Εχει το προβάδισμα ο Αρης, φτάνει να (ξανα) δείξει το καλό πρόσωπο

Metrosport Team14 Ιανουαρίου 2020

Ο Αρης έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά τη νίκη του στα Πηγάδια με 1-0 κόντρα στην Ξάνθη.

Αποκλειστικά από τους “κίτρινους” εξαρτάται πώς θα πάνε τα πράγματα στο σημερινό παιχνίδι στην έδρα τους κόντρα στους Θρακιώτες.  Εφόσον ο Αρης εμφανίσει τα στοιχεία που έδειχνε μέχρι και το ματς του περασμένου Σαββάτου στη Λάρισα, νομίζω, ότι δεν έχει τίποτε να φοβηθεί. Θεωρώ ότι θα το φέρει, και σχετικά εύκολα, μάλιστα, το ματς στα μέτρα του και θα την “κλειδώσει” την πρόκριση. 

Αν, όμως, εμφανίσει και πάλι την εικόνα που είδαμε να δείχνει στο ματς με την ΑΕΛ, τότε η κατάσταση μπορεί να δυσκολέψει. Το λέω γιατί ο Αρης ήταν πιο κάτω από μέτριος το περασμένο Σάββατο. Και απέφυγε την ήττα διότι μέτρια ήταν και η ΑΕΛ.  Σε περίπτωση κατά την οποία η Ξάνθη, που έρχεται κιόλας με τον αέρα της άνετης νίκης της στον Βόλο, κάνει ένα καλό παιχνίδι και σήμερα, είναι ένα ερώτημα το πώς θα αντιδράσει ο Αρης.

Εξάλλου, αυτό που λέχθηκε μετά το προηγούμενο παιχνίδι περί... κουρασμένης ομάδας, ισχύει για τους “κίτρινους”. Και το χειρότερο είναι πως δεν υπάρχει τρόπος για να αντιμετωπιστεί. Τέτοιου είδους προβλήματα οι προπονητές τα αντιμετωπίζουν, συνήθως, με το rotation. Κάνουν διαχείριση του υλικού, δίνουν τη δυνατότητα σε κάποιους παίκτες τους να πάρουν ανάσες και να επιστρέψουν πιο φρέσκοι.

Ο Ενινγκ δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Οι εναλλακτικές λύσεις δεν υπάρχουν στον Αρη. Δεν υπάρχει στον πάγκο της ομάδας το βάθος που θα επιτρέψει στον Γερμανό τεχνικό να κάνει κάποιες αλλαγές χωρίς να φοβάται ότι θα επηρεαστεί σημαντικά η αγωνιστική δυναμική της ομάδας του.  Συνεπώς, το ζητούμενο για τον Αρη στο σημερινό παιχνίδι είναι αν η ομάδα πρόλαβε στο μικρό διάστημα το οποίο μεσολάβησε -για δύο μέρες, στην ουσία, μιλάμε- να ξεκουραστεί και να μπορεί σήμερα να έχει την ενέργεια που απαιτείται για να ολοκληρώσει την δουλειά και να πάρει την πρόκριση.

Για τον Αρη προκύπτει, πλέον, κι ένα ακόμη ζήτημα ενόψει του υπολοίπου της σεζόν: οι αντίπαλοι προπονητές εμφανίζονται πιο προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν τον Φετφατζίδη. Το είδαμε στη Λάρισα, κι επειδή ο Φετφατζίδης είναι ο κινητήριος μοχλός για τους “κίτρινους”, ο κίνδυνος εξουδετέρωσής του υποχρεώνει τον Ενινγκ να σκεφτεί λύσεις...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.