Εγγύηση Κούρτιτς, σωτήρας Λύρατζης, αναγέννηση Ζαμπά

Γιώργος Καστάνης13 Ιανουαρίου 2022

Τρεις παίκτες έβαλαν την σφραγίδα τους στην επικράτηση του ΠΑΟΚ επί του Παναιτωλικού, στο πρώτο παιχνίδι του 2022, που έκρυβε παγίδες, αλλά τελικά η νίκη ήρθε με δύο γκολ παρά την αναποτελεσματικότητα που χαρακτήρισε τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου, στις τελικές προσπάθειες που δημιούργησαν.

Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, σαφέστατα η νίκη ήταν δίκαιη, κρίθηκε όμως σε ορισμένες, πολύ σημαντικές λεπτομέρειες. Η πρώτη, αφορά στην απόδοση του Γιασμίν Κούρτιτς, ο οποίος παρότι έχασε το πρώτο πέναλτι που κέρδισε ο Σφιντέρσκι, δεν πτοήθηκε, δεν επηρεάστηκε ψυχολογικά και στο δεύτερο πέναλτι ήταν ψύχραιμος και άνοιξε τον δρόμο για την νίκη.

Η δεύτερη λεπτομέρεια, αφορά το πολύ καλό αμυντικό παιχνίδι του Λευτέρη Λύρατζη. Ο νεαρός άσος, ήταν κομβικός σε συγκεκριμένες φάσεις του αγώνα. Αυτός γλύτωσε τον ΠΑΟΚ από την ισοφάριση, όταν ο Καρέλης έκανε το γύρισμα παράλληλα προς την εστία του Πασχαλάκη, βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και έστειλε την μπάλα κόρνερ, πριν ο Βέργος που ερχόταν ακριβώς πίσω του, καταφέρει να πλασάρει για να ισοφαρίσει.

Στον Λύρατζη πιστώνεται το κλέψιμο στο κέντρο του γηπέδου, πριν από το δεύτερο γκολ του Δικεφάλου με εκφραστή τον Ζαμπά στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Η τρίτη λεπτομέρεια, αφορά τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό που επέστρεψε στην Τούμπα με όρεξη, έδειξε με απλές κινήσεις πως πρέπει να παίζει ένας εξτρέμ. Πέτυχε ένα ωραίο γκολ και το πανηγύρισε δεόντως με τον Λουτσέσκου, με μία μεγάλη αγκαλιά σε έναν προπονητή που τον πιστεύει και μπορεί να τον αναγεννήσει ποδοσφαιρικά.

 Είναι ακόμη νωρίς για συμπεράσματα, αναφορικά με την βοήθεια που μπορούν να δώσουν οι Ζαμπά και Τσόλακ, σίγουρα όμως με τον Ρουμάνο προπονητή στην καθοδήγηση της ομάδας, μπορούν να αναδείξουν πολλές πτυχές των ποδοσφαιρικών τους ικανοτήτων.

Ο ΠΑΟΚ είχε τις περισσότερες τελικές προσπάθειες, αδικεί τον εαυτό του από το τελικό αποτέλεσμα, καθώς σε συγκεκριμένες φάσεις, τα εύκολα έγιναν δύσκολα, από κακές συνεννοήσεις των μεσοεπιθετικών του.

Το βασικό είναι πως για πρώτη φορά από την έναρξη της φετινής σεζόν και μετά από διακοπή, κερδίζει το πρώτο παιχνίδι, δείχνοντας σοβαρότητα. Έχει όμως μπροστά του, ένα αγωνιστικό Γολγοθά με αλλεπάλληλους αγώνες εντός και εκτός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.