Έχουν την υποχρέωση να σώσουν την παρτίδα

Γιώργος Στράντζαλης10 Μαΐου 2022

Με τον Άρη να πετυχαίνει ένα γκολ στους τέσσερις εντός έδρας αγώνες των play off και τέσσερα στο σύνολο των επτά αγωνιστικών – εκ των οποίων τα δύο στον αγώνα με την ΑΕΚ -, ο Χερμάν Μπούργος περνά τις πλέον δύσκολες στιγμές του από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα. Και ο Αργεντινός γνωρίζει πως το αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και εκείνο που ακολουθεί με την ΑΕΚ, το Σάββατο στο “Κλεάνθης Βικελίδης” είναι καθοριστικά για την επίτευξη του ευρωπαϊκού στόχου.

Με την αγωνιστική κρίση που περνάει ο Άρης κατάφερε μέσα σε ένα δεκαήμερο να θέσει υπό αμφισβήτηση και τον εναπομείναντα φετινό του στόχο. Και δεν είναι μόνο τα τελευταία αποτελέσματα που δημιουργούν αρνητικό κλίμα, αλλά και οι αποκαρδιωτικές εμφανίσεις όπως στον προχθεσινό αγώνα με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών σε ένα παιχνίδι που είχε τον χαρακτήρα “τελικού”, με αποκορύφωμα να άνευρη εικόνα των ποδοσφαιριστών του, στα όρια αδιαφορίας, απέναντι σε μία ομάδα που δεν είχε αγωνιστικό στόχο μετά τη εξασφάλιση και μαθηματικά του Πρωταθλήματος, ωστόσο παρουσιάστηκε στο “Κλεάνθης Βικελίδης” με διάθεση, φρεσκάδα και ενέργεια. Λες και ήταν εκείνη η ενδιαφερόμενη (βαθμολογικά) ομάδα και είχε το κίνητρο.

Ο Μπούργος, μετά το “ξεπέταγμα” που έκανε ο Άρης στο ξεκίνημα της θητείας του, πήρε τα αποτελέσματα που χρειαζόταν για να μπει στα play off, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τελεί υπό πίεση. Είναι ξεκάθαρο επίσης, σε όλους όσοι παρακολουθούν ποδόσφαιρο, ότι η αγωνιστική εικόνα του Άρη στους τελευταίους αγώνες ουδεμία σχέση έχει με το πρόσφατο παρελθόν. Πού είναι εκείνη η ενέργεια που έβγαζε η ομάδα στο παιχνίδι της; Εκείνη η εκρηκτικότητα που βλέπαμε; Πού είναι η αυταπάρνηση των ποδοσφαιριστών για νίκη; Πού εξαφανίστηκε το αγωνιστικό πλάνο του Άρη, που ακόμα κι όταν δεν απέδιδε έβλεπες στο γήπεδο μια ομάδα που προσπαθούσε τουλάχιστον και έκανε τα στοιχειώδη για ν’ αντιδράσει; 

Πλέον ο Άρης δείχνει χαμένος στη μετάφραση και περισσότερο μπερδεμένος. Όπως και σε προηγούμενα παιχνίδια έτσι και στο προχθεσινό βραχυκύκλωσε, αιφνιδιάστηκε από την προσέγγιση του αντιπάλου και πήγε ανορθόδοξα απ’ τα άκρα να γεμίζει σε μια αντίπαλη περιοχή άδεια από Κίτρινες φανέλες. Ο Άρης δεν είχε καθαρό μυαλό, έχασε την απαιτούμενη συγκέντρωση και βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ δίχως τρόπο έκφρασης στην επίθεση.

Ο Μπούργος από την πλευρά επιμένει σε πειραματισμούς που δεν του βγαίνουν. Μετά τα τρία στόπερ κόντρα στα Γιάννινα, τον ρόλο του δεξιού χαφ που έδωσε στον Σάσα στη Λεωφόρο, κόντρα στον Ολυμπιακό χρησιμοποίησε τον Εμπακατά αριστερά στην άμυνα, σε μια θέση που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του (!). Ο Αφρικανός εκτέθηκε, το ίδιο και ο προπονητής ο οποίος προτίμησε να καταφύγει σε αυτή τη λύση αντί να ενεργοποιήσει δύο δοκιμασμένες επιλογές όπως είναι ο Λούμορ και ο Σάκιτς. Δύο παίκτες που με τον Αργεντινό τεχνικό έχουν χάσει τον ρόλο τους. 

Ταυτόχρονα προσπάθησε να καλύψει το κενό του Καμαρά δίνοντας ρόλο φορ στον Πάλμα και στον Ντιαγέ στο β’ ημίχρονο. Δύο παίκτες που όποτε αγωνίστηκαν στην κορυφή είχαν απλά έναν υποστηρικτικό ρόλο στον Καμαρά. Ο δε Μάνος μπήκε στο παιχνίδι έχοντας να παίξει από τον Φεβρουάριο!

Αυτά συμβαίνουν στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν, όπου ο Άρης κυνηγάει τον τελευταίο στόχο που του απέμεινε ώστε να μην χαρακτηριστεί η χρονιά εντελώς αποτυχημένη. Μπαίνοντας στην τελική ευθεία των play off οι τρεις τελευταίοι αγώνες πέρα από τον χαρακτήρα τελικού έχοντας και τον χαρακτήρα της τελευταίας ευκαιρίας για όλους. Ο Μπούργος και προπάντων οι ποδοσφαιριστές του είναι υποχρεωμένοι να σώσουν - έστω στο τέλος - την παρτίδα. Τον τρόπο οφείλουν να τον βρουν οι ίδιοι, αλλά ο Άρης πρέπει πάση θυσία να πάρει αποτέλεσμα αύριο στην Τούμπα και σίγουρα να κερδίσει την ΑΕΚ στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.