Economist: Για ποια ευρωπαϊκή θέση ακούγεται το όνομα του Μητσοτάκη

Metrosport Team26 Απριλίου 2024

Μεταξύ των υποψηφίων που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο «τιμόνι» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φέρεται να βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το «Economist», σύντομα, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, θα δημοσιοποιήσει σύντομα μια έκθεση για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας, που δεν αποκλείεται να να συμβαδίζει με το ομοσπονδιακό όραμα του Μακρόν και θα εντυπωσιάσει τους ευρωβουλευτές που ψάχνουν για μια ισχυρή φυσιογνωμία.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που «βλέπουν» τον Κυριάκο Μητσοτάκη πίσω από τον διάδοχο της απερχόμενης προέδρου, που μέχρι στιγμής δεν θεωρείται πιθανό να ανανεώσει για ακόμη μια θητεία.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός δηλώνει απρόθυμος να εμπλακεί σ'αυτές τις συζητήσεις, που μέχρι στιγμής βρίσκονται σε παρασκηνιακό επίπεδο.

«Για μένα δεν υφίσταται κανένα απολύτως ζήτημα. Αυτή η συζήτηση για ένα ευρωπαϊκό αξίωμα», πρόσθεσε, «μπορεί να είναι σε έναν βαθμό κολακευτική, δεν ακούγεται συχνά το όνομα ενός Έλληνα πρωθυπουργού για τόσο σημαντικά αξιώματα, δεν με αφορά όμως», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή συνέντευξή που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ

Την ίδια ώρα, το "Politico" κάνει λόγο για 6+1 υποψήφιους, μεταξύ των οποίων ο Μάριο Ντράγκι, η Ρομπέρτα Μέτσολα, η Κριστίν Λαγκάρντ, ο Κλάους Γιοχάνις, ο Αντρέι Πλένκοβιτς και ο Τιερί Μπρετόν.



Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.