Έγραψε ιστορία με... ήττα ο Αντετοκούνμπο

Metrosport Team12 Δεκεμβρίου 2022

Οι Ρόκετς γύρισαν το παιχνίδι στην τέταρτη περίοδο, αποδείχτηκαν ψύχραιμοι στο τελευταίο λεπτό και κρατώντας τον Γιάννη στους 16 πόντους – ισοφάριση του season low- πήραν μεγάλη νίκη με 97-92! Σαν να μην έφτανε αυτό, οι Μπακς έχασαν νωρίς τον Κρις Μίντλετον με διάστρεμμα στη 2η περίοδο και δεν επέστρεψε στο παιχνίδι.

Οι Ρόκετς έπαιξαν χωρίς τον προπονητή τους, Στίβεν Σάιλας, λόγω του θανάτου του πατέρα του, Πολ, παλιού πρωταθλητή του ΝΒΑ! Ο ασίσταντ Τζον Λούκας καθοδήγησε την ομάδα προς τη νίκη, την τέταρτη σερί εντός έδρας για τους Ρόκετς.

Ο Τζέιλεν Γκριν έβαλε μπροστά τους Ρόκετς με δύο βολές, 34” πριν το τέλος, αφού πρώτα ο Γιάννης είχε ισοφαρίσει το παιχνίδι. Ο Γκρέισον Άλεν έκανε λάθος πάσα προς τον Αντετοκούνμπο στην επόμενη φάση και ο Γκριν πέτυχε 1/2 βολές αμέσως μετά. Ο Γιάννης έχασε το λέει απ, έκανε φάουλ στον Τζαμπάρι Σμιθ κι αυτός με 2/2 από τα 4.5 μέτρα τέλειωσε το παιχνίδι.

Ο Τζέιλεν Γκριν πέτυχε 30 πόντους κι ο Κέβιν Πόρτερ είχε 18 και επτά ασίστ για τους Ρόκετς που με 5/6 βολές στο τελευταίο λεπτό και 23-13 (!) στην τέταρτη περίοδο πήραν αυτή τη νίκη.

Ο Γιάννης είχε 16 πόντους και 18 ριμπάουντ σε 37 λεπτά συμμετοχής με 7/17 σουτ (0/2 τρίποντα) και 2/6 βολές. Πρόσθεσε τέσσερις ασίστ και δύο μπλοκ, ενώ έφτασε τους 15.000 πόντους σε 10 χρόνια στο NBA.

Ο Τζρου Χόλιντεϊ ήταν ο κορυφαίος των Μπακς με 25 πόντους (4/9τριπ.), έξι ριμπάουντ και οκτώ ασίστ στο ενεργητικό του. Ο Μπόμπι Πόρτις έβαλε 17 πόντους και κατέβασε 15 ριμπάουντ, ενώ ο Γκρέισον Άλεν πέτυχε 11 πόντους αλλά με 2/12 σουτ!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.