Είδαν το είδωλό τους στον καθρέπτη!

Metrosport Team17 Ιουνίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας 

Κυκλοφόρησε Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ στο διαδίκτυο που δείχνει τον Αυγενάκη ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης και υφυπουργό μαζί με άλλους πολιτευτές και παπάδες να βρίσκονται σε μια εξέδρα προκειμένου να εγκαινιάσουν τις εγκαταστάσεις όπου παραολυμπιονίκες θα αγωνίζονταν σε αθλήματα παραλίας. 

Φυσικά η φωτογραφία δέχθηκε χιλιάδες αρνητικά σχόλια και κανείς θα έλεγε ότι το να κάναμε και μεις το ίδιο, θα ήταν εκ του περισσού. Όμως όταν κάτι το θεωρείς υποχρέωση δεν μπορείς να το κατατάξεις σε μια αναγκαστική ενέργεια που την κάνεις για να …την κάνεις. 

Και μεις από χθες, με αποτυπωμένες τις αποδείξεις πλέον, θεωρούμε αυτόν τον άνθρωπο όχι απλά ανίκανο να εκπροσωπήσει τον οποιοδήποτε αλλά τρομερά επικίνδυνο διότι δείχνει ότι μπορεί να διαβρώσει κάθε έννοια ηθικής στον πολιτικό και κοινωνικό βίο. Δείχνει ότι δεν τον νοιάζει απολύτως τίποτε. Ορισμένοι προσπάθησαν να ρίξουν μέρος της ευθύνης στο επιτελείο του.

 Ότι θα έπρεπε να του πουν ότι είναι λάθος να παραμείνει ο παραολυμπιονίκης κάτω από την εξέδρα. Μέγα λάθος. Νομίζετε ότι δεν του το ανέφεραν; Νομίζετε ότι όλοι οι βοηθοί του ή ακόμη και αυτοί που βρισκόταν εκεί πέρα είναι χαμηλού νοητικού επιπέδου; Σαφέστατα όχι. 

Είμαστε σίγουροι ότι του το ανέφεραν αλλά ο κ. Αυγενάκης λόγω του χαρακτήρα του ούτε που τον ένοιαξε. Αντί να είναι ο Ολυμπιονίκης πάνω και όλοι αυτοί κάτω και να τον κοιτούν με θαυμασμό, τον αγνόησαν εσκεμμένα θεωρώντας ότι δεν θα συμβεί τίποτε. 

Και είχαν απόλυτο δίκιο. Δε συνέβη απολύτως τίποτε. Παρά τον σάλο που έγινε σε όλα τα σάιτ- στα κανάλια αφωνία- ο Αυγενάκης δήλωσε «Έγινε ένα λάθος και δεν θα ξανασυμβεί» !! Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου αυτός ο άνθρωπος θα είχε μπει όχι μόνο στο πολιτικό αλλά και στο κοινωνικό περιθώριο. Θα έπρεπε να ήταν ένας παρίας των μέσων ενημέρωσης και της πολιτικής. 

Κι όμως ένα «κενό ουσίας, συναισθημάτων» συγνώμη , για την Ελλάδα είναι αρκετό. Η διαβάθμιση της κοινωνικής μας ευαισθησίας μετριέται πλέον σε κλίμακες που θυμίζουν βαρυχειμωνιά. Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, να κάνει ότι επιθυμεί και όχι απλά να τη γλυτώνει αλλά επειδή έχει μπάρμπα στην Κορώνη να ανέρχεται και να ισχυροποιείτε. 

Εκεί στην κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνονται ότι τέτοιου είδους ενέργειες του Αυγενάκη και του κάθε Αυγενάκη αντικατοπτρίζουν το πολιτικό τους είδωλο στον καθρέπτη της κοινωνίας; Αλλά τι να κάνεις… Αυτοί γνωρίζουν ότι ο κόσμος δεν μπορεί ή δεν έχει τα μέσα να αντιδράσει. Διανύουμε μια χούντα που ο κόσμος δεν έχει ματαδεί. Τη χούντα στην οποία κανείς δεν σου στερεί την ελευθερία σου και τα δικαιώματα σου κι όμως νιώθεις περισσότερο φυλακισμένος από ποτέ!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.