Έγραψε ιστορία ο Μέσι, ξεπέρασε τον Πελέ

Στέφανος Αβραμίδης10 Σεπτεμβρίου 2021

Ιστορική βραδιά για τον Λιονέλ Μέσι στον αγώνα της Αργεντινής με τη Βολιβία.

Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ έκανε χατ-τρικ, έφτασε τα 79 τέρματα με την Εθνική και έγινε ο πρώτος σκόρερ σε επίπεδο εθνικών ομάδων στη Λατινική Αμερική, ξεπερνώντας τον θρυλικό Πελέ ο οποίος έχει σημειώσει 77 γκολ με τη Βραζιλία.

Στην 3η θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Νεϊμάρ, ο οποίος σκόραρε απέναντι στο Περού κι έφτασε τα 69 τέρματα με τη «σελεσάο».

Ο Μέσι βρίσκεται στην 5η θέση των αρχισκόρερ όπων των εποχών με τις εθνικές ομάδες. Στην πρώτη θέση είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 111 γκολ με την Πορτογαλία και ακολουθούν ο Ιρανός Αλί Νταέι με 109, ο Μικχτάρ Νταχαρί με 89 γκολ για τη Μαλαισία και ο σπουδαίος Φερεντς Πούσκας με 84 γκολ για την Ουγγαρία.

Παράλληλα, ήταν το 6ο χατ-τρικ του Μέσι με την «αλμπισελέστε». Το πρώτο του ήταν το 2012 στο φιλικό με την Ελβετία (3-1), το δεύτερο σε φιλικό με τη Βραζιλία (4-3) στις 9 Ιουνίου και το τρίτο ένα χρόνο αργότερα επίσης σε φιλικό με την Γουατεμάλα (4-0).

Το πρώτο χατ-τρικ του Μέσι σε επίσημο παιχνίδι ήταν στις 10 Ιουνίου 2016 κόντρα στο 5-0 επί του Παναμά. Το τελευταίο του χατ-τρικ πριν από αυτό κόντρα στη Βολιβία ήταν στις 29 Μαΐου 2018 στο φιλικό με την Αϊτή (4-0).

Ο Λιονέλ Μέσι έχει σκοράρει σε 57 παιχνίδια με την Αργεντινή η οποία κέρδισε τα 48 από αυτά ενώ έχει 6 ισοπαλίες και μόλις τρεις ήττες

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.