«Έφυγε» ο θρυλικός Τζακ Τσάρλτον

Metrosport Team11 Ιουλίου 2020

Σε ηλικία 85 ετών ο θρυλικός στόπερ της Λίντς και της Εθνικής Αγγλίας άφησε την τελευταία του πνοή.

Κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική ομάδα της Αγγλίας το 1966 και αποτέλεσε έναν από τους πλέον εμβληματικούς κεντρικούς αμυντικούς της Λίντς και γενικότερα του Αγγλικού ποδοσφαίρου. Η Λίντς επιβεβαίωσε την είδηση πως ο βετεράνος αμυντικός της, Τζακ Τσάρλτον, αδελφός του Μπόμπι Τσάρλτον, «έφυγε» από τη ζωή στα 85 του χρόνια την Παρασκευή το βράδυ μετά από μακροχρόνια ασθένεια. Ο Τσάρλτον κατέγραψε ρεκόρ 773 εμφανίσεων με τη φανέλα της Λιντς σε 23 χρόνια και ήταν ένας από τους σπουδαιότερους κεντρικούς αμυντικούς όλων των εποχών. Με 35 εμφανίσεις με τη φανέλα των «Τριών Λιονταριών» έπαιξε σε κάθε αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966, το οποίο κατέκτησε η Αγγλία, νικώντας τη Δυτική Γερμανία 4-2 στον τελικό του Wembley.


Ως προπονητής ο Τσάρλτον μέτρησε επίσης επιτυχίες, οδηγώντας την Ιρλανδία σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα και ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κοουτσάροντας τη για 10 χρόνια.

«Εκτός από πολλούς φίλος, ήταν πολύ αγαπητός σύζυγος, πατέρας και παππούς. Δεν μπορούμε να εκφράσουμε πόσο περήφανοι είμαστε για την εξαιρετική ζωή που έζησε και την ευχαρίστηση που έφερε σε τόσους πολλούς ανθρώπους σε διαφορετικές χώρες και από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Ήταν ένας απόλυτα ειλικρινής, ευγενικός, αστείος και γνήσιος άνθρωπος που είχε πάντα χρόνο για τους ανθρώπους. Η απώλεια του θα αφήσει ένα τεράστιο κενό στις ζωές μας, αλλά είμαστε ευγνώμονες για μια ζωή ευτυχισμένων αναμνήσεων» ανέφερε η οικογένειά του σε σχετική δήλωση για το θάνατό του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.