Εφικτό το ανακάτεμα της τράπουλας!

Αρις Νικολάκης26 Σεπτεμβρίου 2020

Διευρύνεται ο ορίζοντας των επιλογών του Αμπέλ Φερέιρα σε παίκτες. Η προσθήκη του Αντόνιο Τσόλακ και του Μούσα Ουαγκέ καθιστά και δη άμεσα, το ρόστερ του ΠΑΟΚ τουλάχιστον, φρεσκότερο αν κι ισχυρότερο.. Αμφότεροι βέβαια, δεν είναι στο αποκορύφωμα της ετοιμότητας τους αλλά… Κάτι παραπάνω γνωρίζει, για να τους επιλέξει ο Πορτογάλος προπονητής.

Η επιλογή τους μάλιστα, ενόψει του αποψινού κρίσιμου αγώνα στο Πανθεσσαλικό, θα μπορούσε, να μεταφραστεί και σε τεστ τους ενόψει της ρεβάνς με τον Κράσνονταρ στην Τούμπα. Για να διευρυνθεί έτσι ο ορίζοντας των επιλογών του Αμπέλ Φερέιρα και σε πλάνα.

Το πλάνο του την περασμένη Τρίτη, με γρήγορους φορ κόντρα στους αργούς μπακ της ρωσικής ομάδας κέρδισε μεν, τις εντυπώσεις. Δεν κέρδισε την ουσία. Και δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ… Η ουσία μετρά. Αυτή χάθηκε επειδή ήταν η κάκιστη εκτέλεση του πέναλτι, ήταν η χειρότερη αντίδραση για το πέναλτι της Κράσνονταρ, η …επιεικώς κακή στιγμή στην άμυνα για το 2-1 κι ήταν η ατυχία για το δοκάρι.

Με την προσθήκη του Αντόνιο Τσόλακ στην επίθεση ίσως, «παίξει» για τον Αμπέλ Φερέιρα και το πλάνο με κλασσικό φορ. Θα είναι έκπληξη ένα τέτοιο πρωτόγνωρο (αν δεν το …δοκιμάσει απόψε) πλάνο για τον ΠΑΟΚ…

Εξάλλου συνηθίζει τις εκπλήξεις εφέτος ο Πορτογάλος προπονητής. Με την επιλογή του κατ’ αρχήν άκαπνου αλλά στη συνέχεια μπαρουτοκαπνισμένου Χρήστου Τζόλη κόντρα στην Μπεσίκτας. Με την επιλογή του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ σε πρωτότυπο ρόλο κόντρα στην Μπενφίκα. Και με την επιλογή τριών «πυραλαυκάτων» αντι «θωρηκτού» κόντρα στην Κράσνονταρ.

Ως εκ τούτων περιμένουμε εκπλήξεις ξανά, από τον προπονητή του ΠΑΟΚ κι απόψε αλλά και την Τετάρτη. Ουσιαστικά περιμένουμε κι απόψε και την Τετάρτη τεστ για τις δυνατότητες του, να κουβαλήσει δυο καρπούζια σε μία μασχάλη. Και κατά πως λέγαμε και χθες… Με παρονομαστή τη σοβαρότητα ο ΠΑΟΚ έχει αυτές τις δυνατότητες!

Κι όταν λέμε σοβαρότητα για τον ΠΑΟΚ, αναφερόμαστε στον ΠΑΟΚ ως ομάδα. Ήτοι

Σοβαρότητα προπονητών και παικτών. Σοβαρότητα η οποία έλειψε στην εκτέλεση πέναλτι και κόντρα στην Μπενφίκα και κόντρα στην Κράσνονταρ. Σοβαρότητα η οποία έλειψε - κι έλειψε… εκτυφλωτικά – στα γκολ των μέχρι τώρα αντιπάλων του στην Ευρώπη. Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ δεν πλήρωσε την έλλειψη της στους δυο πρώτους αγώνες…

Όλα αυτά με τον ΠΑΟΚ να παραμένει ενεργός στο μεταγραφικό «μέτωπο»! Η προσθήκη Αντόνιο Τσόλακ και Μούσα Ουαγκέ δε νομίζουμε πως είναι η τελευταία κίνηση στο ρόστερ του. Υπάρχουν ακόμη προοπτικές και δη σοβαρές για προσθαφαιρέσεις. Αυτές πάντως, εξαρτώνται από την παρουσία του ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ ή στο Γιουρόπα Λιγκ. Τούτο δε, είναι εύλογο καθώς οι απαιτήσεις των δύο διοργανώσεων είναι διαφορετικές.

Όλα αυτά δίχως, να θεωρούμε (τουλάχιστον εμείς) πως το ανανεωμένο κι ενισχυμένο ρόστερ του ΠΑΟΚ επαρκή πλήρως και για των μαραθώνιο του ελληνικού Πρωταθλήματος. Διαφωνείτε;

Κλείνοντας τονίζουμε, πως το ανακάτεμα της τράπουλας στο ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι εφικτό. Φαίνεται πως γίνεται καλύτερη δουλειά εφέτος. Θα είναι κρίμα κι άδικο να μην παραχθούν και καλύτερα αποτελέσματα. Και να μη ρεύσει πακτωλός χρήματος και… δόξας στην Τούμπα.

Επί του παρόντος όμως, κυρίαρχο θέμα είναι ο αποψινός αγώνας. Σε αυτόν ο ΠΑΟΚ – με δική του υπαιτιότητα - του είναι με την πλάτη στον τοίχο. Αυτή είναι η αλήθεια. Κι ας διαφωνούν κάποιοι θεωρώντας πως αναφέροντας την φορτώνονται με άγχος προπονητές και παίκτες. Μα, γι’ αυτό όχι απλά, πληρώνονται αλλά καλοπληρώνονται. Για να κουβαλούν τέτοια άγχη. Ήμαρτον, δηλαδή!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.