Για το restart στο Αγρίνιο: Η ανάγκη του γκολ κι οι αλλαγές στο πλάνο

Γιώργος Στράντζαλης30 Ιανουαρίου 2022

Υποχρεωμένος να κοιτάξει μπροστά και με κάθε τρόπο να διεκδικήσει την είσοδό του στα play off είναι ο Αρης, καθώς μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από το Κύπελλο είναι ο μοναδικός στόχος που έχει απομείνει να κυνηγάει τη φετινή σεζόν.

Ο σημερινός (15:00) αγώνας με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο στοιχειοθετεί ευκαιρία αντίδρασης και παράλληλα ευκαιρία για να μειώσει τη βαθμολογική διαφορά από την πρώτη εξάδα, την οποία βλέπει από κοντά και ο σημερινός του αντίπαλος. 

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου προέρχεται από τρεις διαδοχικές νίκες κόντρα σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό (Κύπελλο) και ΟΦΗ. Για τον Αρη όμως οποιοδήποτε αποτέλεσμα πέραν της νίκης αφενός θα δημιουργήσει συνθήκες εκτροχιασμού και αφετέρου θα βυθίσει κι άλλο την ομάδα στην κρίση που βιώνει τον τελευταίο μήνα.

Οι Κιτρινόμαυροι ψάχνουν εναγωνίως τον τρόπο να απεγκλωβιστούν από αυτήν, αλλά μέχρι τώρα δεν τον έχουν βρει και ανοίγουν συνεχώς “πληγές”, οι οποίες χρήζουν άμεσης επούλωσης προκειμένου η ομάδα να ορθοποδήσει το συντομότερο δυνατό. 

Η τελευταία φορά που ο Αρης σκόραρε και νίκησε ήταν στις 23 Δεκεμβρίου του 2021, στον αγώνα Κυπέλλου με τον ΟΦΗ. Έκτοτε βιώνει μια παρατεταμένη αγωνιστική κρίση από την οποία όμως μπορεί να βγει, αρκεί η ομάδα να παρουσιαστεί πνευματικά και σωματικά έτοιμη στα παιχνίδια που ακολουθούν αφήνοντας πίσω τον σκληρό αν μη τι άλλο αποκλεισμό από τη Λαμία.

Οι εναλλακτικές για το κενό του Μπερτόγλιο

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Άκης Μάντζιος καλείται να διαχειριστεί το πρόβλημα με την απουσία του Φακούντο Μπερτόλγιο, του μοναδικού “καθαρού” επιτελικού μέσου που έχει στο ρόστερ. Η ενδεδειγμένη λύση αυτή τη στιγμή για να αντικαταστήσει τον Αργεντινό, είναι ο Μπαντού Ντιαγέ ο οποίος μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτόν τον ρόλο. 

Το έχει κάνει ξανά στο παρελθόν, έχοντας τις περισσότερες φορές όμως και τα στηρίγματα από τον άξονα με το δίδυμο Τζέγκο-Σάσα. Ο Αυστραλός απουσιάζει λόγω υποχρεώσεων με την Εθνική ομάδα της χώρας του, οπότε αυτή τη φορά διαμορφώνονται και άλλες ισορροπίες στο πλάνο για τον άξονα της μεσαίας γραμμής. Για αυτό υπάρχουν και δύο εναλλακτικές επιλογές. 

Η πρώτη αφορά στη χρησιμοποίηση του Ιτούρμπε πίσω από τον φορ και η δεύτερη στον Ματέο Γκαρσία, ο οποίος βέβαια διανύει μία περίοδο παρατεταμένου ντεφοραρίσματα όντας ανούσιος στο παιχνίδι του. Η ανάγκη που έχει ο Αρης για το γκολ, όμως, ενδεχομένως να οδηγήσουν τον Άκη Μάντζιο να αλλάξει εντελώς το πλάνο του και να δοκιμάσει σχήμα με συνύπαρξη των Καμαρά και Μάνου στην επίθεση, είτε από την αρχή είτε στη ροή του αγώνα.

Με τα γνωστά προβλήματα ο Παναιτωλικός

Χωρίς τον τιμωρημένο Κορνέλιους θα παραταχθεί σήμερα ο Παναιτωλικός με στόχο να πετύχει για πρώτη φορά τρεις σερί νίκες στο Πρωτάθλημα και να πλησιάζει κι άλλο την πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Εκτός πλάνων του Γιάννη Αναστασίου τέθηκε επίσης ο νεοαποκτηθείς Λάρσον, ενώ να σημειωθεί ότι δεν θα προχωρήσει ο δανεισμός του Ζοάο Πέδρο από την Πάσος Φερέϊρα. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.