Εχει και τα θετικά της

Γιώργος Στράντζαλης16 Μαρτίου 2020

Ακόμα κι αν χρειάστηκε να συγκληθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο το απόγευμα της Παρασκευής, προκειμένου να παρθεί ομόφωνα η απόφαση για αναβολή του Πρωταθλήματος, οι ιθύνοντες της Λίγκας πήραν – έστω και καθυστερημένα- την αυτονόητη απόφαση να σταματήσουν όλες οι αθλητικές δραστηριότητες, βάζοντας πάνω απ’ όλα την υγεία και προσαρμόζοντας το ποδόσφαιρο στα έκτακτα μέτρα της Κυβέρνησης για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η διακοπή του Πρωταθλήματος αποτελούσε μονόδρομο και προς αυτήν την κατεύθυνση “ψήφισε” στο συμβόλαιο της λίγκας και ο Αρης. Οι κιτρινόμαυροι δεν ήθελαν να ξεκινήσουν τα play off υπό αυτές τις συνθήκες, με την ελληνική κοινωνία να βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Σε πρώτη φάση πάντως, η αναστολή κρίνεται θετική για την ΠΑΕ για τους εξής λόγους. Το μέτρο που ίσχυε προτού αποφασιστεί αναστολή, ήταν η 1η αγωνιστική των play off να διεξαχθεί αλλά κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό για τον Αρη, όπως και για τις υπόλοιπες ΠΑΕ φυσικά, σήμαινε οικονομική “χασούρα” (εισιτήρια, μπουτίκ κλπ), ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ότι αυτό το μέτρο δεν θα συνεχιζόταν μέχρι το τέλος, αν και εφόσον η Κυβέρνηση δεν έβαζε “λουκέτα”... στα πάντα. Τουλάχιστον, όταν αποφασιστεί να ξεκινήσει και πάλι η Super League, θα υπάρχει κόσμος σε όλα τα γήπεδα. Κάτι το οποίο θέλει ο Αρης, αφού η ΠΑΕ διανύει μία περίοδο με περιορισμένα έσοδα, κυρίως λόγω της Nova και της καθυστέρησης στην καταβολή των δόσεων. Κάτι το οποίο συζητήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας με βασικό θέμα το οικονομικό.

Παράλληλα με την απώλεια ενός σημαντικού ποσού από τα ταμεία της ΠΑΕ, εφόσον επαναλαμβάνουμε δεν αποφασιζόταν “λουκέτο”, θετικό αντίκτυπο έχει και στην ομάδα. Υπό την έννοια ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν τη δυνατότητα να αποφορτιστούν από τα συνεχόμενα απαιτητικά 90άλεπτα, σε play off και Κύπελλο, και να προετοιμαστούν καλύτερα ενόψει της επανέναρξης των αθλητικών δραστηριοτήτων. Προφανώς το απαγορευτικό και στις προπονήσεις δημιουργεί προβλήματα, ωστόσο ο Ένινγκ με τους συνεργάτες του έχουν προνοήσει και έχουν ήδη μοιράσει πρόγραμμα καθημερινής εκγύμνασης έως ότου αποφασιστεί να επιστρέψουν όλοι μαζί στο γήπεδο. Σε κάθε περίπτωση βέβαια γίνεται κατανοητό ότι όσο η μπάλα δεν κυλάει στο χόρτο, τόσο περισσότερο “παγώνουν” τα έσοδα. Κάτι το οποίο προφανώς δημιουργεί έξτρα προβληματισμό στους ιθύνοντες του Αρη, ειδικά μετά τη δέσμευση του Θόδωρου Καρυπίδη στους ποδοσφαιριστές ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα διευθετήσει τις τρέχουσες οικονομικές εκκρεμότητες.

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (16/3)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.