Πεσέιρο: «Είχε πρόταση από τα ΗΑΕ, αλλά επέλεξε τον Άρη γιατί έχεις ως στόχο την κορυφή»

Metrosport Team04 Οκτωβρίου 2022

Ο προπονητής του Πίτερ Ετέμπο στην Εθνική Νιγηρίας, Ζοσέ Πεσέιρο, οποίος στο παρελθόν πέρασε από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» στο Metropolis 95.5 και μίλησε για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη και το βαθμό ετοιμότητας του ποδοσφαιριστή.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον Ετέμπο: «Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, είναι ποδοσφαιριστής του επίπεδου της Εθνική Νιγηρίας και η καριέρα του το αποδεικνύει. Είναι πολύ σκληρός, έχει ικανότητα και στη μεταφορά του παιχνιδιού, και στην επικοινωνία, αλλά στην προώθηση της μπάλας στην επίθεση. Δεν τον κάλεσα την τελευταία φορά γιατί ξέρω ότι είχε υποχρεώσεις με τον Άρη και ήταν ο μοναδικός λόγος».

Για το αν είναι 6άρι ή 8άρι: «Παίζει και τις δύο θέσεις, ωστόσο νομίζω ότι αποδίδει καλύτερα ως 8άρι».

Για τα βασικά του χαρακτηριστικά: «Είναι παίκτης ομάδας, θα δείξει την ποιότητα του θα βγει μπροστά και θα παίξει για την ομάδα».

Για την επικοινωνία που είχε με τον Ετέμπο πριν έρθει στην Ελλάδα: «Μίλησε με τον Ετέμπο πριν αποφασίσει και επιλέξει την πρόταση του Άρη. 'Ήξερε ότι έχω περάσει από τον Παναθηναϊκό, του είπα ότι όταν ήμουν στην Ελλάδα ο Άρης ήταν από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, ότι ο Άρης έχεις ως στόχο την κορυφή αποτελεί ένα λόγο που ο Ετέμπο ήρθε τελικά στην Ελλάδα. Επίσης, του είπε ότι θα του ταιριάξει το περιβάλλον στην Ελλάδα, ότι ο κόσμος ζει πολύ έντονα το άθλημα, ότι είναι παθιασμένος και το αντιμετώπισε ως ένα έξτρα κίνητρο. Και του εξήγησα γενικώς τη δική μου εμπειρία στην Ελλάδα. Είχε πρόταση και από τα ΗΑΕ, αλλά προτίμησε τον Άρη για την προοπτική που έχει η ομάδα».

Για την αγωνιστική κατάσταση του Ετέμπο: «Τον Ιούνιο συναντηθήκαμε τελευταία φορά στην Εθνική, γιατί είχε τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν. Ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, γιατί αν δεν ήταν δεν θα αγωνιζόταν για 90 λεπτά, δεν έβαζα έναν παίκτη αν δεν ήταν έτοιμος».

Για τον χαρακτήρα του: «Για εμένα είναι ΟΚ. Τις δέκα μέρες που συναντηθήκαμε στην Εθνική ήταν επαγγελματίας, οποίος είχε και επίδραση στη ψυχολογία της ομάδας, και είναι παράδειγμα για τους νεότερους συμπαίκτες του, γιατί έχει εμπειρία και λειτουργεί με πάθος». 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.