Έχει «χτυπήσει» φουλ φόρμα

Γιώργος Μάντζιος26 Δεκεμβρίου 2020

Εδώ είμαστε, με την τελευταία στήλη της χρονιάς για το 2020, που όπως λένε οι περισσότεροι, «να φύγει και να μην ξανάρθει». Η δράση το Σαββατοκύριακο συνεχίζεται σε Βέλγιο και Πορτογαλία, ενώ έχουμε και ένα εξ αναβολής παιχνίδι στην Ολλανδία. Η στήλη γράφεται σχετικά νωρίς για να προλάβει την έκδοση της εφημερίδας, οπότε σας παραθέτω τις αρχικές μου σκέψεις και εκτιμήσεις:

Στο εξ αναβολής στην Ολλανδία η Ουτρέχτη υποδέχεται την Άλκμααρ. Οι γηπεδούχοι μετά από πολύ καιρό επέστρεψαν στις νίκες, κερδίζοντας δύσκολα και με ανατροπή εκτός έδρας την Έμεν. Αντίθετα η Άλκμααρ απαλλαγμένη πλέον από τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, ξεδιπλώνει το πλούσιο ταλέντο που διαθέτει ως ομάδας και πηγαίνει από νίκη σε νίκη. Σκοράρει κατά ριπάς, έχει «χτυπήσει» φουλ φόρμα με 3 γκολ στην Φίτεσε, 5 γκολ στην Βίλεμ και 3 γκολ στην Τβέντε στα τελευταία της παιχνίδια. Από τη στιγμή που η Ουτρέχτη μόνο κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα μόνο σε 1 παιχνίδι πρωταθλήματος, κρατάω σαν επιλογή το over 1,5 γκολ Άλκμααρ (1,95) που πέρυσι κέρδισε μέσα – έξω με σκορ 3-0 την αντίπαλο της.

Πιο δίπλα στο Βέλγιο, ξεχώρισα αρχικά το combo G/G & over (1,80) στο Λέουβεν – Οστάνδη, δύο ομάδες που παίζουν από την αρχή της σεζόν επιθετικά και τα 7 από τα 8 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια σε αυτό το γήπεδο ήταν G/G & over (4-1, 1-2, 4-1, 1-2, 3-3, 5-3, 3-1). Από σημεία μου αρέσει ο άσος της Αντβέρπ (2,05) που «ξεμπούκωσε» στο 3-0 κόντρα στην Βάασλαντ Μπέβερεν και υποδέχεται μια Σαρλερουά που κερδίζει χωρίς να πείθει, στα τελευταία της παιχνίδια. Με την Άντερλεχτ βρήκε ένα γκολ από το πουθενά στο φινάλε, ενώ με Σιντ Τρούιντεν και Σερκλ Μπριζ, οι αντίπαλοι της έπαιζαν από νωρίς με δέκα παίκτες. Δεν βλέπω να αντέχει στην Αμβέρσα, στην πίεση της πιο ποιοτικής αντιπάλου της. Τέλος θα ρισκάρω και σε ένα fun bet με πολλά τέρματα στο Γκενκ – Μπέβερεν, με τις δύο ομάδες να φέρνουν μεγάλα σκορ όταν παίζουν σε αυτό το γήπεδο: 4-1, 3-2, 4-3, 3-3, 2-2, 6-1 και 7-1 στα 7 τελευταία! Παίζει η δεύτερη καλύτερη επίθεση, με την χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Επιλογή με ρίσκο το over 5,5 (6,50).

Τέλος στην Πορτογαλία θα κρατήσω ένα πιθανό combo G/G & over (2,25), αυτό ανάμεσα σε Μποαβίστα και Μπράγκα. Οι γηπεδούχοι έρχονται από καλή εμφάνιση κόντρα στην Πάσος Φερέιρα, όπου έχασαν τη νίκη στο φινάλε και τελικά συμβιβάστηκαν με την ισοπαλία. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ήδη βάζει τις πρώτες του «πινελιές» στην ομάδα και εντός έδρας θυμίζω ότι η Μποαβίστα έχει βάλει φέτος 3 γκολ στην Μπενφίκα. Η Μπραγκα παραμένει μια πολύ ποιοτική ομάδα από τη μέση και μπροστά αλλά στα μετόπισθεν δέχεται φάσεις και από τύχη δεν δέχθηκε γκολ από την Ρίο Άβε στο τελευταίο της παιχνίδι.

Οι επιλογές μου:

ΔΥΝΑΤΗ ΔΥΑΔΑ

ΟΥΤΡΕΧΤΗ – ΑΛΚΜΑΑΡ OVER 1,5 ΓΚΟΛ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΗ (1,95)

ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ – ΜΠΡΑΓΚΑ G/G & OVER (2,25)

ΒΕΛΓΙΚΗ ΔΥΑΔΑ

ΑΝΤΒΕΡΠ – ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ 1 (2,05)

ΛΕΟΥΒΕΝ – ΟΣΤΑΝΔΗ G/G & OVER (1,80)

ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ

ΓΚΕΝΚ – ΒΑΑΣΛΑΝΤ ΜΠΕΒΕΡΕΝ OVER 5,5 (6,50)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.