Έφυγε από τη ζωή ο Πελέ σε ηλικία 82 ετών

Metrosport Team29 Δεκεμβρίου 2022

Ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Πελέ, πέθανε σε ηλικία 82 ετών, προκαλώντας θλίψη σε όλο το χώρο του αθλητισμού. Ο Βραζιλιάνος έμαθε ότι έπασχε από καρκίνο του παχέος εντέρου, οποίος είχε προχωρήσει στις 21 Δεκεμβρίου και του είπαν ότι θα πρέπει να μείνει στο νοσοκομείο μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ο μυθικός επιθετικός νικήθηκε από τα πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στις 29 Δεκεμβρίου του 2022, με την κόρη του Βραζιλιάνου θρύλου να ανακοινώνει πως ο πατέρας της έφυγε από τη ζωή.

«Όλα όσα είμαστε είναι χάρη σ' εσένα. Σε αγαπάμε χωρίς όρια, αναπαύσου εν ειρήνη», έγραψε χαρακτηριστικά στο σύντομο μήνυμά της η κόρη του Πελέ, αποχαιρετώντας τον πατέρας της.  


Κατάφερε να οδηγήσει την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας τρεις φορές στην κορυφή του κόσμου, κατακτώντας τρία Παγκόσμια Κύπελλα (1958, 1962, 1970). Στο πρώτο του Μουντιάλ το 1958 έγραψε για πάντα με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του ποδοσφαίρου, καθώς έγινε ο νεότερος παίκτης που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Με τη "σελεσάο" αγωνίστηκε 92 φορές πετυχαίνοντας 77 τέρματα. 

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Πελέ έχει σκοράρει 1.283 γκολ, ενώ μαζί με τα φιλικά ο αριθμός φτάνει τα 2.000. Βέβαια, η επίσημη εκδοχή αναφέρει ότι έπαιξε σε 858 αγώνες σημειώνοντας 786 τέρματα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.