Εδώ σε θέλω Άρη

Γιώργος Στράντζαλης30 Νοεμβρίου 2020

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν για τον Άρη η αρχή μιας σειράς διαδοχικών και απαιτητικών αγώνων μέχρι τη λήξη του α’ γύρου. Οι Κιτρινόμαυροι στον πρώτο “μεγάλο αγώνα” της σεζόν εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και των προσδοκιών που υπήρχαν για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά από την έναρξη της φετινής σεζόν να βρεθούν στη θέση όπου πρέπει να διαχειριστούν τις επιπτώσεις μιας ήττας.


Μια ήττα που ασφαλώς δεν φέρνει καμία καταστροφή, ούτε εκτροχιάζει την ομάδα από τους αγωνιστικούς στόχους της. Της υπενθυμίζει όμως ότι σε 90άλεπτα υψηλών απαιτήσεων χρειάζεται να έχει πάντα το κάτι παραπάνω.

Βασικός στόχος του φετινού Άρη είναι να βρίσκεται μέσα στην πρώτη τριάδα του Πρωταθλήματος εξασφαλίζοντας την ευρωπαϊκή έξοδο. Και προς αυτήν την κατεύθυνση οι αγώνες που ακολουθούν στο επόμενο -γεμάτο – 20ήμερο (μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου) είναι κομβικής σημασίας. Αρχής γενομένης τη Λάρισα, την Τετάρτη, οι Κιτρινόμαυροι καλούνται να δώσουν σε διάστημα σχεδόν 20 ημερών, μέχρι τη λήξη του α’ γύρου, τρεις εκτός έδρας αγώνες (Λάρισα, Ατρόμητο, ΟΦΗ) και ένα ντέρμπι στο “Βικελίδης” με τον ΠΑΟΚ. Μένει να οριστεί και ο αγώνας με την ΑΕΚ, που κατά πάσα πιθανότητα θα διεξαχθεί στο διάστημα των Χριστουγέννων. Συνεπώς ακολουθεί ένας μήνας μεγάλων απαιτήσεων, με τον Άρη να καλείται να λειτουργήσει σε διαφορετική αγωνιστική καθημερινότητα με πέντε πολύ απαιτητικά παιχνίδια τα οποία θα διαμορφώσουν και τον φετινό αγωνιστικό στόχο του αλλά θα έρθουν να επιβεβαιώσουν και το επίπεδο της ομάδας. Σε αυτή τη σειρά αγώνων οι Κιτρινόμαυροι καλούνται να δείξουν τον αγωνιστικό τους χαρακτήρα και σε πρώτη φάση το ζητούμενο είναι η αντίδραση που θα βγάλουν μετά από την πρώτη ήττα στο Πρωτάθλημα, η οποία συνδυάστηκε με μέτρια εμφάνιση.

Ο Άκης Μάντζιος από την πλευρά του καλείται να διαμορφώσει το δικό του πλάνο, έχοντας τη δυνατότητα των επιλογών σε όλες τις γραμμές. Είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα υπάρξει ροτέισον στα προσεχείς παιχνίδια με στόχο η ομάδα του να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο “φρέσκια” και βελτιωμένη – κυρίως επιθετικά – με απώτερο σκοπό να πλησιάσει το μέγιστο των βαθμών. Εξάλλου κάποιοι έδωσαν δικαιώματα και λογικό είναι ο 51χρονος τεχνικός να επεξεργάζεται ένα πλάνο αλλαγών.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.