Εγινε το αυτονόητο: Πήρε πρόκριση ο ΠΑΟΚ, δηλαδή η καλύτερη ομάδα

Στέλιος Γρηγοριάδης28 Αυγούστου 2021

Αγαπητή Metrosport

Εγινε το αυτονόητο χθες στην Κροατία. Πήρε την πρόκριση η καλύτερη ομάδα κι αυτός ήταν φυσικά ο ΠΑΟΚ. Το ήξεραν ακόμη και οι Κροάτες, αλλά έπρεπε να αποδειχθεί στην πράξη μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα. Πράγματι, το απέδειξε ο ΠΑΟΚ, που ήταν κυρίαρχος σε όλο το παιχνίδι και έφτασε εύκολα σε μια νίκη, που θα ήταν ένας σαρωτικός θρίαμβος αν δεν είχαν διαφορετική γνώμη τα δοκάρια.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε το ματς με απόλυτη υπεροχή και ο αντίπαλός του δεν ήταν η Ριέκα, αλλά η ατυχία. Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο μόνο με 1-0, χάρη στην υπέροχη ασίστ του Σβαμπ και την προβολή του Ελ Καντουρί, αλλά το σκορ θα μπορούσε να είναι εύκολα 3-0, αφού τα δοκάρια απέκρουσαν τους κερανούς του Σβαμπ και του Ελ Καντουρί στην ίδια φάση, όπως και ένα ακόμη δυνατό σουτ του Ελ Καντουρί αργότερα. Εστω 3-1, καθώς οι παίκτες της Ριέκα απείλησαν μόνο με δύο άστοχα μακρινά σουτ, αλλά έχασαν και ένα “άχαστο” με σουτ απελπιστικά άουτ από τα τρία μέτρα. Αυτές ήταν και οι τρεις στιγμές που ολιγώρησε η άμυνα του ΠΑΟΚ, η οποία, κατά τα άλλα, κράτησε τους γηπεδούχους μακριά όχι μόνο από τον Πασχαλάκη, αλλά και από την ασπρόμαυρη μεγάλη περιοχή.

Ο ΠΑΟΚ σ’ αυτό το διάστημα έπαιξε ήρεμα, σοβαρά και έξυπνα. Πέτυχε νωρίς το γκολ και ύστερα όχι μόνο διαιχειρίστηκε με επιτυχία το προβάδισμά του, αλλά ήταν και η ομάδα που μόνο από κακοκαδαιμονία δεν κατάφερε να “σφραγίσει” τη νίκη και μαζί την πρόκριση, ώστε να δώσει στο δεύτερο ημίρονο καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Κινητήριοι μοχλοί οι Ελ Καντρουρί, Σβαμπ και Μπίσεσβαρ, που οργφάνωσαν τις περισσότερες επιθέσεις μετέχοντας και οι ίδιοι στις τελικές ενέργειες. Πολύτιμες ήταν οι βοήθειες και από τους Βιειρίνια, Ζίβκοβιτς, αν και θα μπορούσαν να βρουν περισσότερους χώρους για να δράσουν. Εκείνος που, στην επίθεση, “πνίγηκε” ήταν ο Σφιντέρσκι, που παρά τη συνεχή κίνηση και τη μαχητικότητά του, δεν απείλησε ούτε μία φορά την εστία της Ριέκα, όπως άλλωστε και ο Ζίβκοβιτς.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε σε πιο χαμηλούς ρυθμούς κι αυτό ήταν πολύ λογικό για τον ΠΑΟΚ. Η Ριέκα έπρεπε να αντεπιτεθεί, το προσπάθησε, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν της επέτρεψε ούτε καν να πλησιάσει στην ισοφάριση. Παράλληλα, δεν παρέλειπε να επιδιώκει το δεύτερο γκολ και τελικά το πέτυχερ, χάρη στο ασφυκτικό πρέσινγκ που άσκησαν οι παίκτες του στους αντιπάλους τους σε όλο το ματτς. Ο Ζίβκοβιτς έκλεψε την μπάλα, την πέρασε στον Σφιντέρσκι, εκείνος πάσαρε δίπλα στον Μούργκο, ωραίο σουτ και η πρόκριση είχε κριθεί οριστικά. Λογικά, φυσιολογικά και δίκαια. Απλά έπρεπε να περιμένουμε και το χθεσινό παιχνίδι μετά το 1-1 της Τούμπας, στο οποίο συνέβαλε καιά πολύ ο παράγοντας τύχης. Ο οποίος και χθες ευνόησε σκανδαλωδώς τη Ριέκα, στα τρία δοκάρια του ΠΑΟΚ, ωστόσο, με δεδομένη τη διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, θα ήταν αδιανόητο να έχουμε κάποια διαφορετική κατάληξη.

ΥΓ. Αν κατορθώσει ο Λουτσέσκου να “αναστήσει” και τον Καγκάβα, θα αποδειχτεί ότι είναι μεγάλος μάγκας. Ηδη βλέπουμε έναν πολύ ανεβασμένο Ελ Καντουρί και έναν Μπίσεσβαρ σε εξαιρετική κατάσταση.

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.