«Έχουμε βουβαθεί ως καταναλωτές και μας εκμεταλλεύονται»

Metrosport Team14 Ιανουαρίου 2022

Ο πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών, Νίκος Τσεμπερλίδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» στο Metropolis 95.5, μιλώντας για τον πληθωρισμό ρεκόρ της τελευταίας δεκαετίας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Η τοποθέτηση του Ν.Τσεμπερλίδη: «Έχουμε βουβαθεί ως καταναλωτές, αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα. Μας έχει χτυπήσει η κρίση, μετά ήρθε η πανδημία, έχουμε κλειστεί στο καβούκι μας, έχουμε χάσει τη φωνή μας οπότε θα μας εκμεταλλεύονται.

Πραγματικά στοιχεία κόστους θα μας επιβαρύνουν, αλλά δυστυχώς επειδή ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται θα μας επιβαρύνουν και στοιχεία που δεν έχουν καμία σχέση με κόστη. Έχουν να κάνουν με την τάση να αισχροκερδήσουν ή να αναπληρώσουν τα χαμένα εισοδήματα. 

Δεν ξέρω αν είμαστε μια χώρα που η λογική δεν υπερισχύει και είναι μειονότητα ή οι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν μια διέξοδο για να μην τρελαθούν. 

Ως ΚΕΠΚΑ το ζήτημα της ακρίβειας το έχουμε αναγορεύσει σε κυρίαρχο, πριν έρθει η ακρίβεια που αφορά το ρεύμα και το αέριο. Θα μεταφερθεί και σε άλλα είδη. Παρακολουθούσαμε τον πληθωρισμό γιατί είχαμε χάσει να κάνομε δικές μας έρευνες. Εμείς είχαμε ένα καλάθι γύρω στα 80-90 πράγματα που παίρναμε από συγκεκριμένο σημείο και μπορούσαμε να συγκρίνουμε τιμές και να βλέπουμε τις πραγματικές αυξήσεις. 

Αυτή τη δυνατότητα, με τον τρόπο που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια η αγορά, δεν μπορούμε να τον ακολουθήσουμε γιατί λειτουργεί με προσφορές. Ποτέ δεν παίρνουμε απορρυπαντικά στην πραγματικής τους τιμή, είναι πανάκριβα σε σχέση με την Ευρώπη, αλλά τα αγοράζουμε στο 50%.

Αυτό δεν σημαίνει λειτουργία αγοράς, αυτό σημαίνει ένα παιχνίδι που παίζεται σε βάρος του καταναλωτή. Δεν μειώνουν τις τιμές και υποτίθεται πως σου κάνουν εκπτώσεις, γιατί όταν αποκατασταθεί το εισόδημά μας θα μας το φορτώσουν στο κεφάλι και δεν θα διαμαρτυρηθούμε.

Αν θέλουμε να αποκτήσουμε φωνή υπάρχει ένα τηλέφωνο 233333 στη Θεσσαλονίκη, να το πάρουν να ενημερωθούν».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.