Εδώ και τώρα... Restart!

Αρις Νικολάκης05 Μαΐου 2022

Θυμίζουμε, πριν τονίσουμε οτιδήποτε, πως ο ΠΑΟΚ μήτε την 2η θέση, μήτε το Κύπελλο κατέκτησε. Η πρόκριση του δε, στον τελικό του Κυπέλλου – πετώντας πανηγυρικά εκτός τον Ολυμπιακό – δεν δύναται (το είπαμε και το λέμε πάλι…), να αποτελέσει άλλοθι για την χθεσινή ήττα. Συνάμα αυτή ήττα του ΠΑΟΚ… Με το φαρμάκι της οποίας πότισε τον κόσμου του ενώ όφειλε να τον κεράσει ροδόσταμο… 

Ουδόλως μειώνει τις εντυπώσεις της μεγαλειώδους πορείας του σε Ευρώπη και Κύπελλο. Όλα κι όλα! Και φυσικά, η νίκη του Ολυμπιακού – με την κατάκτηση του τίτλου – δεν αλλάζει τις εντυπώσεις αποκλεισμό του από τον τελικό του Κυπέλλου. Αν και προσπάθησε με ξέφρενους πανηγυρισμούς στην Τούμπα, να τις αλλάξει… Οι προειδοποιητικές λυχνίες στο καντράν του Κυπελλούχου έχουν ανάψει καιρό τώρα. Οφείλει, να τις προσέξει ο οδηγός του. Ορθά, ορθότατα ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναφέρθηκε σε «ξεζουμισμένη» ομάδα. 

Το είπε, μπράβο του. Το άκουσε; Αυτό θα μετρήσει… Η πορεία του ΠΑΟΚ πάντως, με το ελλειμματικό εξ αρχής ρόστερ και τη λαίλαπα τραυματισμών είναι αν μη τι άλλο αξιοθαύμαστη. Ναι αλλά… Επειδή η τελευταία εντύπωση μένει και στο τέλος γίνεται «ταμείο»… Θυμίζουμε πως ο ΠΑΟΚ μήτε την 2η θέση, μήτε το Κύπελλο κατέκτησε. Έτσι; Τώρα, για την χθεσινή ήττα… Μετά το 45ο λεπτό ο κόσμος έψαχνε τον ΠΑΟΚ. Που ήταν προπονητές και παίκτες του; Οέο; Ο Πέδρο Μαρτίνς με τρεις αλλαγές «έφτιαξε» τον Ολυμπιακό. O Ραζβάν Λουτσέσκου αιφνιδιάσθηκε. 

Έτσι το 1-0 έγινε 1-2 σε άμεσο χρόνο. Κι επειδή ακόμη κι έτσι ο Ολυμπιακός φοβόταν τον ΠΑΟΚ… Έδωσε χώρο μετά αλλά ο ΠΑΟΚ μπόρεσε, να τον αξιοποιήσει. Καιρό τώρα – παρά την πανηγυρική πρόκριση στον Τελικό – ο Κυπελλούχος δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Ηχούν …συναγερμοί! Ο κόσμος βέβαια, στην Τούμπα στήριξε την ομάδα του παρά το φαρμάκι με το οποίο τον (ξανα)πότισε. Ήδη ο ΠΑΟΚ αγνοεί τη νίκη σε οκτώ αγώνες. Και μπορεί οι δύο ισοπαλίες στο Κύπελλο, να τον γλύκαιναν αλλά στο Πρωτάθλημα οι μη νίκες (sic) τον πικραίνουν βαθύτατα. 

Το μήνυμα του κόσμου και μόνον - θεωρούμε πως - εάν κι εφ' όσον ληφθεί και κατανοηθεί, θα ανασυγκροτήσει τον ...γονατισμένο από απουσίες "δικέφαλο". Μέχρι το 45ο λεπτό ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε μεν,. Δεν ήταν σαφώς καλύτερος, δε. Και πώς να είναι; Με τόσες απουσίες. Δίχως πολλές επιλογές από το ρόστερ. Έχοντας υπερβεί το ταβάνι του έμεινε από δυνάμεις ψυχής πνεύματος και σώματος. 

Εν τούτοις μετά το 1-2 προσπάθησε. Δεν μπόρεσε… Είναι λοιπόν, μία δύσκολη περίοδος για τον ΠΑΟΚ! Και σε αυτήν μένει από δυνάμεις. Δεν είναι αφύσικο. Φυσικό είναι. Εξαντλήθηκε καταβάλλοντας όχι απλά, δυνάμεις αλλά… Υπερδυνάμεις! Στο κατώφλι όμως, μιας ακόμη κατάκτησης του Κυπέλλου και της 2ης θέσης στο Πρωτάθλημα … Χρήζει ενός εδώ και τώρα restart! Έγραψε ήδη ιστορία. Θα είναι κρίμα κι άδικο να μην την υπογράψει!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.