Εχει και η Νέα Τούμπα μερίδιο από το Ταμείο Ανάκαμψης

Κώστας Πετρωτός06 Δεκεμβρίου 2020

Η υπόθεση της κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού και οι πηγές χρηματοδότησής του, έφεραν στο προσκήνιο την παράμετρο του Ταμείου Ανάκαμψης.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο συγκεκριμένος μηχανισμός έχει συσταθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα βοηθήσει τα κράτη - μέλη στην προσπάθειά τους να ανακάμψουν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Συνολικά θα διατεθούν εντός της επόμενης διετίας σε έργα μεγάλης σημασίας και δημόσιες επενδύσεις περίπου 750 δισεκατομμύρια ευρώ, 32 δις εκ των οποίων αντιστοιχούν στην Ελλάδα. 

Ήδη ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, έχουν εξαγγείλει ότι λεφτά του Ταμείου θα πάνε στο πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης κα αυτό δίνει το δικαίωμα στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα να πιέσουν για να δοθούν χρήματα από τον ίδιο μηχανισμό και στα έργα ανάπλασης για τη Νέα Τούμπα. 

Ήδη έχουν σταλεί τα πρώτα μηνύματα στην Κυβέρνηση που φυσικά δεν μπορεί να αρνηθεί την χρηματοδότηση την στιγμή που έχει ανοίξει πρώτη τον δρόμο μέσω του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Φυσικά και η πλευρά του ΠΑΟΚ πιέζει προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.