Εγκλημάτισε με τις πολλές χαμένες ευκαιρίες και τιμωρήθηκε με μείον 2 

Στέλιος Γρηγοριάδης19 Σεπτεμβρίου 2022

Εγκλημα και τιμωρία. Εγκλημα οι πολλές χαμένες κλασικές ευκαιρίες, τιμωρία το γκολ της ισοφάρισης στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων. Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να φύγει με θρίαμβο από το Ηράκλειο, αλλά έφυγε μόνο με έναν βαθμό και πολλή πίκρα. “Κατάφερε” να πετάξει δύο βαθμούς που ήταν δικοί του και δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψουν. Ηδη, στη φετινή συγκομιδή το ταμπλό έγραψε μείον 2.

Αυτή τη φορά, μολονότι έπαιζε ουσιαστικά με 9 παίκτες, καθώς Αουγκούστο και Ολιβέιρα δεν υπήρχαν, είχε κατά διαστήματα καλή απόδοση και δημιούργησε φάσεις, επωφελούμενος και από το γεγονός ότι ο ΟΦΗ έπαιζε αναγκαστικά ανοιχτά από το 10΄, μετά δηλαδή τη φοβερή διαγώνια πάσα του Βιειρίνια και το καταπληκτικό γκολ του Νάρει. Ωστόσο, όλες οι ευκαιρίες χάθηκαν άδοξα, από Αουγκούστο, Ολιβέιρα, Κουλιεράκη, Τόμας, Ζίβκοβιτς και Ελ Καντουρί, για να αποδειχθεί και πάλι ότι ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στο σκοράρισμα, διότι, πολύ απλά, δεν διαθέτει αρκετούς παίκτες να “έχουν” το γκολ. Ούτε καν οι φορ του.

Ενας Θεός ξέρει αν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα με το παρόν ρόστερ, πάντως το χθεσινό πάθημα οδηγεί σε ένα μάθημα. Δεν γίνεται να ποντάρεις πάντα στο μισό-μηδέν ή στο ένα γκολ διαφορά. Αλλοτε θα σου βγει, όπως με τον Ατρόμητο, άλλοτε θα την “πατήσεις”, όπως χθες. Απλά είναι τα πράγματα.

Εννοείται ότι η γνωστή κατάρα ξαναχτύπησε. Μετά τον Τζοβάρα, ο ΠΑΟΚ πληγώθηκε πάλι χθες από πρώην δικό του παίκτη, τον Διαμαντή. Δύο γκολ κατά – και τα δύο από πρώην...

Kατά τα άλλα, ο Παναθηναικός… προελαύνει, έχοντας παίξει τέσσερα από τα πέντε ματς στη Λεωφόρο, τρία με “μικρούς” και ένα με την ΑΕΚ που το πήρε χάρη στα δύο ανόητα πέναλτι που παραχώρησε ο αντίπαλος και ένα ματς στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ που δεν είχε παίκτες να συμπληρώσει αποστολή. Χαίρονται οι “πράσινοι” με τα εύκολα, αλλά ακόμη δεν δοκίμασαν την πίκρα στα δύσκολα.

Κατά σύμπτωση, ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που, μετά τη διακοπή του Πρωταθλήματος, θα έχει την ευκαιρία να ανακόψει τη... φανταστική πορεία του Παναθηναϊκού. Θα έχει την ευκαιρία να δείξει ότι κάθε άλλο παρά απέκτησε ξαφνικά το ελληνικό ποδόσφαιρο μια υπερομάδα. Το αν θα το καταφέρει, ή αν θα φουσκώσει με περισσότερο αέρα τα μυαλά των οπαδών (και όχι μόνο) του Παναθηναϊκού είναι μια άλλη ιστορία. Θα το δούμε, όταν έρθει η ώρα, πάνω στο χορτάρι της Τούμπας.

Η προβληματική ΑΕΚ “έγινε” πάλι… ΑΕΚάρα μετά τη νίκη στο Αγρίνιο, αλλά ο Παναιτωλικός που ήρθε με φόρα στο φετινό Πρωτάθλημα, όπως και τα Γιάννινα, που ξέχασαν τον περσινό καλό εαυτό τους, μας έδειξαν ότι ούτε φέτος θα υπάρχουν ομάδες άξιες να κοντράρουν σοβαρά τους “μεγάλους”. Κι αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ σημαντικό για τους “μεγάλους” να μη χάνουν βαθμούς από τους “μικρούς”. Στα μεταξύ τους ντέρμπι, λίγο-πολύ θα τους μοιράσουν τους βαθμούς, οπότε το αν θα πετύχουν στον στόχο τους θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις γκέλες που θα κάνει ο καθένας στα εύκολα θεωρητικά παιχνίδια. Είπαμε: Πρωτάθλημα θα πάρει φέτος αυτός που θα χάσει λιγότερους βαθμούς γιατί θα είναι λιγότερο κακός και όχι αυτός που θα συγκεντρώσει περισσότερους γιατί θα είναι ο καλύτερος από τους καλούς. Μας το έδειξε για πολλοστή φορά και χθες ο Ολυμπιακός, που παραμένει… “πτώμα”. Μεγάλη ευκαιρία η φετινή για τους υπόλοιπους τέσσερις διεκδικητές του τίτλου. Και, φυσικά, ο μεγάλος κερδισμένος της αγωνιστικής είναι ο Αρης.

ΥΓ. Τα δύο πρώτα γκολ του Παναθηναϊκού τα “πνίγει”, από εκτελέσεις φάουλ, ο… τρίτος τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα. Το πρώτο γκολ της ΑΕΚ το “πνίγει” ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού και το δεύτερο μπαίνει κατά λάθος από καραμπόλα. Αλλά αυτά αποτελούν… ασήμαντες λεπτομέρειες για τους “πράσινους” και “κίτρινους” υμνητές, που με ένα θετικό αποτέλεσμα αποθεώνουν τη μετριότητα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.