Γιατί ο Κλάτενμπεργκ δεν εμπιστεύεται τα μέλη της Ε.Ε της ΕΠΟ;

Δημήτρης Κανελλάκης14 Ιανουαρίου 2022

Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει τελευταία, με αφορμή το γεγονός ότι ο Άγγλος αρχιδιαιτητής, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, αντί να πάει στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και να ενημερώσει ότι δέχεται απειλές για την ζωή του, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, προτίμησε να εκμυστηρευτεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Υπήρξαν μάλιστα και δηλώσεις μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, σύμφωνα με τις οποίες είναι εντελώς παράδοξο για ένα στέλεχος το οποίο αμείβεται από την ομοσπονδία, να συζητάει ζητήματα που έχουν σχέση με την δουλειά του με έναν πολιτειακό παράγοντα.

Έτσι είναι. Εχουν δίκιο τα μέλη της Ε.Ε της ΕΠΟ. Ο σωστός δρόμος αυτός θα ήταν. Σε αυτούς να απευθυνθεί ο Κλάτενμπεργκ για το πρόβλημα που αντιμετωπίσει, να τους ενημερώσει και να ζητήσει τη βοήθειά τους.

Δεν το έκανε, όμως, και αυτό είναι ένα θέμα το οποίο χρήζει διερεύνησης. Από την στιγμή που ο Κλάτενμπεργκ προτίμησε να πάει στον Αυγενάκη αντί για την ΕΠΟ, στην ομοσπονδία οφείλουν να... ψαχτούν. Οφείλουν να αναζητήσουν τα αίτια αυτής της επιλογής του Άγγλου αρχιδιαιτητή.

Αντί να του κρατάνε μούτρα και να κάνουν δηλώσεις αφήνοντας αιχμές εναντίον του, θα έπρεπε ήδη να τον έχουν καλέσει επισήμως και να του ζητήσουν να τους πει τι ακριβώς συμβαίνει.

Δεν μπορεί ο αρχιδιαιτητής να δέχεται απειλές και η ΕΠΟ να μην έχει πλήρη γνώση για τα δεδομένα της υπόθεσης. Δεν μπορεί να μην είναι σε συνεννόηση με τον Κλάτενμπεργκ για τις όποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο της προστασίας του και της δυνατότητάς του να κάνει απερίσπαστος την δουλειά του.

Εκτός όλων των άλλων, όσο το πρόβλημα του αρχιδιαιτητή είναι σε γνώση μόνο του επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας του Αθλητισμού και όχι των ανθρώπων της ΕΠΟ, κάλλιστα ο καθένας μπορεί να σκέφτεται ότι ο Κλάτενμπεργκ έχει λόγους να μην εμπιστεύεται τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, όσο εμπιστεύεται έναν εκπρόσωπο της Πολιτείας για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως οι απειλές για την ζωή του, σύμφωνα με όσα ο ίδιος έχει πει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.