Εχει... φόρα, πρέπει να την εκμεταλλευτεί 

Γιώργος Στράντζαλης05 Δεκεμβρίου 2021

Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος και κέρδισε δίκαια στην Τούμπα. Στον αγώνα Κυπέλλου με τον ΟΦΗ μέτρησε η ποιότητα και η δύναμη της έδρας και πήρε ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του θεσμού. 

Σήμερα, με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης, ο Αρης καλείται να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και την φόρα που έχει αποκτήσει μετά από τις δύο νίκες, ξεπερνώντας και αυτό το εμπόδιο επιβεβαιώνοντας ότι επανήλθε στην αγωνιστική κατάσταση που ήταν πριν από το κάζο από τον ΠΑΣ Γιάννινα, το οποίο αποδεικνύεται ως μία κακή παρένθεση για την ομάδα. Οι Αρκάδες προβληματίζουν από το ξεκίνημα της σεζόν, ειδικά μακριά από την έδρα τους που οι επιδόσεις τους δεν... τρομάζουν.

Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς έχει μόλις μία νίκη (0-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης) σε έξι αγώνες μακριά από το "Θεόδωρος Κολοκοτρώνη". Μία βέβαια είναι και η ήττα της, με 1-2 από τον Βόλο, και έχει πάρει τέσσερις ισοπαλίες, σε έδρες όπως του ΠΑΣ Γιάννινα και του ΟΦΗ. 

Εν ολίγοις, είναι μία ομάδα που δύσκολα κερδίζει αλλά το ίδιο δύσκολα χάνει κιόλας, έχοντας σκοράρει επίσης στα τέσσερα από αυτά τα έξι παιχνίδια. Δεν τρομάζει, αλλά σαφώς χρειάζεται προσοχή και αγωνιστική διαχείριση από τον Αρη, ο οποίος καλείται να αξιοποιήσει την έδρα του και να συλλέξει βαθμούς έτσι ώστε -ανάλογα με τα αποτελέσματα των υπολοίπων - να βρεθεί στην πρώτη πεντάδα. 

Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα σημαντικό 90άλεπτο, καθώς ακολουθεί ένα ιδιαίτερα βαρύ πρόγραμμα με τέσσερις αγώνες, εκ των οποίων οι τρεις εκτός έδρας παιχνίδια, σε διάστημα τριών εβδομάδων. 

Για την ακρίβεια, μετά το σημερινό παιχνίδι με τον Αστέρα ακολουθούν για τον Αρη δύο σερί εκτός έδρας αγώνες Πρωταθλήματος με Ολυμπιακό και ΟΦΗ, υποδέχεται τον Ιωνικό εντός και πριν από τα Χριστούγεννα πηγαίνει ξανά στο Ηράκλειο, αυτή τη φορά για να υπερασπιστεί το 3-1 στον πρώτο αγώνα Κυπέλλου. Συνεπώς, κάθε αποτέλεσμα μετράει τόσο αγωνιστικά όσο και από άποψη στόχων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.