Εγκρίθηκε η ανάπλαση της Πλατείας Αριστοτέλους

Metrosport Team26 Ιανουαρίου 2021

Τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το προσχέδιο ανάπλασης της πλατείας και του μνημειακού άξονα της Αριστοτέλους ενέκρινε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.  

Η πρόταση της διοίκησης του δήμου εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία, χωρίς καμία αρνητική ψήφο και με δέκα λευκά.  

Την παρουσίαση έκανε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μάκης Κυριζίδης, ο οποίος ανέφερε ότι ζητούμενο του διαγωνισμού για τη δημοτική αρχή είναι η ποιοτική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του άξονα της Αριστοτέλους, η ανάδειξη της ταυτότητας του τόπου, η αναζωογόνηση του δημόσιου χώρου με βάση τις αρχές του σύγχρονου αστικού σχεδιασμού και με σεβασμό στην ιστορικότητά του, καθώς και η τόνωση της επισκεψιμότητας. 

Σημείωσε δε ότι η περιοχή μελέτης αναπτύσσεται σε μια έκταση 32,5 στρεμμάτων, από το παραλιακό μέτωπο έως την οδό Εγνατία και περιλαμβάνει επίσης τα πεζοδρόμια επί της Λεωφόρου Νίκης εκατέρωθεν του άξονα μέχρι τις οδούς Πλουτάρχου και Δημοσθένους αντίστοιχα. 

Πολύτιμα στοιχεία, όπως είπε ο κ. Κυριζίδης, για τη συμπλήρωση του τεύχους διαγωνισμού έδωσαν οι πολίτες που απάντησαν σε διαδικτυακό ερωτηματολόγιο.  

Στη δική του τοποθέτηση ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας τόνισε πως μια κεντρική προεκλογική δέσμευση τίθεται σε τροχιά υλοποίησης και πρόσθεσε πως στόχος μέσα από τον διαγωνισμό που προκηρύσσεται είναι να αποτυπωθούν στην Αριστοτέλους οι φιλοδοξίες της Θεσσαλονίκης του 21ου αιώνα, με σεβασμό στο παρελθόν της. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.