Εχει σημαντικό λόγο να παίξει ρέστα ο Αρης στα πλέι οφ

Βασίλης Μάστορας06 Ιουνίου 2020

Το διαχρονικό αίτημα του κόσμου του Αρη στις σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του εγχώριου ποδοσφαίρου και στις συναντήσεις με τις διεθνείς Ομοσπονδίες του ποδοσφαίρου, να συμμετέχουν και οι κίτρινοι, στη δική τους λογική δεν είναι έωλο. 

Ο Αρης σε επίπεδο κόσμου, δημοφιλίας και εισιτηρίων, δικαιούται να έχει λόγο για τις εξελίξεις. Ετούτα όμως δεν είναι τα κριτήρια τα οποία μπορούν να τον εντάξουν στο club των ισχυρών, ώστε το Big 4 να γίνει Big 5. 

Η ΟΥΕΦΑ για παράδειγμα αποφασίζει σύμφωνα με το δικό της ranking στο οποίο πέρυσι, πριν ξεκινήσουν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Αρης μαζί με τον Πανιώνιο ήταν στην 215η θέση, 13 θέσεις πίσω από τον Αστέρα Τρίπολης και 15 από τον Ατρόμητο. 

Πιο πάνω ήταν με τη σειρά ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και στην κορυφή, μεταξύ των Ελληνικών ομάδων, ο Ολυμπιακός. Οποιος δεν έχει λόγους να λαϊκίσει, αντιλαμβάνεται ότι ΟΥΕΦΑ με γνώμονα αυτή την κατάταξη αποφασίζει ποιοι θα είναι οι συνομιλητές της.

Πέρα όμως από την ευρωπαϊκή λίστα, ο Αρης που έλλειπε τέσσερα χρόνια από τη Super League, είναι μέγεθος για το εγχώριο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά θα πρέπει να ενισχύει τη δυναμική του χρόνο με τον χρόνο. Αυτός είναι και ο λόγος που αποκτάει αξία η διαδικασία των πλέι οφ. 

Οι κίτρινοι κατακτώντας την 6η θέση στον βαθμολογικό πίνακα, στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος, απέκτησαν το δικαίωμα παρουσίας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. 

Είναι όμως κολακευτικό αυτό το αποτέλεσμα; Αν αναλογισθεί κανείς ότι ισοβάθμησε με τον ΟΦΗ, βρέθηκε μόνο δύο βαθμούς μπροστά από τον Ατρόμητο, τέσσερις από ΑΕΛ και Αστέρα Τρίπολης και 10 πίσω από τον «τραυματισμένο» Παναθηναϊκό, μάλλον το αποτέλεσμα κρίνεται μικρό σε σχέση με το μέγεθος του. 

Αρα επιβάλλεται στη διαδικασία των πλέι οφ ο Αρης να παίξει τα ρέστα του ώστε με τα αποτελέσματα να ενισχύσει το αγωνιστικό του γόητρο και να «χτίσει» τη δυναμική του για το μέλλον. Ολα τ’ άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση.

FOCUS

Θεωρείται λογικό από τη μία να απαιτείς τις μετοχές της ΚΑΕ Αρης και την ίδια ώρα να αφήνεις τον «Αυτοκράτορα» να διασύρεται για κοινόχρηστα 150 ευρώ, οφειλή από σπίτι ξένου παίκτη τα οποία τα πλήρωσε από την τσέπη της η διαχειρίστρια και ψάχνει απεγνωσμένα να τα πληρωθεί;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.