Εχει παρελθόν ο Βέλεθ στη μεσαία γραμμή

Γιώργος Στράντζαλης05 Ιουνίου 2020

Ο Φραν Βέλεθ προβλέπεται να είναι ο παίκτης ο οποίος θα καλύψει το κενό που αφήνει με την απουσία του ο Χαβιέρ Ματίγια, λόγω της κόκκινης κάρτας στον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός του Αρη έχει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και κυρίως την ποιότητα με τη μπάλα στα οποία ούτως ώστε να αντεπεξέλθει σε αυτόν τον ρόλο και να επωμιστεί το βάρος της προώθησης του παιχνιδιού της ομάδας από τη μέση και μπροστά, ενδυναμώνοντας παράλληλα δίπλα στον Λούκας Σάσα και το αμυντικό κομμάτι.

Εξάλλου για τον Βέλεθ η θέση στην οποία θα αγωνιστεί μεθαύριο κόντρα στον ΟΦΗ δεν είναι άγνωστη. Έχει παρελθόν, καθώς “κουβαλάει” στην καριέρα του 25 συμμετοχές ως “κόφτης” και άλλες δύο ως καθαρός αμυντικός μέσος. Συνεπώς, πρόκειται για μία θέση την οποία γνωρίζει και στην οποία χρησιμοποιήθηκε τελευταία φορά τη σεζόν 2017/18 στη Βίσλα Κρακοβίας. Συγκεκριμένα άρχισε τη σεζόν παίζοντας μπροστά από τα στόπερ για έξι σερί αγώνες, πριν γυρίσει στο κέντρο της άμυνας όπου και έπαιξε μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος.

Στην Αλμερία, από τη σεζόν 2013/14 μέχρι και το 2017, κατέγραψε 19 συμμετοχές ως “κόφτης” πετυχαίνοντας μάλιστα κι ένα γκολ. Ενώ στην ισπανική ομάδα χρησιμοποιήθηκε και ως αμυντικός μέσος, μία φορά τη σεζόν 2015/16 και μία την επόμενη. Ρίχνοντας μια ματιά στο… βιογραφικό του διαπιστώνει κανείς ότι εκτός του κέντρου της άμυνας έχει αγωνιστεί και σε άλλες θέσεις, όπως για παράδειγμα σε αυτήν του αριστερού μπακ (μία φορά), ενώ έχει καλύψει σε τρεις αγώνες και το δεξί άκρο της άμυνας.

Στον Αρη πάντως, μετά από 54 συμμετοχές την τελευταία διετία, θα βγει από το κέντρο της άμυνας για πρώτη φορά, με το δικό του κενό να αντικαθιστά ο Ούγκο Σόουζα (δίπλα στον Δεληζήση) και με τον Ροζ να παραμένει στο δεξί άκρο.

Πρόκειται για μία απόφαση του Μίκαελ Ένινγκ η οποία μόνο τυχαία δεν πάρθηκε. Ο Γερμανός προπονητής επεξεργαζόταν τη συγκεκριμένη λύση και πριν από την παύση του Πρωταθλήματος λόγω κορωνοϊού, όπου έπρεπε να πάρει την ίδια απόφαση ελλείψει του τιμωρημένου Ματίγια. Οπως τότε, έτσι και τώρα με την επανεκκίνηση των αγωνιστικών υποχρεώσεων, δοκίμασε επί χόρτου το πλάνο του με τον Βέλεθ δίπλα στον Σάσα και απ’ ότι φαίνεται έχει καταλήξει σε αυτό το δίδυμο ποντάροντας πολλά στις ικανότητες και στην ποιότητα που διαθέτει ο Ισπανός αμυντικός με τη μπάλα στα πόδια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.