Έχει λογική να πατήσει παύση στα μεταγραφικά πριν τη Λέφσκι

Κώστας Πετρωτός18 Ιουλίου 2022

Όπως θα διαβάσετε στις σελίδες του ρεπορτάζ, ο Ζοσέ Μπότο και ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν βιάζονται για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις του ΠΑΟΚ μετά την απόκτηση του Κάλεντ Νάρεϊ. Οι δύο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος εκτιμούν ότι έχει ολοκληρωθεί ένας σημαντικός όγκος μεταγραφών για τον νέο ΠΑΟΚ και πλέον μπορούν να δούνε χωρίς βιασύνη τα επόμενα βήματα. Δεν είναι καθόλου παράλογη αυτή η επιλογή, αν σκεφτεί κανείς ότι ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του τα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια της σεζόν.

Ο Δικέφαλος έχει στις τάξεις του αρκετούς παίκτες που εκτός από τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους θα πρέπει να δείξουν πόσο μπορούν να ανταποκριθούν ψυχικά στις απαιτήσεις ενός μεγέθους, όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Ας μην ξεχνάμε ότι σχεδόν όλοι οι παίκτες που αποκτήθηκαν δοκιμάζονται για πρώτη φορά σε τόσο υψηλό επίπεδο και από την Πέμπτη καλούνται να κερδίσουν ένα στοίχημα. Το ματς της Πέμπτης (όπως και εκείνο μία εβδομάδα μετά), θα δώσουν την ευκαιρία, κυρίως, στον Λουτσέσκου να σκανάρει πού βρίσκεται η ομάδα του, αν έχει κάποια χτυπητή αδυναμία, αν ορισμένα από τα νέα παιδιά χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Και από το συμπέρασμα που θα προκύψει, θα καθοριστούν και οι επόμενες κινήσεις.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: το πόρισμα από τα ματς με τους Βούλγαρους δεν “γεννά” ερώτημα αν ο ΠΑΟΚ πάρει ή δεν πάρει ένα δεκάρι. Αυτό, τουλάχιστον όπως παρουσιάζεται από τον Ρουμάνο προπονητή και τον Πορτογάλο αθλητικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, συνιστά ειλημμένη απόφαση. Θέλουν έναν παίκτη, με ξεχωριστή ποιότητα, να ανεβάσει αισθητά το επίπεδο στην αποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ στην τελική ενέργεια. Για άλλες θέσεις θα είναι σημαντική η εικόνα που θα βγάλει ο ΠΑΟΚ κόντρα στην ομάδα του Στοΐλοφ, όπως και στα ματς των επόμενων προκριματικών γύρων, αν όλα πάνε καλά. Ας μην έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι οι μεταγραφές θα τελειώσουν για τον ΠΑΟΚ πριν το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Ο ΠΑΟΚ, όπως παραδοσιακά συμβαίνει στην εποχή Σαββίδη, θα είναι σταντ μπάι για ό,τι καλό προκύψει, αν είναι σε θέση που τον ενδιαφέρει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.