Ο ΠΑΟΚ έχει και το μέταλλο και την ψυχή για να διαψεύσει όσους επιθυμούν να τον βάλουν στο περιθώριο

Δημήτρης Μπούζας02 Οκτωβρίου 2022

Μέσα στο καμίνι της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ έχει τη μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει ότι κάνουν μεγάλο λάθος, όσοι επιθυμούσαν να τον βάλουν στο περιθώριο και σε δεύτερο ρόλο.

Κρας – τεστ των δύο αήττητων ομάδων το ντέρμπι της Τούμπας. Στη σύγκρουση κορυφής επικεντρώνεται ως εκ τούτου, το ενδιαφέρον της αγωνιστικής. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θα διεκδικήσουν το πολύτιμο τρίποντο, με τους γηπεδούχους να έχουν έναν πρόσθετο λόγο – ή κίνητρο αν θέλετε – που αφορά την εκκρεμότητα (σαφέστατα αγωνιστική) που άφησε πίσω του, ο περσινός τελικός κυπέλλου. Ανεξάρτητα βέβαια από την σπουδαιότητα που έχουν οι τρεις βαθμοί της νίκης, η ήττα της ομάδας που με όχι δίκαιο τρόπο πήρε έναν τίτλο που διεκδικούσε ο δικέφαλος, θα αποτελέσει και μία επιπλέον ικανοποίηση για τους φίλους της ομάδας. 

Είναι αλήθεια πως οι διάφοροι μπουκ αλλά και όσοι έχουν προχωρήσει σε δημοσιοποίηση προβλέψεων για τους διεκδικητές των εγχώριων διακρίσεων, τον ΠΑΟΚ τον έχουν ρίξει χαμηλά στις πιθανολογήσεις τους, εξαιτίας του γεγονότος της μη αναγκαίας ποιοτικής ενίσχυσης του ρόστερ που διαθέτει. Το ίδιο αλήθεια όμως είναι, πως παρά τις όποιες αδυναμίες που έδειξε στο ξεκίνημα με την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων, άφησε ολοκάθαρα να φανεί, μια δυνατή πρόθεση και μια διάθεση, γιατί όχι και μια αποφασιστικότητα διεκδίκησης και διάκρισης, σε όλα ανεξαιρέτως τα παιχνίδια που έγιναν μέχρι τώρα. 

Κάτι που αποτυπώθηκε ανάγλυφα ακόμη και στις δύο ισοπαλίες, η μία εκ των οποίων θα μπορούσε να είναι ένα πολύ μεγάλο «διπλό». Οι πρώτες αυτές διαπιστώσεις δίνουν την ευκαιρία στους αισιόδοξους να ελπίζουν πως ο σημερινός ΠΑΟΚ με τις όποιες ελλείψεις του, παραμένει μια ομάδα με μέταλλο και με ψυχή, ικανή να ανατρέψει ανά πάσα στιγμή αρνητικές και απαισιόδοξες προβλέψεις. Σε αυτό το κρας – τεστ λοιπόν ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του καλούνται να αποδείξουν ότι διατηρούν και την ψυχή τους και το μέταλλο τους. 

Με δεδομένη ως εκ τούτου και αυτονόητη την στήριξη των χιλιάδων φίλων του που θα μετατρέψουν την θρυλική τους έδρα σε καμίνι, η αποστολή της αυτόματα γίνεται πιο εύκολη και μπορεί να χαρακτηριστεί σαν γενική έφοδος, που έχει στόχο να ξαναζήσει η ασπρόμαυρη οικογένεια μια ακόμη μεγάλη βραδιά. Κάτι που πάντα στα δύσκολα το συνηθίζει ένας σοβαρός ΠΑΟΚ. Οι δυο κόουτς έχουν πάρει τις αποφάσεις τους, με τον Λουτσέσκου ίσως να περιμένει μην τυχόν και αλλάξει ότι έχει σχέση με την κατάσταση του Κουλιεράκη, ο δε Γιοβάνοβιτς απλά να προβληματίζεται και να έχει μπροστά του το δίλημμα εάν ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσει τον Βραζιλιάνο Μπερνάρ (μία αξιόλογη νέα προσθήκη). Με την ευχή όλα να πάνε καλά, ελπίζουμε να μην χάσει ο ΠΑΟΚ την μεγάλη ευκαιρία που του δίνεται σε αυτή την σύγκρουση κορυφής.

ΥΓ1: Η ταυτόχρονη δημοσιοποίηση της επιστολής Μαρινάκη στον Δημήτρη Μελισσανίδη... με αυτό το υποκριτικό «αγαπητέ Δημήτρη», με την φωτοτυπία που φιλοξενήσαμε στο χθεσινό μας σχόλιο, η οποία αποκάλυπτε μια ύπουλη μαχαιριά πριν από τα εγκαίνια, μέσω της εφημερίδας του ερυθρόλευκου προέδρου, «κούμπωσαν» αρμονικά, καταδεικνύοντας πως λειτουργεί το ερυθρόλευκο ποδασφαιρικό Δελφινάριο.

ΥΓ2: Οι γνωστοί αναλυτές της σκέψης του Λουτσέσκου, αν και αρκετές φορές έπεσαν έξω σε επιλογές που έκαναν για λογαριασμό του, συνεχίζουν το βιολί τους, παρουσιάζοντας σχεδόν φυτευτούς κάποιους παίκτες που οι ίδιοι επιθυμούν για τον οποιοδήποτε λόγο να βρίσκονται στην ενδεκάδα. Και όταν λέμε για τον οποιοδήποτε λόγο, προφανώς συμπεριλαμβάνουμε και την ικανοποίηση εκείνων που έφεραν στον ΠΑΟΚ αυτούς τους δευτεροκλασάτους.

ΥΓ3: Στις ευχές όλων των Ελλήνων για τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, προσθέτουμε και τις δικές μας. Ολοι οι υγειώς σκεπτόμενοι ποδοσφαιρόφιλοι (πλην ελαχίστων συμπλεγματικών) χαίρονται μαζί με τους φίλους της Ένωσης.

ΥΓ4: Ο αποτυχημένος Αυγενάκης εκτός ορίων. Ο αθεόφοβος καταγγέλλει την ΕΠΟ και τις Ενώσεις ότι έβαλαν ταφόπλακα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τώρα το πως μπορεί να μπει δεύτερη ταφόπλακα πάνω από την δική του που έχει βάλει πιο μπροστά, είναι κάτι που μόνο ο ίδιος μπορεί να μας το εξηγήσει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.