Εχει τρομακτικές οργανωτικές και διοικητικές αδυναμίες ο Αρης

Δημήτρης Κανελλάκης26 Σεπτεμβρίου 2020

Οσα συνέβησαν στον Άρη το τελευταίο χρονικό διάστημα δείχνουν πόσο δρόμο έχει να διανύσει ακόμη έως ότου φτάσει στο σημείο να είναι τόσο καλά οργανωμένος ώστε να πείθει για την δυναμική του σε όλα τα επίπεδα.Η εικόνα διάλυσης που παρουσίασε μετά τον αποκλεισμό από τους Ουκρανούς παραπέμπει σε ομάδες οι οποίες δεν διαθέτουν ισχυρές βάσεις, δεν διαθέτουν ένα πλάνο, μια στρατηγική.

Δεν είναι το πιο συνηθισμένο πράγμα για μια ομάδα που θέλει να συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων στη χώρα της, μετά από έναν ευρωπαϊκό αποκλεισμό, όσο οδυνηρός κι αν είναι αυτός, να αλλάζει τον προπονητή της, τον βοηθό προπονητή και τον προπονητή τερματοφυλάκων και να παραιτείται ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος. Οσο σοκαριστικός κι αν είναι ένας αποκλεισμός, όσες αναταράξεις κι αν προκαλεί, η μεγάλη ομάδα θα βρει τον τρόπο να τον διαχειριστεί με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες.

Ο Αρης δεν μπόρεσε να τον διαχειριστεί διότι δεν έχει την υποδομή, δεν υπάρχουν διακριτοί ρόλοι, η αρμοδιότητα για την αντιμετώπιση κρίσεων δεν ανήκει στα στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος.Αν ισχύει ότι ο ποδοσφαιρικός διευθυντής απλώς ενημερωνοταν για σημαντικές αποφάσεις, χωρίς να ζητηθεί η γνώμη του, τότε μιλάμε για υπονόμευση της λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Κι όταν υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις σε μια ομάδα, όταν αυτός που επιλέγεται για να έχει τον πρώτο λόγο η γνώμη του δεν ζητείται καν, τα αποτελέσματα θα είναι σαν αυτά που ζει ο Αρης το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, όταν η λειτουργία δεν μπορεί να ξεφύγει από τα στάνταρντ μιας επαρχιακής ομάδας, ακόμη κι όταν έχεις ποδοσφαιρικό διευθυντή τον Χαριστέα, πότε ο Αρης θα αλλάξει επίπεδο?

Δυστυχώς για τους "κίτρινους", τρία χρόνια μετά την επιστροφή τους στην Super League δεν έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν την διοικητική και οργανωτική δομή που χρειάζεται κάθε μεγάλη ομάδα για να μπορεί με καλύτερες προϋποθέσεις να διεκδικεί τους στόχους της.Εξακολουθούν να έχουν τρομακτικές αδυναμίες σε αυτό το κομμάτι, γι' αυτό και είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνουν μεσοπρόθεσμους έστω σχεδιασμούς.

Πώς μπορεί μια ομάδα να σχεδιάσει όταν τρία χρόνια τώρα αλλάζει τον προπονητή της στα πρώτα ματς της σεζόν? Και ποιος σοβαρός προπονητής ή αθλητικός διευθυντής θα πάει να δουλέψει σε αυτή την ομάδα?Αυτά είναι πράγματα που πρέπει σοβαρά να τα σκεφτούν στον Άρη, αν πραγματικά θέλουν η ομάδα τους να αντιμετωπίζεται όπως οι άλλες μεγάλες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.