Έχει τον τρόπο. Θέλει και κόπο ο ΠΑΟΚ…

Αρις Νικολάκης20 Απριλίου 2022

Δεν έπραξε κάτι λάθος ο ΠΑΟΚ την Κυριακή, στο Χαριλάου. Ήταν από τις κορυφές μέχρι τα νύχια του λάθος ο «δικέφαλος» ! Με ευθύνη προπονητών και παικτών του. Από όπου και να τον έπιανες, σε λάθος θα έπεφτες….

Δε χάθηκε πάντως, ο κόσμος για την απώλεια τριών βαθμών. Θα χαθεί εάν κι εφ’ όσον – κατά πως λέγαμε και χθες – χαθούν κι άλλοι βαθμοί στο Πρωτάθλημα ή χαθεί η πρόκριση στο Κύπελλο. Και μάλιστα, με τον ίδιο, απαράδεκτο κι ασυγχώρητο για τους φίλους του «δικέφαλου», τρόπο.

Για να τα λέμε τα πάντα, όλα… Ο ΠΑΟΚ σε δύο εβδομάδες έπαιξε κι έχασε τέσσερεις κρίσιμους αγώνες. Με τη Μαρσέιγ τούς έχασε στις λεπτομέρειες κι από ατυχία. Με τον Παναθηναϊκό από αστοχία. Και με τον Άρη από αδυναμία.

Κάθε μία από αυτές τις τέσσερεις σερί ήττες αντιμετωπίσθηκε κατά κανόνα, ως αναγκαίο κακό. Ήτοι, δεν γινόταν αλλιώς. Δηλαδή, δε χάθηκε ο κόσμος! Με τον Παναθηναϊκό επειδή ακολουθούσε η Μαρσέιγ. Στο «Βέλοντρομ» επειδή ακολουθούσε η Τούμπα. Στην Τούμπα επειδή ήταν άτυχος. Και με τον Άρη επειδή έπεται ο Ολυμπιακός….

Όταν δε χάνεται ο κόσμος με τέσσερεις σερί ήττες… Δεν είναι στραβός ο γιαλός. Στραβά αρμενίζει ο ΠΑΟΚ! Κι από εκεί που έπλεε πρόσω ολοταχώς, ανακρούει πρύμναν. Με σοβαρές απώλειες. Και στο Κόνφερενς Λιγκ και στο Πρωτάθλημα.

 Για να ακούμε απλά, με ενδιαφέρον την υπόθεση μείωσης από ένδεκα σε πέντε βαθμούς της διαφοράς με τον Ολυμπιακό εάν κι εφ’ όσον – λέμε τώρα - περνούσε νικηφόρα από «Απόστολος Νικολαΐδης» και «Κλεάνθης Βικελίδης».

Φυσικά, ο Κυπελλούχος υπερέβη τα αγωνιστικά του όρια. Με το ελλειμματικό ρόστερ του… Έφθασε στους Προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ…. Στους Ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας κι εξασφάλισε (θεωρητικά…) την δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα. Δικαιούνταν κι απόλαυσαν όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως στον ΠΑΟΚ, ύμνους κι εγκώμια. Ναι, αλλά… Η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος δεν τελείωσε εδώ. Συνεχίζεται. Με τον ΠΑΟΚ όμως, επί του παρόντος, να μην είναι … Στα συγκαλά του!

Για να λέμε την πάσα αλήθεια… Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έβγαλε… ξύγκι από μύγα αξιοποιώντας το ελλειμματικό ρόστερ του ΠΑΟΚ. Δεν παραγνωρίζεται το έργο του μέχρι σήμερα. Δεν γίνεται και να αποτελεί η αναγνώριση τού έργου του… Συγχωροχάρτι για κάθε λάθος και μέχρι σήμερα κι από σήμερα και πέρα. Γίνεται;

Προκαλεί δε, απορίες πως και γιατί οι αγώνες με τον Παναθηναϊκό και τον Άρη δεν προσεγγίσθηκαν ως… Τελικοί! Απορίες για δυο λόγους. Πρώτος η προσέγγιση αυτών των αγώνων ως …Τελικών από τους αντιπάλους του ΠΑΟΚ. Και δεύτερος, επειδή – κατά τον Ρουμάνο προπονητή – όλοι οι αγώνες του ΠΑΟΚ, στα τελειώματα της αγωνιστικής περιόδου, είναι… Τελικοί.

Είναι και κάτι άλλο. Άλλη ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ μετά από νίκη. Κι άλλη μετά από ήττα. Μετά από νίκη προετοιμάζεται με καθαρό μυαλό και γαλήνη στην ψυχή. Μετά από ήττα; Χάνει χρόνο προετοιμασίας, για να καθαρίσει το μυαλό και να γαληνέψει η ψυχή. Διαφωνείτε;

Για να καταλήξουμε πως αν κι ο ΠΑΟΚ δεν φαίνεται στα ...συγκαλά του, έχει τον τρόπο - θέλει και κόπο - για να συνέλθει. Και στις υποχρεώσεις του να ανταπεξέλθει!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.