Ειδικοί εξηγούν γιατί μάλλον κάνουμε λάθος με τον τρόπο που πλενόμαστε

Metrosport Team26 Οκτωβρίου 2022

Ειδικοί εξηγούν γιατί μάλλον κάνουμε λάθος με τον τρόπο που πλενόμαστε... Οι επαγγελματίες της ιατρικής συνιστούν μέγιστη θερμοκρασία 40 βαθμούς στην μπανιέρα, αλλά ορισμένοι άνθρωποι έχουν παραδεχτεί ότι το ξεπερνούν, με κίνδυνο να αντιμετωπίσουν μελλοντικά δυσάρεστα προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με την Dr Deborah Lee, φαρμακοποιό στη Γλασκώβη, το νερό που είναι πολύ ζεστό μπορεί να βλάψει το δέρμα, να αυξήσει την αρτηριακή μας πίεση και να προκαλέσει ναυτία. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Αν και οι θερμοκρασίες άνω των 40°C είναι απίθανο να κάψουν το δέρμα, μπορούν όμως να υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για την υγεία. Το μπάνιο και το ντους σε πολύ ζεστό νερό αφαιρεί τα φυσικά έλαια από το δέρμα, αφήνοντάς το ξηρό, κόκκινο και εύθραυστο. Μερικές φορές το δέρμα αντιδρά υπερβολικά στο ζεστό νερό και παράγει υπερβολικά πολύ λάδι για να προσπαθήσει να αντισταθμίσει την ξηρότητα».

«Έτσι, αν έχετε λιπαρό δέρμα, το να κάνετε μεγάλα, ζεστά μπάνια και ντους μπορεί να το επιδεινώσει», είπε, προσθέτοντας ότι η ζέστη μπορεί να επιταχύνει τη γήρανση του δέρματός μας και να προκαλέσει έξαρση της ακμής. Και αν έχετε νιώσει ποτέ ζαλάδα αφού βγείτε από το μπάνιο, αυτό μπορεί να οφείλεται σε ξαφνική πτώση της αρτηριακής πίεσης».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.