Εδώ το VAR δεν είναι πανάκεια, σιγά μην ήταν οι ξένοι διαιτητές

Δημήτρης Κανελλάκης27 Απριλίου 2021

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την συζήτηση που εσχάτως άνοιξε σχετικά με τους ξένους διαιτητές και το κατά πόσο εξασφαλίζουν μεγαλύτερη αξιοπιστία σε σχέση με τους Ελληνες.

Μου κάνει εντύπωση που σε αυτή την συζήτηση πρωτοστατούν οι πλέον ένθερμοι υποστηρικτές της έλευσης των ξένων διαιτητών, εκείνοι που δεν είχαν καμία αμφιβολία -έτσι έλεγαν τότε- ότι με τον ερχομό των ρέφερι από το εξωτερικό, σε συνδυασμό με το VAR, θα λυνόταν όλα μας τα προβλήματα, το... καρπούζι θα μοιραζόταν στη μέση στα σίγουρα και "θα ξανακερδίζαμε τις Κυριακές μας"

Σε ό,τι με αφορά, την ίδια περίοδο έλεγα και έγραφα ότι ούτε οι ξένοι διαιτητές, ούτε ακόμη και το VAR, δεν είναι πανάκεια. Εξέφραζα την άποψη ότι οι ξένοι διαιτητές, οι περισσότεροι από αυτούς που έφερνε ο Περέιρα και φέρνει ο Κλάτενμπεργκ, δεν είναι βέβαιο πως διαθέτουν πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες από τους δικούς μας.

Η μόνη τους διαφορά από τους δικούς μας, στην αρχή, τουλάχιστον, ήταν ότι οι ξένοι ερχόταν έχοντας την... έξωθεν καλή μαρτυρία, χωρίς το... κακό προηγούμενο που είχαν οι Ελληνες.

Προσωπικά, δεν είχα καμία απολύτως αμφιβολία ότι μόλις περάσει αυτή η πρώτη περίοδος, αυτός ο... μήνας του μέλιτος, θα αρχίσουν τα όργανα και για τους ξένους, θα αμφισβητούνται και αυτοί, θα αναρωτιόμαστε αν καλά κάναμε και στείλαμε στο πυρ το εξώτερο τους δικούς μας ή αν ήταν λάθος και, εντέλει, δημιουργήσαμε περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύσαμε.

Αν κρίνω από τις αντιδράσεις που έχουμε το τελευταίο διάστημα και από αυτό που σίγουρα υπάρχει μπροστά μας -όχι για την τρέχουσα σεζόν, αυτή έφτασε στο τέλος της, αλλά για την επόμενη- θεωρώ ότι η ώρα που και με τους ξένους διαιτητές θα έχουμε πάνω-κάτω τα ίδια προβλήματα που είχαμε και με τους Ελληνες, δεν αργεί.

Θα επαναλάβω την πάγια άποψή μου για το θέμα: όσο στην Ελλάδα θα αντιμετωπίζουμε με προκατάληψη την διαιτησία, όσο οι ισχυροί του ποδοσφαίρου μας θα προσπαθούν με διάφορους τρόπους να επηρεάσουν τους διαιτητές και θα τους χρησιμοποιούν στα επικοινωνιακά τους παιχνίδια, είτε Ελληνες θα "σφυρίζουν" είτε ξένοι, ίδιο θα είναι το αποτέλεσμα.

Αφήστε που η ζημιά για την ελληνική διαιτησία, όσο αντιμετωπίζεται με αυτό τον τρόπο, θα είναι στο τέλος τόσο μεγάλη που δεν ξέρω αν θα μπορεί να υποστηρίξει -και να είναι αποδεκτή- το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στη χώρα μας.





Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.