Έχει τον τρόπο του ο Άρης, ξέρει πώς να διαχειρίζεται κρίσεις

Γιώργος Στράντζαλης19 Ιανουαρίου 2022

Δεν είναι η πρώτη φορά στη σεζόν που ο Αρης καλείται να βγει από μία κατάσταση κρίσης που περνάει, λόγω της προβληματικής εικόνας που παρουσιάζει η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια της και κατά συνέπεια έχει απώλειες σε βαθμολογικό επίπεδο οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την κατάληψη μίας θέσης στα play off.

Η γκέλα με τον Απόλλωνα σε συνδυασμό με την εμφάνιση αλλά και το γεγονός ότι είχε προηγηθεί παρόμοια εικόνα… αδιαφορίας και κόντρα στον Παναθηναϊκό, έφεραν τους ποδοσφαιριστές προ των ευθυνών τους. Τόσο στις συζητήσεις που έγιναν παρουσία του Θόδωρου Καρυπίδη όσο και σε αυτή που είχε ο Άκης Μάντζιος με όλους τους παίκτες του, το συμπέρασμα είναι ότι απαιτείται αντίδραση με αποτελέσματα που θα λειτουργήσουν προς την κατεύθυνση της ηρεμίας αλλά και της αγωνιστικής βελτίωσης της ομάδας.

Αρχής γενομένης από το αυριανό παιχνίδι Κυπέλλου με τη Λαμία στο οποίο η υποχρέωση των Κιτρινόμαυρων είναι να πάρουν ένα σκορ πρόκρισης. Αν κοιτάξουμε το πρόσφατο παρελθόν πάντως θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι αυτή η ομάδα έχει μάθει να αντιδρά σε καταστάσεις κρίσεως και έχει τον τρόπο να τις διαχειρίζεται. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως πρέπει να φτάνει μέχρις αυτό το σημείο για να βγάζει στο γήπεδο τις δυνατότητές της. 

Στη φετινή σεζόν η πρώτη κρίση ήρθε νωρίς, με τον αποκλεισμό από την Αστάνα και τις δύο διαδοχικές γκέλες στο Πρωτάθλημα από ΟΦΗ (0-0) και Ιωνικό. Ο Αρης αντέδρασε παίρνοντας τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες, ενώ στη μέση του α’ γύρου, αμέσως μετά την ντροπιαστική ήττα (0-5) από τον ΠΑΣ Γιάννινα, πήρε μεγάλο διπλό στην Τούμπα, σκορ πρόκρισης στο Κύπελλο με τον ΟΦΗ και νίκησε και τον Αστέρα.

 Σε έξι αγώνες που ακολούθησαν εκείνου του εφιαλτικού αγώνα είχε απολογισμό τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και ήττα από τον Ολυμπιακό. Πέρυσι, με τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο, έπειτα από δύο διαδοχικές ήττες που έκανε με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό “απάντησε” με ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Έξι αγώνες, μόλις μία ήττα από τον Αστέρα. Αν θα καταφέρει ο Αρης να αντιδράσει πάλι, είναι κάτι που θα φανεί στο γήπεδο σύντομα. Πάντως τον… δρόμο έχει αποδείξει ότι τον ξέρει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.