Εγραψε ιστορία ο Ιωάννης Παπάφης

Metrosport Team14 Ιουλίου 2022

Με δυνατό φίνις στα πλέι οφ ο Ιωάννης Παπάφης όπου  είχε σε έξι αγώνες πέντε νίκες και µια ισοπαλία και µε τέρµατα 17-3 πέτυχε την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α’ κατηγορία.

Στην κανονική περίοδο είχε τερµατίσει τέταρτος έντεκα βαθµούς πίσω από τον πρώτο Πυρσό Θ. µε επτά νίκες, έξι ισοπαλίες και τρεις ήττες και τέρµατα και τέρµατα 28-19. Ο προπονητής του Ιωάννη Παπάφη Γιώργος Μωυσιάδης για την περίοδο που τελείωσε είπε: «Τόσα χρόνια δουλεύαµε µε νέα παιδιά. Τα νέα παιδιά ωρίµασαν και µε την προσθήκη δύο τριών έµπειρων παικτών ήρθε το αποτέλεσµα αυτό. ∆εν περίµενα να είχαµε αυτή την πορεία στα πλέι οφ µε πέντε νίκες µε µεγάλα σκορ και µια ισοπαλία. Μετά τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι µε 0-5 τα παιδιά πήραν ψυχολογία και δίκαια ανεβήκαµε κατηγορία. Να τονίσω τη βοήθεια του συνεργάτη µου Αρη Συρόπουλου. 

Τα παιδιά τα είχα από 15-16 ετών και τώρα έφτασαν στα 23-24. Πλέον ξεκινήσαµε τον προγραµµατισµό µας για τη νέα χρονιά και αυτό που µε ικανοποιεί είναι ότι κανείς δεν θέλει να φύγει. Θα βάλω κάποιες πινελιές ορισµένων παικτών να µην χαλάσουµε το οικογενειακό κλίµα ώστε να έχω και περισσότερες λύσεις, περισσότερη οργάνωση και µε στόχο πάλι τα πλέι οφ. Τα περισσότερα παιδιά µπορούν να ανταποκριθούν στη νέα κατηγορία και µε την προσθήκη ορισµένων παικτών που θα έχουν την εµπειρία από την κατηγορία και θα έχουν και το στοιχείο της δύναµης καθώς βασιζόµασταν στην τεχνική και στην ποιότητα, θα τα καταφέρουµε».

Το Πρωτάθληµα πως το είδατε; 

«Είχε τέσσερις καλές οµάδες. Η έκπληξη για µένα ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος που έχασε από εµάς µε βαρύ σκορ. Είναι από τις οµάδες που συµπαθώ αλλά πλήρωσε την απειρία του. Τον Πυρσό τον αδίκησε το σύστηµα. Όταν γνώρισε την πρώτη ήττα έχασε τον προσανατολισµό του. Εµείς δεν ξεκινήσαµε καλά καθώς είχαµε προβλήµατα τραυµατισµών, κορωνοιού, αλλά µετά τα Χριστούγεννα που ήταν όλοι οι παίκτες στη διάθεση µου πήραµε αυτό που µας άξιζε. Η ΑΕΕ Τούµπας στα πλέι οφ είχε κάποιες ελλείψεις και πλήρωσε αυτό».

Πως θα πρέπει να γίνει το νέο πρωτάθληµα; 

«Θα πρέπει να γίνει µε µικρούς οµίλους αλλά να µεταφέρουν οι οµάδες τις βαθµολογίες της κανονικής περιόδου στα πλέι οφ».


Το γηπεδικό είναι τεράστιο πρόβληµα για τις οµάδες του κέντρου της πόλης και ο Γιώργος Μωυσιάδης µιλώντας στη ΓΣ της ΕΠΣΜ για το θέµα αυτό επισήµανε: «Το µείζον θέµα για τα σωµατεία του κέντρου είναι το γηπεδικό. Εµείς το βιώνουµε ως οµάδα και στο κατά ταλαιπωρηµένο γήπεδο της Τριανδρίας όπου 11 οµάδες έχουµε γηπεδότητα. Το να πληρώνουµε σε δηµοτικό γήπεδο είναι κατά τη γνώµη µου παράλογο. Στο προπονητήριο της Μαλακοπής θα πρέπει να αλλάξει ο τάπητας. Αν ένας ποδοσφαιριστής κάνει τρεις προπονήσεις σε αυτό το γήπεδο θα έχει πάθει ζηµιά. Ακόµη να δοθούν τα αποδυτήρια στις οµάδες προς χρήση καθώς τώρα δεν δίδονται. Ο δήµος λέει ότι το γήπεδο ανήκει σε εµάς και τα αποδυτήρια αλλού. Λόγω έλλειψης γηπέδου αναγκαζόµαστε να παίζουµε και 9 το πρωί αλλά και πότε εδώ, πότε αλλού. Πως να φέρουµε νέα παιδιά στα γήπεδα όταν 9 το βράδυ τον χειµώνα αλλάζουµε έξω, βρέχονται τα ρούχα, πως να βοηθήσουµε το ποδόσφαιρο; Κάνουµε αγώνα αλλά δεν υπάρχει προοπτική».

