Έχει τον τρόπο του ο Άρης, δεν σκοπεύει να φύγει με άδεια χέρια

Γιώργος Στράντζαλης12 Δεκεμβρίου 2021


Με το αποψινό ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό, στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, ολοκληρώνει τον πρώτο γύρο του φετινού Πρωταθλήματος ο Αρης και δεν σκοπεύει να φύγει με… άδεια χέρια. 

Εχει αποδείξει εξάλλου η ομάδα του Άκη Μάντζιου ότι σε παιχνίδια σαν αυτό, έχει τον τρόπο της για να διεκδικεί στο γήπεδο αυτό που θέλει. 

Με την ΑΕΚ ήταν ανώτερος αγωνιστικά, αλλά έχασε στις λεπτομέρειες, με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα μετουσίωσε την ανωτερότητά του σε νίκη και έκανε το ίδιο στην έδρα του απέναντι στον Παναθηναϊκό. Το αποψινό 90άλεπτο ασφαλώς και είναι απαιτητικό, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που θέλει να βγάλει αντίδραση μετά την ήττα και την κάκιστη εμφάνιση από την Αντβέρπ, ωστόσο είναι και ένα 90άλεπτο που ταιριάζει στον Αρη. Υπό την έννοια ότι θα βρει ανοιχτό γήπεδο και εκεί έχει την ποιότητα αλλά και τις προσωπικότητες για να κάνει τη ζημιά. 

Η τακτική προσέγγιση και σε αυτό το ντέρμπι δεν θ’ αλλάξει. Αυτή περιλαμβάνει την παραχώρηση γηπέδου στον αντίπαλο και τη στόχευση στο transition παιχνίδι, με πίεση στην πρώτη γραμμή άμυνας και παιχνίδι μέσα από τα κλεψίματα. Ενα πλάνο το οποίο βέβαια απαιτεί προσήλωση, συνοχή και τρεξίματα, όπως επίσης και την αποφυγή λαθών κόντρα σε έναν Ολυμπιακό που έχει αποδείξει ότι δεν συγχωρεί.  

«Μπορούμε να κερδίσουμε σε κάθε έδρα»

Την πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας για αποτέλεσμα και στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” εξέφρασε με δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι, ο Κριστιάν Γκάνεα. 

Ο Ρουμάνος μίλησε μεταξύ άλλων και για τη δική του παρουσία στη φετινή σεζόν. “Είναι καταστροφικό να χάνεις στην έδρα σου με 0-5, οπότε έπρεπε να επανέλθουμε και το καταφέραμε. Στόχος της ομάδας να κερδίζει όλα της τα παιχνίδια. Οι τρεις τελευταίες νίκες αύξησαν ακόμα περισσότερο την ψυχολογία μας, ώστε να πάμε ακόμα πιο ψηλά. Ο Ολυμπιακός είναι ίσως η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στη βαθμολογία. Ο Αρης έχει δείξει πως με τις μεγάλες ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάει σε κάθε έδρα και να κερδίσει παντού, και αυτό θέλουμε να κάνουμε”, είπε και πρόσθεσε για το ότι έχει ρόλο βασικού στην ομάδα. “Είναι κάτι που με κάνει χαρούμενο. Έχω δουλέψει πολύ και εξακολουθώ να το κάνω σε όλες τις προπονήσεις. Στόχος μου είναι να πηγαίνει η ομάδα καλά και μαζί με αυτήν και εγώ”.

Χωρίς νίκη ο Μάντζιος με Ολυμπιακό

Η νίκη του Αρη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης είχε ξεχωριστή σημασία για τον Άκη Μάντζιο, καθώς συμπλήρωσε τις 100 νίκες στην προπονητική του καριέρα και στις τρεις επαγγελματικές κατηγορίες. Το παράδοξο είναι ότι στις 100 νίκες που έχει πανηγυρίσει ως προπονητής δεν έχει καμία απέναντι στον Ολυμπιακό! Για την ακρίβεια, έχει αντιμετωπίσει 22 φορές τους Ερυθρόλευκους και έχει απολογισμό 18 ήττες και τέσσερις ισοπαλίες, όπως επίσης δεν έχει καταφέρει φυσικά να κερδίσει και τον Πέδρο Μαρτίνς. Για όλα ωστόσο υπάρχει η πρώτη φορά….

Σκληρή γλώσσα Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από ήττα από την Αντβέρπ στην Ευρώπη και ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε με αυστηρή γλώσσα προς τους ποδοσφαιριστές του. Ζήτησε να μην επαναληφθεί αυτή η κάκιστη, όπως χαρακτήρισε την εικόνα τους, και τόνισε πόσο σημαντικό είναι το αποψινό παιχνίδι κόντρα στον Αρη: “Πρέπει να αλλάξουμε άμεσα εικόνα. Πάμε με συγκέντρωση στο παιχνίδι με τον Αρη, ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, το οποίο πρέπει να νικήσουμε πάση θυσία".

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.