Έδρασε εκεί που ήθελε

Γιώργος Στράντζαλης03 Φεβρουαρίου 2021

Ρεπορτάζ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗΣ

Βάσει των προτεραιοτήτων που έθεσε ενισχύθηκε κατά τη χειμερινή μεταγραφική περιόδο ο Αρης. Το χαμηλό επίπεδο ανταπόκρισης των Γκάνεα και Λόπεθ, όπως και η έλλειψη ενός ακόμη μεσοεπιθετικού κοντά στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά (κυρίως) των Μπερτόγλιο, Ματίγια, Γκάμα, οδήγησαν τους ανθρώπους του Αρη στη σκέψη επιπλέον ενίσχυσης του ρόστερ σε τρεις θέσεις. Προτεραιότητα ήταν ο επιθετικός, ο αριστερός μπακ καθώς κι ένας μεσοεπιθετικός που θα μπορούσε να παίξει κυρίως ως εξτρέμ, αλλά κι εσωτερικά.

Με την απόκτηση των Νικόλα Ιωάννου, Κώστα Μήτρογλου και Μπρούνο, οι Κιτρινόμαυροι έκαναν το 3/3 καλύπτοντας τα κενά και προσθέτοντας παράλληλα ποιότητα, εμπειρία και παίκτες με την προοπτική να δώσεις λύσεις εκεί που η ομάδα… πονούσε. Αν εξαιρέσουμε το χαμηλό επίπεδο ετοιμότητάς τους, καθώς και οι τρεις χρειάζονται χρόνο λόγω της αγωνιστικής τους απραξίας στο προηγούμενο διάστημα, ο Αρης έδρασε εκεί που ήθελε και ενισχύθηκε σημαντικά.

Προτεραιότητα ήταν η απόκτηση επιθετικού καθώς το πρόβλημα του φετινού Αρη είναι το γκολ, και με την απόκτηση του Μήτρογλου οι Κιτρινόμαυροι προσδοκούν να βρεθεί λύση. Περαιτέρω συστάσεις για τις ικανότητες του Έλληνα φορ δεν χρειάζονται, “μιλούν” μόνα τους τα 227 γκολ στην καριέρα του, οι περισσότεροι από 18 τίτλοι που πανηγύρισε σε ομαδικό και προσωπικό επίπεδο, όπως επίσης οι παραστάσεις του στα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ. Αγωνιστικά ασφαλώς δεν είναι ακόμη έτοιμος και θα χρειαστεί 2-3 εβδομάδες για να μπορέσει να βγάλει 90άλεπτο. Από την άλλη, όμως, στον Αρη εκτιμούν πως έστω το 50% των δυνατοτήτων του να βγάλει στο γήπεδο, σε αυτό το ελληνικό Πρωτάθλημα, θα δώσει λύσεις. Αρκεί βέβαια 1) να μην χρειαστεί περισσότερο χρόνο των δύο εβδομάδων και ο Αρης πορευτεί μέχρι τότε με το γνωστό πρόβλημα στο σκοράρισμα, και 2) το τεχνικό τιμ να βρει τρόπο να τον ταιριάξει στο στυλ παιχνιδιού της ομάδας. Γιατί κι αυτό παίζει σημαντικό ρόλο.

Το χαμηλό επίπεδο ανταπόκρισης του Γκάνεα ανάγκασε τον Άκη Μάντζιο να πορευτεί με την εκ των έσω λύση του Σάκιτς για το αριστερό άκρο της άμυνας. Πλέον στο ρόστερ υπάρχει ένα ακόμη “καθαρό” αριστερό μπακ, ο Νικόλας Ιωάννου. Ο Κύπριος πήρε αμέσως φανέλα βασικού, έχοντας ήδη πέντε συμμετοχές στο Πρωτάθλημα κι ένα νικητήριο γκολ, αυτό στη Ριζούπολη. Αγωνιστικά είναι κι αυτός επιθετικό μπακ (όπως ο Γκάνεα), αλλά με περισσότερα τρεξίματα και βοήθειες στην προώθηση του παιχνιδιού και πιο δυνατός στο ψηλό παιχνίδι. Ο τελευταίος των μεταγραφών είναι ο Μπρούνο ο οποίος προτιμήθηκε από τη στιγμή που χάλασε τού Αλ Τάμαρι, που ήταν προτεραιότητα. Ο 26χρονος Βραζιλιάνος προορίζεται τόσο ως εξτρέμ, όσο και ως εσωτερικός μέσος, είτε στη θέση του Μπερτόγλιο είτε σε σχηματισμό 4-3-3 ως “8άρι”. Πρόκειται για μία ουσιαστική κίνηση, που μπορεί να προσφέρει σε περισσότερες από μία θέσεις και που με την παρουσία του θα δώσει επιπλέον ταχύτητα στο παιχνίδι της ομάδας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.