Έγραψε ιστορία ο Πασχαλάκης - Έσπασε όλα τα ρεκόρ με τον ΠΑΟΚ

Metrosport Team18 Μαΐου 2022

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό για την τελευταία αγωνιστική των playoff, ήταν ιδιαίτερη τόσο για το κλίμα συγκίνησης που επικράτησε στην Τούμπα με τον Φερνάντο Βαρέλα και τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη στο... last dance του ίδιου στην έδρα του ΠΑΟΚ, αλλά και για το ρεκόρ που έκανε ο γκολκίπερ των «ασπρόμαυρων».

Ο Έλληνας πορτιέρο έγραψε τη δική του ιστορία στον ΠΑΟΚ, καθώς έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί σε 54 παιχνίδια σε μία σεζόν για τον Δικέφαλο, έχοντας φτάσει τις 54 συμμετοχές με τους «ασπρόμαυρους» φέτος αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη ο οποίος είχε σταματήσει στις 53 συμμετοχές σε μία αγωνιστική περίοδο.

Ο 32χρονος γκολκίπερ φέτος αγωνίστηκε σε 54 από τα 58 διαθέσιμα επίσημα παιχνίδια που έδωσε φέτος το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου, ενώ ο Έλληνας επιθετικός είχε αγωνιστεί σε 53 παιχνίδια από τα 54 διαθέσιμα τη σεζόν 2010-11, έχοντας απουσιάσει μόνο από τον αγώνα με αντίπαλο τη Βιγιαρεάλ στην Ισπανία. 

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης φέτος σε 4.920 αγωνιστικά λεπτά έχει δεχθεί 47 γκολ ενώ σε 20 παιχνίδια έχει κρατήσει την εστία του ανέπαφη. Τη σεζόν 2010-11, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είχε 4.162 λεπτά συμμετοχής με 12 γκολ και 6 ασίστ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.