Έχει τις επιλογές, ψάχνει τον τρόπο - Το σχέδιο απόδρασης από το «Γεντί Κουλέ»

Γιώργος Στράντζαλης19 Φεβρουαρίου 2023

Σήμερα ολοκληρώνει ο Άρης την προετοιμασία του για τον εκτός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ και με εξαίρεση την απουσία του τιμωρημένου Φαμπιάνο και την αμφιβολία που υπάρχει για τη συμμετοχή του Πίτερ Ετέμπο, λόγω της καταπόνησης του μετά από μια βαριά ίωση που τον ταλαιπωρεί από την αρχή της εβδομάδας, ο Τόλης Τερζής δεν έχει να διαχειριστεί άλλα αγωνιστικά προβλήματα.

Τουλάχιστον δεν έχει να σκεφτεί άλλες απουσίες έπειτα από την ενσωμάτων και του Γιακούμπ Μπράμπετς στο ομαδικό πρόγραμμα προπόνησης. Εκείνο που έχει να σκεφτεί είναι το σχέδιο απόδρασης από το “Γεντί Κουλέ”, σε ένα οριακό 90άλεπτο για την ομάδα του καθώς συμπληρώνει έναν μήνα χωρίς νίκη!

Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τον Βεροιώτη προπονητή αφορά στην επίθεση και το πώς ο Αρης θα γίνει πιο ουσιαστικός στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, απέναντι μάλιστα σε μία ομάδα που… έμαθε να αμύνεται και το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει τρομερή συνοχή.

Σε επτά αγώνες μέσα στο 2023 έχει δεχτεί γκολ μόλις στους δύο (ένα από τη Λαμία και δύο από τον Ολυμπιακό). Απεναντίας, οι Κιτρινόμαυροι παρουσιάζουν τρομερή έλλειψη παραγωγικότητας και είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν πετύχει μόλις ένα γκολ (στο ματς με τον Παναθηναϊκό) στην τελευταία τετράδα των αγώνων τους, ενώ εκτός έδρας έχουν να σκοράρουν από το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό (τον Δεκέμβριο του 2022)!

Αν μη τι άλλο, το σκοράρισμα είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει διαχρονικά στην ατζέντα του Άρη και στο οποίο τη δεδομένη χρονική στιγμή, όπου κάθε βαθμός είναι χρυσάφι για την ομάδα, θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να γίνει η ομάδα πιο αποτελεσματική και ουσιαστική στη μεσοεπιθετική της λειτουργία. Προς αυτήν την κατεύθυνση και προκειμένου ο Άρης να γίνει δραστήριος και πιο απειλητικός, ο Τερζής προσανατολίζεται σε αλλαγές προσώπων για τον αυριανό αγώνα.

Αρχικά με τη διατήρηση του Αμπουμπακάρ Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης αντί του αναποτελεσματικού Άντρε Γκρέι, ενώ ο έντονος προβληματισμός για το επίπεδο απόδοσης των ακραίων επιθετικών δημιουργεί και πολλά ερωτηματικά ως προς τη διαχείριση. Η απόδοση του Χουάν Ιτούρμπε θυμίζει ευθεία γραμμή καθώς δεν προσφέρει την παραμικρή βοήθεια στη βελτίωση της επιθετικής λειτουργίας του συνόλου. Δύσκολα ο Παραγουανός να “δει” ενδεκάδα.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να καλύψει τη μία γραμμή ο Πάλμα και την άλλη ο Ματέο, αν και στην εξίσωση για το αρχικό σχήμα μπαίνει και ο Χριστοδουλόπουλος, παρά το γεγονός ότι προέρχεται από διάστημα αγωνιστικής απραξίας. Έχει την εμπειρία και κυρίως τον ποδοσφαιρικό εγωισμό που χρειάζεται όταν η μπάλα “καίει” για να βγει “μπροστά” και να ηγηθεί μίας προσπάθειας.

Η αλήθεια είναι πως Τερζής, σε αντίθεση με προηγούμενα παιχνίδια, αυτή τη φορά έχει τη δυνατότητα να βάλει στο τραπέζι όλες τις πιθανές επιλογές ως προς τον σχηματικό και τα πρόσωπα που θα υπηρετήσουν το πλάνο του. Εκείνο που χρειάζεται είναι να βρει τον κατάλληλο τρόπο να κάνει την ομάδα του πιο αποτελεσματική στην επιθετική της λειτουργία για να βρει ο Αρης τα γκολ… απόδρασης, που τόσο έχει ανάγκη ώστε ν’ αλλάξει το μομέντουμ του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.