«Εχω μάθει να μην τα παρατάω, θα σώσουμε την παρτίδα»

Στέλιος Παρθενάκης11 Φεβρουαρίου 2020

Είναι κάποιοι παίκτες που αποτελούν από μόνοι τους αφορμή για να τους ερευνήσεις. Δεν είναι μόνο η ικανότητα, αλλά ο τρόπος που λατρεύουν το άθλημα. Ντύσιμο με στραβά καπέλα, παπούτσια Michael Jordan, αξεσουάρ σε χέρια και πόδια, οπότε η κορδέλα είναι αναγκαία στο κεφάλι… Η εισαγωγή είναι μια πρώτη αναφορά στον Μπόμπι “μπομπέρ” Μπράουν.

Ως νικητής του διαγωνισμού τριπόντων άφησε το στίγμα του με εντυπωσιακή ευστοχία… “Αυτό είναι το παιχνίδι μου. Οταν παίρνω μπρος δε σταματάω. Το απόλαυσα και είναι για μένα πολύ σημαντικό να είναι μέρος του παιχνιδιού με τον κόσμο. Το μπάσκετ είναι μια γιορτή”, είπε στο metrosport.gr ο 35χρονος σκόρερ.

Οι 26 βαθμοί που συγκέντρωσε είναι σημείο αναφοράς, αφού ακόμα και στο αμερικάνικο ολ σταρ μόνο ο Τζέισον Καπόνο είχε 25. “Πάντα πίστευα στον εαυτό μου και παρά το γεγονός ότι χρειάστηκαν πολλές προσπάθειες δε τα παράτησα”, λέει γελώντας στον πιο απρόβλεπτο ίσως διαγωνισμό των τελευταίων ετών.

«Θα το αλλάξουμε»

Στον ΠΑΟΚ ήρθε για να βοηθήσει την ομάδα να σωθεί...Ποσο όμως μπορεί να αλλάξει την κατάσταση. “Τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα. Δεν έχω μάθει να τα παρατάω στη ζωή μου. Θα δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε για να μείνουμε στην κατηγορία. Εχουμε μια πολύ καλή ευκαιρία να δουλέψουμε με τον νέο κόουτς και να αλλάξουμε την κατάσταση. 

Το καλό είναι πλέον θα μπουν και οι νέοι παίκτες στο κλίμα, αφού είχαμε πολλές αλλαγές στην ομάδα. Αυτό είναι μια υπόσχεση, θα πεθάνουμε μέσα στο γήπεδο για τον σκοπό μας”, τόνισε με σιγουριά ο Μπόμπι Μπράουν. Η πίστη είναι το βασικό συστατικό στη ζωή… “Αν δεν πιστέψεις εσύ στόχο σου, ποιος θα το κάνει;”, μας είπε.

«Πρότυπο Καλάθης και Φριντέτ»

Ο Μπόμπι Μπράουν μίλησε για τους παίκτες που θαυμάζει στο ελληνικό Πρωτάθλημα και μάλιστα ήταν και στην Κρήτη. “Ο Νικ Καλάθης και ο Τζίμι Φριντέτ είναι παίκτες παγκόσμιας κλάσης. 

Μιλήσαμε αρκετά στο ολ σταρ και φαίνεται πόσο αγαπούν το παιχνίδι. Για μας τους Αμερικανούς πάνω από όλα είναι το παιχνίδι. Το μπάσκετ είναι τρόπος ζωής για μένα, θέλω να παίζω σε υψηλό επίπεδο πάντα”.

Τι σημαίνει όμως για αυτόν ο ΠΑΟΚ και πως αντιλαμβάνεται τους φιλάθλους. “Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που παίζει πάντα για τη νίκη και καθήκον μας είναι να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Το οφείλουμε στον κόσμο και στους εαυτούς μας. 

Οταν είδα το κοινό με τον Αρη, κατάλαβα πόσο σημαντικοί είναι οι φίλαθλοι για την ομάδα και πόσο την αγαπούν. Θα πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας”, τόνισε με σιγουριά ο πολύπειρος σκόρερ.

«Μου αρέσει η Θεσσαλονίκη»

Οπως όλοι οι ξένοι που αγωνίστηκαν στη Θεσσαλονίκη δε θα μπορούσε να μην αγαπήσει αυτήν την πόλη. 

“Μου αρέσει πολύ η πόλη σας. Θα ήθελα να μείνω αλλά αυτό που προέχει είναι να σωθεί η παρτίδα. Μακάρι, να κάνουμε τις νίκες που χρειάζεται και να μείνει η ομάδα. 

Ξέρω την ιστορία του ΠΑΟΚ και ότι δεν ταιριάζει στην ιστορία του. Να κάνουμε με τον νέο κόουτς αυτό που πρέπει και όλοι μαζί να σώσουμε την παρτίδα. Δουλειά μέσα στην προπόνηση και πάθος μέσα παρκέ αγώνα με αγώνα. Στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας. Εχουμε ακόμα 8 τελικούς...”

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.