Τέρενς Κουίκ: «Είναι απαράδεκτο να στοχεύουν στον Πόντιο Ιβάν Σαββίδη - Τι μου είπε για τον Ολυμπιακό όταν ήμουν στο Open»

Metrosport Team11 Μαρτίου 2022

Για τον “πόλεμο” που δέχεται ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου, Ιβάν Σαββίδης μίλησε ο Τέρενς Κουίκ στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα”.

Ο Κουίκ που εργάζεται στο κανάλι Extra της Κύπρου μίλησε από την μεγαλόνησο, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ρωσική εισβολή, την αντιμετώπιση από τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια, αλλά και για τον Σαββίδη. Και είπε τα εξής: “Εχω βρει την απόλυτη ηρεμία μου εδώ στην Κύπρο καθώς έχω την ελευθερία του λόγου μου, είτε δεξιά, είτε αριστερά, είτε κέντρο. Σκέφτομαι το συμφέρον του κόσμου. Πρέπει ο δημοσιογράφος να αποκαλύπτει θέματα για τον κόσμο.

Για τις επιθέσεις στον Σαββίδη έχω να πω ότι είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει, από όποιους συμβαίνει.

Στο Open για παράδειγμα, το κανάλι ιδιοκτησίας του Σαββίδη διαπιστώνω ότι υπάρχει ένας πλουραλισμός της ενημέρωσης.

Ο κάθε δημοσιογράφος έχει την ελευθερία του λόγου του. Το τι λέει ο Αυγερινός από την Ρωσία, ο Ιγνατίου από τις ΗΠΑ, ο Βαλασόπουλος από την Γερμανία, η συνάδελφος από τις Βρυξέλλες, η συνάδελφος από την Κωνσταντινούπολη. Όλοι ανεξαιρέτως δίνουν την καλύτερη ενημέρωση.

Μιλάμε για ένα κανάλι που πλουραλιστικά, μεταδίδει τα γεγονότα. Ο ανταποκριτής στην Ρωσία θα πει τα γεγονότα από την Ρωσία, αντιστοίχως ο ανταποκριτής από την Αμερική μεταδίδει τις πληροφορίες που συλλέγει από τις δικές του πηγές.

Είναι ένα κανάλι που ενημερώνει 24 ώρες το 24ωρο. Το βλέπω διαδικτυακά το OPEN. Κάνουν μία δουλειά απόλυτα δημοσιογραφική. Και δεν είναι τυχαία τα ποσοστά τους. Εάν θέλουν κάποιοι να στοχεύσουν τον Σαββίδη ή το κανάλι, τότε τι να πω. Είναι λάθος αυτό που κάνουν.

Δεν θα ξεχάσω αυτό που μου είπε ο Σαββίδης όταν ήμουν στο διοικητικό συμβούλιο του Open και μέτοχος του ΠΑΟΚ: “Δεν μπορείς να είσαι μέτοχος του ΠΑΟΚ και να είσαι παράλληλα και φίλαθλος του Ολυμπιακού. Αυτά τα δύο δεν συμβαδίζουν”.

Θα σας πω κάτι ακόμη, αναφορικά με την κάλυψη του πολέμου στην Ουκρανία, από όλα σχεδόν τα κανάλια. Χθες που βγήκα στον Αντένα της Ελλάδας, είδα πως και ο Αντένα κάνει την δουλειά του ισορροπημένα, όπως και το Mega.

Εν προκειμένου για να κλείσω το θέμα του Σαββίδη, ένας άνθρωπος που ήταν στην ρωσική Δούμα. Δεν σημαίνει πως τον Πόντιο Ιβάν Σαββίδη, πρέπει να στοχεύουν με όσα συμβαίνουν. Είναι απαράδεκτο να τον στοχεύουν. Και θυμίζω πως ο Σαββίδης δεν έδωσε ποτέ δείγμα αρνητικό. Ξέρω πολύ καλά την άποψή του και για την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Ορισμένα πράγματα ξεφεύγουν από την λογική.

Η Ε.Ε. αποφάσισε να επιβάλλει κυρώσεις στην Ρωσία.

Αυτό που έκανε η Ρωσία εισβάλλοντας και έχοντας ισοπεδώσει την Ουκρανία, είναι απάνθρωπο 100%. Αυτά που εισπράττω είναι πως γίνονται θηριωδίες. Στην Κύπρο ξυπνούν μνήμες από την εισβολή στην Κύπρο. Γιατί η κυβέρνηση της Κύπρου δεν είπε πως αυτά τα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν και κατά του Τούρκου εισβολέα;

Αυτή τη κοινή λογική, δεν την λένε οι επίσημοι αξιωματούχοι της Κύπρου. Ο Μητσοτάκης δεν το είπε, ο Αναστασιάδης δεν το είπε, ο Κασουλίδης δεν το είπε. Δεν τολμούν να θέσουν στην Ε.Ε. το θέμα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Δεν τολμούν.

Είμαι 50 χρόνια στην δημοσιογραφία και έχω κάνει 14.000 δελτία ειδήσεων και 7.000 ρεπορτάζ στον δρόμο. Με ρωτάτε εάν προλαβαίνω να κάνω 20.000 δελτία ειδήσεων; Θέλω να έχω αυτό που έχω στην Κύπρο, ως ένα μεγάλο προνόμιο. Ποτέ δεν μπήκε στο γραφείο μου ο καναλάρχης για να μου πει τι να κάνω.

Στα 27 μου χρόνια με φώναξε ο Κωνσταντίνους Καραμανλής και μου είπε πως πρέπει να κάνουμε ένα σταθμό στη Θεσσαλονίκη. Μου είπε πως θέλει να δημιουργηθεί το ειδησεογραφικό κανάλι και από τότε ξεκίνησαν οι διαδικασίες.

Ξεκινήσαμε το τρίτο κανάλι της ελληνικής τηλεόρασης με συνθήκες που δεν μπορώ να περιγράψω. Ύστερα ήρθε ο Βαγγέλης Βενιζέλος και το έδωσε στην μορφή που το ξέρουμε”.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.