▶ Τσεµεκίδης: «Το θέλαµε περισσότερο»

Ο Αλέξανδρος Τσεµεκίδης έκαε τα πρώτα του βήµατα στον Εθνικό Πυλαίας, συνέχισε σε ΠΟ Μαλακοπής, ΣΑΝΤΟΣ, Κ15 Αρη, ΠΑΟΚ, Αχιλλέα Τριανδρίας, Ιερισσό, Στρατώνι, Αθυτο και φέτος θα παίξει για δεύτερη χρονιά στον Ιωάννη Παπάφη. 

Για τη χρονιά που τελείωσε είπε: «Η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη για την οµάδα. Εµείς ήµασταν πολύ καλοί, δείξαµε ότι το θέλαµε περισσότερο και τα καταφέραµε. Η οµάδα ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α’ κατηγορία. Εγώ φέτος ήρθα, βγήκα πρώτος σκόρερ και είµαι πολύ χαρούµενος που βοήθησα ώστε η οµάδα να πετύχει τον στόχο της». 

Ποια ήταν τα στοιχεία που είχε η οµάδα και έφεραν την άνοδο; 

«Είχε δύναµη, θέληση, πάθος και πολύ ανταγωνισµό»

Το πρωτάθληµα πως το είδες; 

«Για τα δικά µου τα στάνταρ το πρωτάθληµα δεν ήταν τόσο δύσκολο αλλά είχε οµάδες που ήθελαν να ανεβούν και αυτές»

Πως βλέπεις τη νέα χρονιά; 

«Η οµάδα θα είναι ανταγωνιστική. Ο κορµός θα είναι ο ίδιος, θα γίνουν και νέες προσθήκες πιστεύω θα πάµε πάρα πολύ καλά έχοντας ως στόχο τα πλέι οφ. Οσο για µένα να είµαι υγιής και σε κάθε προπόνηση, σε κάθε παιχνίδι να µπορώ να δώσω τα πάντα για την οµάδα και να πάµε όσο καλύτερα γίνεται και εγώ προσωπικά αλλά και ως οµάδα»

Πως θα πρέπει να γίνει το νέο πρωτάθληµα; 

«Να γίνει το πρωτάθληµα σε πέντε οµίλους. Οι οµάδες δυσκολεύονται και οικονοµικά, δεν υπάρχουν χρήµατα και να πηγαίνουν µακρινά ταξίδια, για κάποιες θα είναι πολύ δύσκολα». 

Είχατε προβλήµατα µε το γηπεδικό, έτσι; 

«Πιστεύω να λυθεί το γηπεδικό. Ελπίζω να φτιάξουν το γήπεδο της Μαλακοπής. Θα πρέπει να φτιαχτούν γήπεδα καινούργια».

▶ Παγουλάτος: «Η πρώτη νίκη µας έδωσε αυτοπεποίθηση»

Ο Βασίλης Παγουλάτος άρχισε το ποδόσφαιρο από την ακαδηµία του Ιωάννη Παπάφη και 16 ετών έκανε ντεµπούτο στη Β κατηγορία. 

Για την επιτυχία της οµάδας του επισήµανε: «Ηταν µια δύσκολη χρονιά καθώς ξεκινήσαµε µε πολλούς τραυµατισµούς όπως του Βασίλη Μπουρτζή που έπαθε ρήξη χιαστού. Από την άλλη ήρθε ο Τσεµεκίδης που µας βοήθησε επιθετικά. Η οµάδα µπήκε ως τέταρτη στα πλέι οφ αλλά το κλειδί της επιτυχίας που έφερε την άνοδο ήταν το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ που νικήσαµε µε 5-0. 

Μπήκαµε µε σιγουριά στα παιχνίδια αυτά και η πρώτη νίκη µας έδωσε αυτοπεποίθηση και αντιµετωπίσαµε και µε άλλο µάτι τα υπόλοιπα παιχνίδια. Συνειδητοποιήσαµε την ποιότητα που έχουµε ως οµάδα και δείξαµε τις πραγµατικές µας δυνατότητες. Αλλά και εγώ ένιωσα πιο σίγουρος καθώς πέτυχα δύο γκολ και έδωσα δύο ασίστ.

Τα παιδιά αυτά αξίζει να βρίσκονται στην Α’ κατηγορία. Είναι ποιοτικοί παίκτες και πιστεύω θα κερδίσουν τις εντυπώσεις και µπορούν να πετύχουν νέες διακρίσεις.

Οσο για µένα τη νέα χρονιά δεν είναι σίγουρο αν θα είµαι καθώς έδωσα πανελλαδικές και πέρασα σε άλλη πόλη».

Αναφορά έκανε ο Βασίλης Παγουλάτος στη βοήθεια που υπήρχε από τη διοίκηση, στις ευκαιρίες που δόθηκαν σε νεαρά παιδιά αλλά και το κλίµα που υπήρχε στην οµάδα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.