρίου 2022

 Αγαπητή Metrosport

 Ο ΠΑΟΚ θυμήθηκε τον κακό εαυτό του, ξαναβούτηξε στις αδυναμίες του και “κατόρθωσε” να πετάξει δύο βαθμούς σε ένα ματς που ήταν καθαρά δικό του. Ενα ματς που θα έπρεπε να το είχε τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο, έστω και στο δεύτερο, αλλά, όπως αποδείχθηκε τελικά, χθες διέθετε μόνο... Κωνσταντέλια.  

Το άστρο του πιτσιρικά έλαμψε πάλι, έκανε υπέροχα πράγματα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η δική του απόδοση δεν έφτανε για να κατακτηθεί η νίκη, γιατί δεν υπήρχε ο άνθρωπος που θα έστελνε την μπάλα στα δίχτυα. Το έκανε μόνο ο βαρύς κι ασήκωτος Ολιβέιρα, αλλά κι εκείνος με την “πάρε-βάλε” πάσα που του έβγαλε ο μικρός. Ενώ, λοιπόν, λέγαμε και ξαναλέγαμε ότι σημασία έχει από εδώ και πέρα να μη χάνει ο ΠΑΟΚ βαθμούς και να περιμένει να χάνουν οι άλλοι, ο ίδιος “πέτυχε” χθες να αφήσει να φύγουν μέσα από τα χέρια του δυο βαθμοί, ενώ νωρίτερα ΑΕΚ και Ολυμπιακός έκαναν υγιεινούς περιπάτους. 

Λογικό το ερώτημα: Είναι δυνατόν αυτό το χθεσινό ματς να λήξει 1-1, με τον Ατρόμητο να έχει μόνο δύο φάσεις και μία σέντρα που έγινε γκολ; Ναι, είναι. Το ξέρουμε και το έχουμε εμπεδώσει. Από αυτόν τον ΠΑΟΚ όλα πρέπει να τα περιμένεις... O ΠΑΟΚ μπήκε ωραία στο παιχνίδι και έγινε κυρίαρχος από την αρχή. Οι παίκτες του είχαν και κυκλοφορούσαν την μπάλα, δημιουργούσαν και έχαναν ευκαιρίες, πέτυχαν γκολ, είχαν δοκάρι, κρατούσαν τον Κοτάρσκι απλό θεατή του αγώνα και τον Ατρόμητο χωρίς καν τελική και, ξαφνικά, από το 35', άρχισαν να συμπεριφέρονται σα να ήταν στόχος τους να... ισοφαριστούν.

 Πέντε σουτ από καλές θέσεις δεν βρήκαν στόχο, ο Ολιβέιρα αξιοποίησε τη μαεστρική πάσα του Κωνσταντέλια, για να “γράψει” το 0-1, ο Κωνσταντέλιας έστρωσε στον Ράφα Σοάρες αλλά πάνω στο σουτ η μπάλα αναπήδησε στο χόρτο, πήρε ύψος και βρήκε το δοκάρι και ενώ όλα έδειχναν ότι ήταν απλά θέμα χρόνου να έρθει το δεύτερο γκολ, άρχισε να... εμφανίζεται στο γήπεδο και ο Ατρόμητος επειδή του το επέτρεψε ανεξήγητα ο ΠΑΟΚ. Η μπάλα στριφγυρνούσε από τους παίκτες του ΠΑΟΚ μέσα και γύρω από την περιοχή τους, χανόταν κι έτσι οι του Ατρόμητου άρχισαν κι αυτοί να κάνουν επιθέσεις, ενώ μέχρι τότε μόλις και μετά βίας ακουμπούσαν την μπάλα. 

Μάλιστα, σε μία περίπτωση, θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν αν ο Φριτζόνσον “έπιανε” γεμάτα το κοντινό σουτ που μπλόκαρε ο Κοτάρσκι. Γεγονός ήταν, έτσι κι αλλιώς, ότι ο ΠΑΟΚ δεν “καθάρισε” το ματς. Θα μπορούσε άνετα να το φτάσει στο 0-3, ακόμη και στο 0-4, αλλά πήγε στα αποδυτήρια με ένα μόνο γκολ μπροστά. Με τον ίδιο τρόπο, λίγο-πολύ, συνέχισαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ και στο δεύτερο ημίχρονο. Αρχισαν βέβαια κάπως πιο ζωντανά, αλλά ήταν φανερό ότι κυρίως τους απασχολεί να κάνουν συντήρηση του προβαδίσματός τους. 

Υποχώρησαν στην κατοχή της μπάλας, σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ούτε μία ευκαιρία μέχρι το 70' και κάπου εκεί ήρθε από το πουθενά η ισοφάριση με μια όχι πολύ επικίνδυνη σέντρα, αλλά με μια φοβερή κεφαλιά με την οποία ο Κουέν έστειλε την μπάλα στο δεξί Γάμα της εστίας του Κοτάρσκι. Να, λοιπόν, που είχε έρθει, αντί για το δεύτερο γκολ, η τιμωρία για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν “σκότωσε” στο πρώτο ημίχρονο τον Ατρόμητο και μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο για να παίξει πιο συντηρητικά. 

 Μετά άρχισε το... τουρλουμπούκι ποδόσφαιρο. Με απεγνωσμένες σέντρες και με σουτ στα κουτουρού προσπάθησε ο ΠΑΟΚ να πάρει τη νίκη, αλλά, όπως ήταν φυσικό, δεν δημιούργησε ούτε μισή ευκαιρία στα τελευταία 20 λεπτά, συν τα 4 των καθστερήσεων, πέρα από την περίπτωση στην οποία βρέθηκε μπροστά στην εστία ο Ινγκασον αλλά πρόλαβαν οι αμυντικοί του Ατρόμητου να διώξουν την μπάλα. . 

 ΥΓ. Αλήθεια, όταν ο αμυνόμενος γρεμίζει τον επιτεθέμενο με τον ώμο μεν, αλλά σπρώχνοντας βίαια, δεν έχουμε περίπτωση πέναλτι; Το έκανε ο Χατζηισαίας στον Μπράντον και δεν ασχολήθηκε κανείς. Αλλά πώς να περιμένουμε να ασχοληθούν οι διαιτητές, όταν ούτε καν διαμαρτυρήθηκαν οι ίδιοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ; Ούτε καν ο Μπράντον!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.