Με... ονοματεπώνυμο το στίγμα που θα κουβαλάει το ελληνικό μπάσκετ

Δημήτρης Κανελλάκης01 Απριλίου 2021

Οπως κι αν χαρακτηρίσει κανείς τη χθεσινή μέρα, είτε υιοθετήσει τη "μαύρη σελίδα" για την οποία μίλησε ο υποψήφιος πρόεδρος, Βαγγέλης Λιόλιος, είτε την "αποφράδα" που χρησιμοποίησε το υποψήφιο μέλος, ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής, Δημήτρης Παπαδόπουλος, το βέβαιο είναι ότι για το ελληνικό μπάσκετ υπάρχει ένα στίγμα που θα το κουβαλάει για πολλά χρόνια και για το οποίο υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες, που έχουν... ονοματεπώνυμο.

Είναι ντροπιαστικό για μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές ομοσπονδίες στη χώρα να οδηγείται σε διοίκηση Πρωτοδικείου. Είναι ντροπιαστικό -και προκλητικό ταυτόχρονα- για μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές ομοσπονδίες στη χώρα να γράφει -η διοίκησή της- στα παλιά της τα παπούτσια το νόμο, συνειδητά να προκαλεί την έκπτωσή της και την καθυστέρηση στην εκλογή νέας διοίκησης μέσα από νόμιμες διαδικασίες.

Είναι ντροπιαστικό για μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές ομοσπονδίες στη χώρα να διαθέτει μια διοίκηση η οποία ερμηνεύει αυθαίρετα δικαστικές αποφάσεις, ή χρησιμοποιεί επιχειρήματα περί αδιαφανούς διαδικασίας εφόσον οι εκλογές γίνουν με ηλεκτρονικό τρόπο, όταν είναι γνωστό ότι, ήδη, πάρα πολλές ομοσπονδίες ολοκλήρωσαν την εκλογική τους διαδικασία με τους εκλέκτορες να ψηφίζουν εξ αποστάσεως, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Σε ό,τι με αφορά, ωστόσο, δεν το κρύβω ότι την μεγαλύτερη έκπληξη την ένιωσα χθες, διαβάζοντας τα ονόματα αυτών που επέλεξε ο δικαστής για να αποτελέσουν τα μέλη της προσωρινής διοίκησης στο μπάσκετ.

Στην πλειοψηφία τους είναι τα μέλη της διοίκησης που, όπως προανέφερα, δεν σεβάστηκαν το νόμο που όριζε ότι θα πρέπει να γίνουν εκλογές μέχρι τις 31 Μαρτίου, που προκάλεσαν την έκπτωση της διοίκησής τους και επιχείρησαν από την... πίσω πόρτα να εξασφαλίσουν -οι ίδιοι άνθρωποι- τον διορισμό τους σε προσωρινή διοίκηση, που έχουν αποδείξει περίτρανα το τελευταίο χρονικό διάστημα ότι πρόθεσή τους είναι -χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, ακόμη και αθέμιτα- για να επιμηκύνουν το χρόνο παρουσίας τους στην ομοσπονδία του μπάσκετ.

Απορώ, πραγματικά, με ποιο σκεπτικό ο δικαστής διόρισε στην προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ τα περισσότερα μέλη της απερχόμενης διοίκησης, όταν είναι γνωστά στους πάντες όλα όσα προαναφέρθηκαν για τις ενέργειές της, με αποκορύφωμα την καραμπινάτη ασέβεια στο νόμο.

Αν δούμε το επόμενο διάστημα -διότι είναι ένα ενδεχόμενο αυτό όσο κι αν όλοι το απεύχονται ή δεν θέλουν να πιστέψουν πως μπορεί να συμβεί, να διαμορφώνεται μια πλειοψηφία στην προσωρινή διοίκηση που θα ελέγχεται από την απερχόμενη διοίκηση και με διάφορα τερτίπια να επιχειρεί νέα καθυστέρηση, νέες αναβολές, να μην δρομολογεί τη διεξαγωγή των εκλογών ως τις 31 Μαϊου και εκ νέου να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της το νόμο, ποιος θα φέρει την ευθύνη;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.