Εχει χαρακτήρα, ξέρει να κερδίζει

Γιώργος Στράντζαλης24 Νοεμβρίου 2020

Βασικό ζητούµενο πριν από το χθεσινό παιχνίδι ήταν ο αγωνιστικός ρυθµός του Αρη και το κατά πόσο θα φανεί επηρεασµένος από το διάστηµα της διακοπής. ∆ιότι πριν από το 90άλεπτο στο Αγρίνιο είχε προηγηθεί µόνο αυτό µε τον Αστέρα Τρίπολης, την 1η Νοεµβρίου, το µοναδικό µάλιστα σε διάστηµα 35 ηµερών! 

Με αυτό το δεδοµένο θεωρείται αδύνατο να βρουν ρυθµό, λογικό η οµάδα να έχει αυξοµειώσεις στην απόδοσή της, αλλά το χθεσινό παιχνίδι ήρθε ως µία ακόµη επιβεβαιώσει ότι ο Αρης έχει µάθει να κερδίζει. Ακόµα κι αν υπολείπεται σε σταθερότητα. Ή αν προτιµάτε, έχει αποκτήσει εγωισµό και διαθέτει παίκτες µε προσωπικότητα, που δεν συµβιβάστηκαν µε το αήττητο των έξι αγωνιστικών, ήθελαν και θέλουν κι άλλο. ∆ιψούν για νέες προκλήσεις και νέα ρεκόρ. Αυτό διαπιστώνουµε κάθε αγωνιστική, γι’ αυτό ο Αρης βρίσκεται µετά από 7 αγώνες στην κορυφή της βαθµολογίας και πραγµατοποιεί την καλύτερη πορεία στην ιστορία του. 

Η νίκη στο Αγρίνιο µπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί “επαγγελµατική”. Οχι ότι ο Αρης κινδύνεψε µε “καθαρές” φάσεις από τον αντίπαλο, αλλά έβαλε δύσκολα στον εαυτό του. Ως οµάδα έχει αποκτήσει βάση. Στηρίζεται αφενός στην ποιότητα που διαθέτει ως σύνολο αλλά και ως µονάδες (βλ. Γκάµα), αφετέρου όµως (και) στην εξαιρετική αµυντική λειτουργία και τη συνοχή που έχει αποκτήσει σε αυτό το κοµµάτι. Μαζί µε το χθεσινό 90άλεπτο έφτασε τα 428 αγωνιστικά λεπτά όπου κρατά ανέπαφη την εστία και περιορίζει ξανά τον αντίπαλο σε (µόλις) τρεις τελικές εντός της περιοχής. Εκείνο που δεν έχει ακόµη όµως, είναι το “εύκολο” γκολ. 

Πρέπει να µάθει να παράγει περισσότερες ευκαιρίες και κυρίως να σκοράρει πιο εύκολα. ∆ιότι και χθες στο Αγρίνιο βρήκε χώρους και στιγµές να απειλήσει, αλλά δεν βρήκε ένα 2ο γκολ να απλοποιήσει τα πράγµατα µε αποτέλεσµα µέχρι το τέλος να πηγαίνει µε το µαχαίρι στα δόντια, δίνοντας συγχρόνως δικαίωµα στον αντίπαλο να ελπίζει µέχρι το τέλος. Η ουσία είναι ότι ο Αρης πρόσθεσε ακόµη ένα τρίποντο, διεύρυνε το αήττητο, έµεινε στην κορυφή και περνώντας από µια έδρα που τα τελευταία χρόνια τα έβρισε… σκούρα, απέδειξε ότι η φετινή πορεία δεν είναι ένα πυροτέχνηµα. Είναι µία οµάδα που αρχίζει ν’ αποκτά χαρακτήρα νικητή και έχει όλες τις δυνατότητες να κοιτάξει τον κάθε αντίπαλο στα µάτια. Αυτό θα φανεί άµεσα, όπου θα κληθεί να ανταποκριθεί σε ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόγραµµα, µε συνεχόµενα παιχνίδια και τρία ντέρµπι (Ολυµπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) στην έδρα του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.