Έδωσε άλλοθι ο ΠΑΟΚ και του άρπαξαν το Κύπελλο!

Metrosport Team22 Μαΐου 2022

ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΜΠΟΥΖΑ

Ο ΠΑΟΚ οι παίκτες, ο προπονητής, ορισμένοι αλητήριοι της κερκίδας έδωσαν άλλοθι στον διαιτητή Λαόθ να πάρει δύο αποφάσεις που όρισαν τον χθεσινό κυπελλούχο. Το ερώτημα που ταλανίζει το μυαλό και τις καρδιές όλων αυτών που ταξίδεψαν και ταλαιπωρήθηκαν, που έδωσαν το είναι τους αλλά και αυτών που έμειναν πίσω είναι το εξής: Χάρισε ο ΠΑΟΚ το κύπελλο ή κάποιοι το χάρισαν στον Παναθηναϊκό; 

Κατά τη γνώμη μας ισχύουν και τα δύο. Οι επιλογές του Λουτσέσκου, ο τρόπος παιχνιδιού κατά το πρώτο ημίχρονο ήταν λάθος. Δεν βάζεις τον Αουγκούστο βασικό ενώ έχει να αγωνιστεί ένα μήνα και αφήνεις τον Τσιγγάρα εκτός αποστολής. Δεν βάζεις από την αρχή τον Βιερίνια ενώ αντιμετωπίζει πρόβλημα με το γόνατό του. Ακόμη και οι συμμετοχές των Μπίσεσβαρ και Σοάρες είναι υπό αμφισβήτηση. Ο Δικέφαλος προσέφερε ένα ολόκληρο ημίχρονο στους «πράσινους» που το έλαβαν σαν ένα δώρο απρόσμενο. Οι παίκτες του έβλεπαν τους αντίστοιχους του ΠΑΟΚ να μην πιέζουν, να κάνουν λάθη, να είναι δυσκίνητοι. Εκεί προστέθηκαν άλλα δυο στοιχεία που προμήνυαν ότι αυτό το κύπελλο δεν θα το σήκωνε ποτέ ο ΠΑΟΚ. 

Το πρώτο όπως προαναφέραμε ήταν η συνδυαστική απόφαση Λαόθ και VARίστα να δώσουν ένα πέναλτι που ούτε στα πιο άγρια χρόνια της παράγκας δεν δινόταν. Εμείς γνωρίζουμε ότι όποιος παίκτης προσπαθεί να παίξει με το κεφάλι κάτω από το ύψος της μέσης θεωρείται επικίνδυνο παιχνίδι. Όμως ο υποτιθέμενα κορυφαίος «αναγκάστηκε» - άλλο που δεν ήθελε- να μην ξευτελίσει τον συνεργάτη του στο VAR που το Δεκέμβριο θα τον έχει στο Μουντιάλ. Το 1-0 ήταν το μέλι στο ψωμί του Παναθηναϊκού και του Γιοβάνοβιτς. Εκτός αυτού είχαμε και τους «μπερδεμένους» που όταν πέντε λεπτά ο ΠΑΟΚ, στο τέλος πίεσε τον Παναθηναϊκό, μπήκαν μέσα και διακινδύνεψαν οριστική διακοπή του αγώνα. 

Προηγουμένως βέβαια είδαμε τα εξής : Τα επεισόδια μια ώρα πριν τον αγώνα άρχισαν όταν οπαδοί των πρασίνων έριξαν φωτοβολίδες προς τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Η πρόκληση ολοκληρώθηκε όταν μετά το 1-0 ο Αϊτόρ όχι μόνο πανηγύρισε προκλητικά μπροστά στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ αλλά έδειξε και τα γεννητικά του όργανα. Εκεί δεν επενέβη ο VARίστας !! Όμως τι να το κάνουμε που καμμιά εικοσαριά άτομα που δεν έχουν ομάδα, ούτε ιερό και όσιο βρήκαν την αφορμή και άρχισαν να ρίχνουν αντικείμενα. Η διακοπή ήταν κι αυτή βάλσαμο για την ομάδα του Παναθηναϊκού. Με δυο κουβέντες όλοι μαζί, εκτός από τους υγιώς σκεπτόμενους και με ανάλογη συμπεριφορά οπαδούς του ΠΑΟΚ, συνέβαλλαν στο να χαθεί ένα ημίχρονο και να πάει στα αποδυτήρια ο γηπεδούχος με το ένα γκολ που επιθυμούσε. 

Στο δεύτερο συνεχίζει ο Λουτσέσκου να μην παραδέχεται το λάθος του και κρατά τον Αουγκούστο μέσα μέχρι που ο διαιτητής να τον αναγκάσει να τον κάνει αλλαγή. Χάρισε τη δεύτερη κίτρινη (πρώτη δεν υπήρχε στο 6') και ο προπονητής του ΠΑΟΚ εσπευσμένα προχωρά στην αλλαγή. Κάνει ο Λουτσέσκου όλες του τις αλλαγές με άλλους παίκτες να προσφέρουν και άλλοι να μη δικαιολογούν την παρουσία τους. Ο ΠΑΟΚ χάνει αρκετές και σημαντικές ευκαιρίες με Μπίσεσβαρ, Μιτρίτσα και Τσόλακ. Αλλά αυτό που βγάζει μάτια είναι το πέναλτι που δεν δίνει ο Λαόθ στο 96’ υπέρ του Μιτρίτσα με τον VARίστα να κάνει πως δεν είδε!!! 

Τον στήσανε τον ΠΑΟΚ και δεν το πήρανε χαμπάρι. Αυτά ας τα βλέπει η διοίκηση γιατί η χρονιά είναι αποτυχημένη: ο ΠΑΟΚ δεν πήρε τίτλο, τερμάτισε πολύ πίσω από τον Ολυμπιακό, έπαιξε κακό ποδόσφαιρο τους τελευταίους δυο μήνες λόγω «ρηχού» ρόστερ ενώ επιπλέον αντιμετώπισε ξανά το πρόβλημα με κάποιους ανεγκέφαλους. Χθες μια ομάδα, ο ΠΑΟΚ, δεν ήξερε ότι ήταν ομάδα στο πρώτο ημίχρονο και μια άλλη, ο ΠΑΟ, με την αμέριστη συμπαράσταση της διαιτητικής πεντάδας κατάφερε να βάλει το ένα γκολ και να το κρατήσει… πάλι λόγω Λαόθ, ο οποίος φαίνεται τι ρόλο παίζει από την κίτρινη που δίνει στο 6’ στον Αουγκούστο. Είναι κρίμα να χαρίζεις τίτλους όσο κρίμα είναι και να μένει η ομάδα απροστάτευτη από διαιτησίες, ανεγκέφαλους αλλά και μη ενισχυμένη για μια ακόμη χρονιά. 

Τουλάχιστον – και επιτέλους- αυτό να αποτελέσει μήνυμα και μάθημα προς αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τις τύχες του ΠΑΟΚ αλλά και δίνουν λόγο στον κόσμο του, που κάνει θυσίες για να ακολουθεί παντού αυτή την ομάδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.